Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Menyasszonyomat miért zavarja annyira, hogy anyukámnak haszonélvezeti joga van minden vagyontárgyamon?
Én teljes mértékben egyetértek Anyukáddal!
A szüleink nekünk is így csinálták tesommal. Mindketten kaptunk lakást tőlük, es mindkét lakáson van haszonélvezeti joguk. Ez nem azt jelenti, hogy ehhez ők jogot akarnak formálni, vagy kirakni bárkit is, csupán bebiztositani azt, hogy ha válásra kerül a sor, akkor XY ne vigye el azt a pénzt / ingatlant, amiért ők küzdöttek, keresték meg rá a pénzt. A gyerekeiknek vették a lakásokat és nem a volt házastársadnak.
Én ebben nem találok semmk kivetnivalót, hiszen ha együtt maradtok, hátránya ebből a párodnak sem lesz, ha meg elváltok, jogosan követeled azt ami a tiéd.
Biztos leírták már, ennyi választ nem akarok végigolvasni. A házasság előtt szerzett vagyon illetve az örökség nem feleződik váláskor.
Például: Én 29 éve vagyok házasságban. Férjem megörökölte anyósom lakását. Ez most ki van adva albérletbe. Ha válnánk nekem ehhez semmi közöm nem lenne Ha majd én örökölök, ahhoz neki nem lesz semmi köze. Kivéve, ha az örökölt dolgot beforgatom a közösbe. Mondjuk pénzzé teszem, a lakásunkat is eladjuk és a kettő árából veszünk egy nagyobbat. Ebben az esetben már feleződik. Tehát nem úgy van az, hogy a menyasszonyod odamegy aztán pár év múlva mindennek a felével távozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!