Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Menyasszonyomat miért zavarja...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Menyasszonyomat miért zavarja annyira, hogy anyukámnak haszonélvezeti joga van minden vagyontárgyamon?

Figyelt kérdés
A házon is van neki haszonélvezet meg a két autón is, mert anyukám fél, hogy ha megnősülök akkor ki fognak zsákmányolni. Anyukám szerint a legtöbb nő csak erre utazik. Mivel már eléggé előrehaladott korban vagyok, nem voltam még házas így én is félek kicsit ettől, mert manapság mindenütt tényleg azt lehet hallani, hogy a nők csak a férfi pénzére utaznak, utána ha megszerezték akkor lelépnek és mekkorát kaszáltak a válásból. Kicsit félek ettől az egész házasság dologtól őszintén, de 39 évesen már úgy érzem ideje lenne megállapodni és páromról azt hiszem, hogy szeret, bár ez nem tudom mennyiben fog változni majd ha össze házasodtunk. Anyukám is nagyon ellenzi a dolgot. 39/F

2020. dec. 8. 08:59
 71/99 anonim ***** válasza:
100%
Nem képezi soha a közös vagyon részét*
2020. dec. 8. 12:13
 72/99 anonim ***** válasza:
100%
A férfilogikát soha nem fogom megérteni: ha valamit veszélyesnek, szarnak gondolok, minek csinálom? Ha azt gondolnám, a házasság veszélyes, a férfiak meg mind anyagiasak, nem akarnék férjhez menni.
2020. dec. 8. 12:32
 73/99 anonim ***** válasza:
100%
Egyáltalán minek akarod azt a nőt elvenni? Nyilvánvalóan nem bízol benne. Így mi értelme van?
2020. dec. 8. 12:36
 74/99 anonim ***** válasza:
95%
Nekem van egy tutijó ötletem. Inkább anyukádat vedd feleségül. 😆😉 Problem solved.
2020. dec. 8. 13:07
 75/99 anonim ***** válasza:
92%
Én csak kommenteket jöttem olvasni, de ezt azért muszáj ideírnom: te, kérdező, annyira sötét vagy, hogy legszívesebben szétcincálnálak.
2020. dec. 8. 13:11
 76/99 anonim ***** válasza:
7%

Én teljes mértékben egyetértek Anyukáddal!

A szüleink nekünk is így csinálták tesommal. Mindketten kaptunk lakást tőlük, es mindkét lakáson van haszonélvezeti joguk. Ez nem azt jelenti, hogy ehhez ők jogot akarnak formálni, vagy kirakni bárkit is, csupán bebiztositani azt, hogy ha válásra kerül a sor, akkor XY ne vigye el azt a pénzt / ingatlant, amiért ők küzdöttek, keresték meg rá a pénzt. A gyerekeiknek vették a lakásokat és nem a volt házastársadnak.

Én ebben nem találok semmk kivetnivalót, hiszen ha együtt maradtok, hátránya ebből a párodnak sem lesz, ha meg elváltok, jogosan követeled azt ami a tiéd.

2020. dec. 8. 13:42
 77/99 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó, ti szándékosan nem akarjátok érteni? Amit házasság előtt szereztek ahhoz soha nem lesz koze a hazastarsnak, abból nem tud kisemmizni. Az meg hogy a te szüleid nem éltek vissza vele (még) az nem azt jelenti hogy másé nem fog.
2020. dec. 8. 14:03
 78/99 anonim ***** válasza:
91%

Biztos leírták már, ennyi választ nem akarok végigolvasni. A házasság előtt szerzett vagyon illetve az örökség nem feleződik váláskor.

Például: Én 29 éve vagyok házasságban. Férjem megörökölte anyósom lakását. Ez most ki van adva albérletbe. Ha válnánk nekem ehhez semmi közöm nem lenne Ha majd én örökölök, ahhoz neki nem lesz semmi köze. Kivéve, ha az örökölt dolgot beforgatom a közösbe. Mondjuk pénzzé teszem, a lakásunkat is eladjuk és a kettő árából veszünk egy nagyobbat. Ebben az esetben már feleződik. Tehát nem úgy van az, hogy a menyasszonyod odamegy aztán pár év múlva mindennek a felével távozik.

2020. dec. 8. 14:15
 79/99 anonim ***** válasza:
100%
A nönek azért jelezd légszi hogy biztositsa be magàt, mert te nem vàllalsz semmit a csalàdbol vàlàs eseten es mehetnek az utcàra is. Azert ennek fényében mérlegeljen
2020. dec. 8. 14:51
 80/99 anonim ***** válasza:
90%
Leendö fèrj es apuka:D igazi törődő ember :D
2020. dec. 8. 14:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!