Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Menyasszonyomat miért zavarja...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Menyasszonyomat miért zavarja annyira, hogy anyukámnak haszonélvezeti joga van minden vagyontárgyamon?

Figyelt kérdés
A házon is van neki haszonélvezet meg a két autón is, mert anyukám fél, hogy ha megnősülök akkor ki fognak zsákmányolni. Anyukám szerint a legtöbb nő csak erre utazik. Mivel már eléggé előrehaladott korban vagyok, nem voltam még házas így én is félek kicsit ettől, mert manapság mindenütt tényleg azt lehet hallani, hogy a nők csak a férfi pénzére utaznak, utána ha megszerezték akkor lelépnek és mekkorát kaszáltak a válásból. Kicsit félek ettől az egész házasság dologtól őszintén, de 39 évesen már úgy érzem ideje lenne megállapodni és páromról azt hiszem, hogy szeret, bár ez nem tudom mennyiben fog változni majd ha össze házasodtunk. Anyukám is nagyon ellenzi a dolgot. 39/F

2020. dec. 8. 08:59
 11/99 A kérdező kommentje:
#10 Házassági szerződésben mi is gondolkodtunk, de azt meg nem biztos hogy elfogadná leendő nejem, főleg ha abban anyukám feltételei lennének leírva, illetve csakis anyukám ügyvédjével csinálnánk, ebből nem engedünk.
2020. dec. 8. 09:22
 12/99 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem felesleges ez a haszonélvezeti dolog! Eleve amit bevisz valaki egy házasságba, az mindig az övé marad, nincs és nem is volt olyan, hogy 5 év után közös lesz minden.
2020. dec. 8. 09:24
 13/99 anonim ***** válasza:
97%

Kérdező mindenféle rosszindulat nélkül, szállj le anyádról. 40 évesen tessék már annyira önallónak lenni, hogy nem kapaszkodsz anyád szoknyájába és hallgatod ahogy ő dirigál.

A házassági szerződés sokkal reálisabb, így anyád TÉGED is kitehet ha akar. Függtök tőle életetek végéig.

Hogy akarsz úgy házasodni hogy mindenben anyád dönt helyetted.?? Nem mondom hogy ezt vagy azt ne tedd, de azért tedd mert TE így vagy úgy látod jónak. De ez full gáz.

2020. dec. 8. 09:26
 14/99 anonim ***** válasza:
93%

Anyukàd valszeg azt hiszi az ö férje vagy:D

Altalaban csaladban hazassagban a nö es a ffi is egymast es a porintyaikat segitik ahogy csak tudjàk. A hàzassàgi szerzödes eleve vagyonközössegi szerzödés.

Minket a nagyik soha nem huztak le hanem pont forditva anyàt es apát is inkàbb SEGITETTÉK abban hogy nekünk ill maguknak is fel tudjàk épiteni a csalàdi fészket :)

Anyud meg önzö. Milyen nagyszülö/leendö mama màr az ilyen akinek maga felé gajlik a keze?

Amugy exem anyuja detto ill még rosszabb volt.

A leendö gyerekeinkre járo CSOK-ot is elszedte volna tölünk(meg a gyerekeink alól) es mivel a fia még az anyja mellé is állt, igy "gyerekvédelemböl" ugy döntöttem ez nekem nem csalàd. Az en leendö gyerekeim elöl ne szedjék el az "ételt", ilyen "ferfinek"én nem szülök.

Persze ö csak addig jutott el agyban hogy biztos aranyáso vagyok.kerdeztem töle ugyan hogy bakker apukád is elvette a családtol a penzt annak idején? Vagy mégis hogy éltetek ti??

Dehàt NEM érti!!

Igy vége is lett.

2020. dec. 8. 09:27
 15/99 anonim ***** válasza:
100%

Mellesleg az is igaz ha x autó meg lakás ami a te nevedem van már most, házasság ELŐTT és nem iratsz a nődre semmit, akkor ha elváltok, abból ő nem részesül.

Tehát ezért sem ertem.

2020. dec. 8. 09:27
 16/99 A kérdező kommentje:
#13 Ebben igazad van, de a haszonélvezet már régóta be van anyukámra jegyezve, sok évvel ezelőtt. Nem a hazásság miatt lett bejegyezve hanem még korábban történt ez. És most hogy megnősülök, így még kisebb az esély rá, hogy anyukám lemondana róla. Érthető okokból.
2020. dec. 8. 09:29
 17/99 anonim ***** válasza:
76%

#12 Pedig házassági szerződést kéne kötnötök. Ha nem köt a feleséged, akkor nem kell elvenni. De amúgy a haszonélvezet nem is egy jó megoldás neked sem.

1. Ha eladjátok az autót/ingatlant és vesztek egy másikat akkor megszűnik a haszonélvezet, pont ugyanott tartasz, mintha nem csináltál volna semmit.

2. Tegyük fel, hogy a feleséged kisemmiz, vagyis viszi a lakás meg az autók felét váláskor. Ha eladjátok az autót vagy a lakást, akkor ugyanúgy övé a pénz fele. Ha anyud meghal, övé a pénz fele. Ha már mindenképp ragaszkodsz a haszonélvezethez, akkor neked kéne lenni a kedvezményezettnek.

3. Továbbra is, ezeket nem viheti váláskor a feleséged. Amire házassági szerződést szoktak kötni az a pár bevételének váláskori elosztása. Vagyis, ha a te fizetésed ötszöröse a párodénak vagy egy kitartott feleséged van vagy bármi, akkor ne vigye a fizetésed felét.

2020. dec. 8. 09:32
 18/99 anonim ***** válasza:
100%
Érthetö okokbol?
2020. dec. 8. 09:32
 19/99 anonim ***** válasza:
96%
Ugy érzem itt anyukád teszi majd rá mindenre a kezét. Ha lesz gyerek, akkor kiteszi őket bármikor. Nem hiszem hogy haszonleső lenne mert nem akar utcára kerülni ha úgy alakul. Adjátok el a házat és fele-fele arányban legyen a neveteken. Igy ő is be lesz biztosítva. Vagy legyen 60-70% a nevén. Én nem vagyok pénz mániás de nem költöztem volna be házasként a másik házába, főleg nem úgy hogy egy harmadiknak haszonélvezeti joga van. Kb a párod kussolhatna, semmihez semmi köze se lenne, de tartsa rendben, az ő pénze is benne lesz évek után aztán egyszer arra kel hogy menjen onnan, és mennie is kell. Ha szereted, valahogy eladjátok és vesztek közösen házat. Amúgy néhány válaszodból lejön anya pici fia vagy... És ez alapból nem jó jel. Szép hogy félt de rád van mászva, minden dolgodhoz miért van köze? A háznál még talán értem hogy belementél, de az autók?
2020. dec. 8. 09:33
 20/99 anonim ***** válasza:
100%
Erröl tud a párod amugy hogy ö valojàban "alberlöd"lesz csak es ne tekintse otthonànak?
2020. dec. 8. 09:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!