Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Menyasszonyomat miért zavarja annyira, hogy anyukámnak haszonélvezeti joga van minden vagyontárgyamon?
Kérdező mindenféle rosszindulat nélkül, szállj le anyádról. 40 évesen tessék már annyira önallónak lenni, hogy nem kapaszkodsz anyád szoknyájába és hallgatod ahogy ő dirigál.
A házassági szerződés sokkal reálisabb, így anyád TÉGED is kitehet ha akar. Függtök tőle életetek végéig.
Hogy akarsz úgy házasodni hogy mindenben anyád dönt helyetted.?? Nem mondom hogy ezt vagy azt ne tedd, de azért tedd mert TE így vagy úgy látod jónak. De ez full gáz.
Anyukàd valszeg azt hiszi az ö férje vagy:D
Altalaban csaladban hazassagban a nö es a ffi is egymast es a porintyaikat segitik ahogy csak tudjàk. A hàzassàgi szerzödes eleve vagyonközössegi szerzödés.
Minket a nagyik soha nem huztak le hanem pont forditva anyàt es apát is inkàbb SEGITETTÉK abban hogy nekünk ill maguknak is fel tudjàk épiteni a csalàdi fészket :)
Anyud meg önzö. Milyen nagyszülö/leendö mama màr az ilyen akinek maga felé gajlik a keze?
Amugy exem anyuja detto ill még rosszabb volt.
A leendö gyerekeinkre járo CSOK-ot is elszedte volna tölünk(meg a gyerekeink alól) es mivel a fia még az anyja mellé is állt, igy "gyerekvédelemböl" ugy döntöttem ez nekem nem csalàd. Az en leendö gyerekeim elöl ne szedjék el az "ételt", ilyen "ferfinek"én nem szülök.
Persze ö csak addig jutott el agyban hogy biztos aranyáso vagyok.kerdeztem töle ugyan hogy bakker apukád is elvette a családtol a penzt annak idején? Vagy mégis hogy éltetek ti??
Dehàt NEM érti!!
Igy vége is lett.
Mellesleg az is igaz ha x autó meg lakás ami a te nevedem van már most, házasság ELŐTT és nem iratsz a nődre semmit, akkor ha elváltok, abból ő nem részesül.
Tehát ezért sem ertem.
#12 Pedig házassági szerződést kéne kötnötök. Ha nem köt a feleséged, akkor nem kell elvenni. De amúgy a haszonélvezet nem is egy jó megoldás neked sem.
1. Ha eladjátok az autót/ingatlant és vesztek egy másikat akkor megszűnik a haszonélvezet, pont ugyanott tartasz, mintha nem csináltál volna semmit.
2. Tegyük fel, hogy a feleséged kisemmiz, vagyis viszi a lakás meg az autók felét váláskor. Ha eladjátok az autót vagy a lakást, akkor ugyanúgy övé a pénz fele. Ha anyud meghal, övé a pénz fele. Ha már mindenképp ragaszkodsz a haszonélvezethez, akkor neked kéne lenni a kedvezményezettnek.
3. Továbbra is, ezeket nem viheti váláskor a feleséged. Amire házassági szerződést szoktak kötni az a pár bevételének váláskori elosztása. Vagyis, ha a te fizetésed ötszöröse a párodénak vagy egy kitartott feleséged van vagy bármi, akkor ne vigye a fizetésed felét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!