Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Menyasszonyomat miért zavarja annyira, hogy anyukámnak haszonélvezeti joga van minden vagyontárgyamon?
Mert a menyasszonyod ugyanúgy fél hogy kizsákmányolják és az utcára kerül.
Tá attól félsz hogy ő a penzedre hajt, ő meg attól fél hogy kibújik belőled az erőszakos állat, és verni fogod/ bezárod a lakásba / megerőszakolod / stb, és neki nem lesz hova menekülnie, és nem lesz pénze amiből meneküljön. Mert manapság tényleg mindenütt ezt lehet hallani, hogy a pasik csak a házassági cukik, utána jön az agresszió.
Akkor minek házasodsz meg,ha már ettől félsz?
Ezek szerint jobban félted a vagyonod,mint amennyire szereted a csajt.
Anyuci pici fia...
Amugy érthető ,hogy zavarja.Ha felnőtt lennél el tudnád dönteni,hogy mi a jó neked,nem pedig anyuci dönti el helyetted.
Szerintem igy nem házasodj meg.Anyós tönkre fogja tenni a házasságot.
#1 Neki csak egy 2001-es Suzuki-ja van. Más vagyontárgya nincs is. Így őtet kizsákmányolnom nehéz lenne:) Sajnos én vagyok az, aki jóval többet visz bele ebbe a házassságba anyagilag, ezért is félek kicsit.
Amúgy meg egyáltalán nem vagyok agresszív típus, ilyesmitől nem kell tartania.:)
Egyrészt borzasztóan anyámasszony katonája vagy. Anyuci pici fia.
Másrészt persze, minden nő a pénzre utazik....a kedves muter nem nő? Ja de, ezek szerint ő is csak a pénzre utazik:D
Ez enyhén szólva is rosszindulatú általánosítás. Nem mondom hogy nincs ilyen, de azért nem mindenki megy csak arra.
Egyébként meg tök érthető ha ez a menyasszonyodnak nem tetszik. Nem az hogy valamennyi van neki, hanem hogy MINDENEN.
Nem is a haszonélvezettel van a baj, hanem az indokkal.
Szerinted a kizsákmányolás annyiból áll, hogy elveszik a pénzed?
Az még a legkevésbé rossz.
6.-nak.
Nő vagy, mi?
Kérdező okosan teszi, ha mindenét védi, a nő, ha lelép semmit nem érdemel!
Mert a haszonélvezeti jog nagyon rossz megoldás a problémára. Teljesen függő helyzetben vagytok és lesztek anyukádtól. Bármikor, amikor összevesztek vele, mondhatja azt, hogy akkor adjátok oda neki az ingatlant meg a két autót holnap.
Elvileg a házasság előtti vagyon nem osztódik váláskor, de ha mégis szeretnéd magadat bebiztosítani, akkor egy házassági szerződés jobb lenne. Ha haszonélvezet marad a lakáson, akkor a feleséged mindig hátrányban lesz anyuddal szemben, mert édesanyád (és nem te!) bármikor kirakhatja.
#9 nő vagyok de nem szorulok más pénzére:)
Mellesleg ez azért hülyeség, mert a férfiak is viszik a pénzt váláskor. Családomban történt. Nő családja vagyonosabb mint a pasié, nő apja, anyja vettek házat, autót, lakást stb. Minimális rész lett a férj nevére iratva. Majd válaskor vitt olyan ingatlant és ingóságot is amihez SEMMI köze nem volt, eg, fortintot nem tett bele.
Akkor miről beszélünk?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!