Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Menyasszonyomat miért zavarja...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Menyasszonyomat miért zavarja annyira, hogy anyukámnak haszonélvezeti joga van minden vagyontárgyamon?

Figyelt kérdés
A házon is van neki haszonélvezet meg a két autón is, mert anyukám fél, hogy ha megnősülök akkor ki fognak zsákmányolni. Anyukám szerint a legtöbb nő csak erre utazik. Mivel már eléggé előrehaladott korban vagyok, nem voltam még házas így én is félek kicsit ettől, mert manapság mindenütt tényleg azt lehet hallani, hogy a nők csak a férfi pénzére utaznak, utána ha megszerezték akkor lelépnek és mekkorát kaszáltak a válásból. Kicsit félek ettől az egész házasság dologtól őszintén, de 39 évesen már úgy érzem ideje lenne megállapodni és páromról azt hiszem, hogy szeret, bár ez nem tudom mennyiben fog változni majd ha össze házasodtunk. Anyukám is nagyon ellenzi a dolgot. 39/F

2020. dec. 8. 08:59
 61/99 anonim ***** válasza:
100%

Nekem csak az a kérdés hogy kerdezö ertelmesebb e. Az exem nem jutott el addig hogy megértse.

Mai napig kerdezi hogy vàllalnék e gyereket szeretne békülni etc.

Ugy hogy ha szüles miatt kiesek a munkabol azt is közölte hogy ha en 100 ezret kapnék akkor ö is annyit tesz a csaladba a többi az anyjàhoz megy es gyüjtik maguknak..

Es még neki àll feljebb hogy en ebbe nem megyek bele..

2020. dec. 8. 10:17
 62/99 anonim ***** válasza:
100%
*keres netto 300 at es felti a leendö sajat gyerekétöl is..
2020. dec. 8. 10:19
 63/99 anonim ***** válasza:
100%

Én továbbra is ott akadtam fenn, hogy azon kívül, hogy szívathatja a kérdezőt és a párját, mi értelme van anyuka a haszonélvezetének, mert szerintem semmi. A mindennapi használati tárgyakra, amik tényleg közös vagyonná válnak, nincs hatással, tehát ezután is közösek lesznek és a nőé a fele váláskor (öt év után). Az ingatlan és az autók vagy a belőlük származó pénz pedig nem lesznek közös vagyon, arra kell csak figyelni, hogy legyen róla bizonyíték, hogy az ingatlanból eladás után, másik ingatlant vettek, meg jó magyar szokás szerint ne csináljon olyat, hogy papíron 10 millióért adta el, de amúgy kapott még 10-et zsebbe.

És igen, én megpróbálnám anyukámnak megmagyarázni, hogy értelmetlen dolgokon kardoskodik és egy normál házassági szerződést íratni.

Tehát, hogy tisztán lássunk ( [link]

Különvagyonnak számít:

a) a házastársi vagyonközösség létrejöttekor meglévő vagyontárgy;

b) a házastársi vagyonközösség fennállása alatt általa örökölt vagy részére ajándékozott vagyontárgy és részére nyújtott ingyenes juttatás;

c) a házastársat, mint a szellemi tulajdon létrehozóját megillető vagyoni jog, kivéve a vagyonközösség fennállása alatt esedékes díjat;

d) a személyét ért sérelemért kapott juttatás;

e) a személyes használatára szolgáló szokásos mértékű vagyontárgy; továbbá

f) a különvagyona értékén szerzett vagyontárgy és a különvagyona helyébe lépő érték.

A felsorolásból is látható, hogy különvagyonnak olyan vagyonelemek tekintendők, amely a házastárs személyéhez kapcsolódik, kifejezetten neki szánták, vagy már megvoltak az összeköltözés előtt.

Fontos tudni, hogy a különvagyonnak az a haszna, amely a házassági életközösség fennállása alatt a kezelési, fenntartási költségek és a terhek levonása után fennmarad, a közös vagyonba tartozik. Így a házastárs külön vagyonába tartozó lakás kiadásából származó bevétel – a költségek levonása után – a házastársakat közösen illeti meg.

2020. dec. 8. 10:30
 64/99 anonim ***** válasza:
15%

Ügyvéd vagyok és férfi.

Teljesen megértem a kérdező édesanyját. Ma, amikor minden második házasság felbomlik, miért adjon bármi esélyt is arra, hogy veszítsen. A kérdezőt is megértem.

2020. dec. 8. 11:49
 65/99 anonim ***** válasza:
100%
Na akkor ügyvéd úr. Mondja már meg hogyan tudná a nő kisemmizni a házasság előtt szerzett vagyonbol?
2020. dec. 8. 11:53
 66/99 anonim ***** válasza:
100%

#65 Szuper, akkor magyarázd már el, hogy miért ezt a megoldást választják, mert nem értem.

Saját meglátásom szerint 1. nincs értelme az egésznek, mert egyértelműen különvagyon.

Van olyan helyzet, amikor a férfi házasság előtti tulajdonát a nőnek ítélik, vagy azért nem ítélik neki, mert van rajta haszonélvezet? Nem jobb ilyen esetben egy házassàgi szerződés vagy ha a férfinak van haszonélvezete?

2020. dec. 8. 11:54
 67/99 anonim ***** válasza:
100%
65-ös, haha te ügyvéd :D Akkor tudhatnád, hogy a férfi nem tudja elveszíteni a házasság előtt szerzett vagyonát. Nice try.
2020. dec. 8. 11:55
 68/99 anonim ***** válasza:
92%
Engem is zavarna. Nem is mennék ilyen ingatlan/egyéb közelébe. Ez tipikusan a gyerekükben bízni képtelen gusztustalan szülők fegyvere, aztán mikor a gyerek nem úgy táncol, ahogy ő fütyül, visszaél vele azonnal és a párjára is rátelepszik. Érdekes, nekem anyám tudott adni ilyen szar nélkül is dolgokat. Van saját lakásom mindenféle idióta szar haszonélvezeti nyűg nélkül. Talán azért is törődök az anyámmal lelkiismeretesen, mert nem mesterkedett ilyen baromságokkal, hanem normálisan, a gyerekeként kezelt, ha már adott nekem valamit.
2020. dec. 8. 12:04
 69/99 anonim ***** válasza:
95%
Párom anyja ugyanez volt. Pattogott a fostos putrija miatt, hogy ellopom a fiától, miközben csak anyai ágról háromszor akkora a vagyonom, anyám mégsem akkora tetű, hogy ilyenekkel szórakozzon. Fogtam, rávágtam az ajtót a páromnak kijelentettem, hogy ezzel a nővel egy percig nem ülök egy asztalhoz és onnantól nem beszéltünk. Persze, meg majd még költözzek be a szarába, ahova a haszonélvezeti meg akármilyen joga miatt akármikor bejöhet baxtatni minket, meg fektessek pénzt a szar lakása felújításába úgy, hogy még a fia sem nyúlhat hozzá anyuka szava nélkül... Hagyjuk már az idiótaságot, hülye leszek. A sajátomban legalább annak nyitok ajtót és akkor, amikor akarok.
2020. dec. 8. 12:08
 70/99 anonim ***** válasza:
90%

A jogászbá' meg adja vissza a szaros diplomáját. Egy szülőtől ajándékozott ingatlanhoz semmi köze a házastársnak. Meg semmi máshoz, ami a házasság előtt keletkezett vagyon, de ehhez még akkor sem, ha a házasság alatt történt az ajándékozás. Én naiv azt hittem, hogy ennyire mindenki ismeri minimum a jogait... Ez nem Amerika, hogy a válásnál csak úgy lehet vinni dolgokat és ki lehet forgatni embereket. A legrosszabb eset is a fele-fele, de rokontól kapott vagy örökölt vagyon nem képezi soha a saját vagyon részét.

Ha ilyen szarkupac ember védene a törvény előtt, mint aki ide írt, inkább mennék ügyvéd nélkül.

2020. dec. 8. 12:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!