Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi a véleményetek erről a menüről?
Előétel : sárgadinnye pármai sonkával, töltött tojás kaviárral, sajt tál
Leves : zöldségkrémleves krutonnal
Főétel : párolt hal, grillezett csirke és marha, grillezett zöldségek
Köret : friss saláták, steak burgonya, párolt rizs
Desszert : profiterol, gyümölcs tálak és persze a torta:-)
Július közepén lesz az esküvő.
Előétel : sárgadinnye pármai sonkával, töltött tojás kaviárral, sajt tál
A tojás lehet hogy kicsit kilóg a sorból. Mi lenne, ha pasztramis szendvicsfalatokat adnál helyette?
Leves : zöldségkrémleves krutonnal
Krémleves nem nagyon illik erre az alkalomra. Ugye egy klasszik menüben itt húsleves jönne. Mi lenne, ha ezt próbálnád valahogy megcélozni, de mondjuk ilyen táfelspitz szerűen? Ez a nyagyiknak is nagyon tetszene... ;-)
Főétel : párolt hal, grillezett csirke és marha, grillezett zöldségek
Jó lesz, de csináltass hozzá legalább 3 féle szószt! Mondjuk a halhoz egy kapros mártást, a marhához lehetne zöldbors, és/vagy barnamártás. Ezek nélkül túl száraz lesz, és ez ugye opcionális, tehát ezzel nagyot nő a variálhatósága a menünek.
Köret : friss saláták, steak burgonya, párolt rizs
Ez egy esküvő! Saláták ok, steak burgonya nem rossz, de lehetne valami kevésbé karakteres krumpliféle is, mondjuk egy kis krumplipüré? Párolt rízs is jó, de akkor legyen mondjuk vadrizs! Mutatósabb... ;-)
Desszert : profiterol, gyümölcs tálak és persze a torta:-)
profiterol hogy jön ide? nem jó.
gyümölcs végig legyen, ez alap.
torta természetesen alap.
a többi sütit én rábíznám a nagymamákra, ha nem ilyenek, akkor mindenképpen "falat süteményeket" rendeljetek.
Nagyon jó menü! A marhán kívül mindegyiket imádom. Ha marad az előételből, szólj :)
Én a töltött káposztát nem eszem meg és a zsíros rántott hús kovászos uborkával... inkább éhen halok.
Ne mondjátok már hogy ezzel nem lehet jól lakni. Csirke és marha és krupli, annak akinek a kaviár "túl sznob".
Én is éhen maradnék.. Pedig nem vagyok falusi parasztbácsi. Előételből csak a sajtból tudnék enni, a krémlevest nem szeretem. Halat nem eszem, így marad a csirke és a marha, amiben nagyon nem mindegy, hogy hogy készítik el. Hacsak nincs valami egyéb oka (pl.: vallási), akkor marha helyett inkább sertést sütnék, szerintem többen szeretik.
Desszert: profiterol. Én vagyok az egyetlen, akinek fogalma sincs, hogy mi ez??
Annyit változtatnék ezen a menün, hogy levesnek raknék be mást is, pl. húslevest. Ezenkívül a gyümölcstál hamar összeesik a melegben, így más süteményeket raknék oda. Előételként lehetne néhány sós rágcsálnivaló: pogácsa például.
Egyébként meg nyilván a pár ismeri a vendégeket és az ízlésüket, én meg nem vagyok meghívva, tehát mindegy. :)) Legalább több jut nekem az itt "zsírban tocsogónak" titulált finomságokból. :))
Profiterol:
Nehogymár ne tudjátok mi ez, minden cukrászdában kapható de még a csöves teszkó-spár meg társaiban is.
A húslevesesnek meg üzenném, hogy továbbra is maradnék a zöldségkrémlevesnél mint a zsírban úszó húsleves, amit linkelt.
A húsleves hogy jön ide???? Mindenkinek a könyökén jön már ki szerintem. Ki akarna még az esküvőn is azt enni? Jóhogynem sajtostésztát ajánlasz vagy vajaskenyeret.
A profiterol meg már miért ne lenne jó? Mi a baj vele?? A világ legfinomabb édessége. Én speciel utálom az édességet, ez az egyetlen, amit szeretek. Álmodni nem lehetne jobbat és szerintem pont olyan, ami mindenki ízlésének megfelel, egyszerű összetevőkből, átlagos ízvilágból álló édesség remek kivitelezéssel.
# 67
A húsleves úgy jött ide, hogy valójában nem is húsleves volt, hanem tafelspicc. Mégpedig azért, mert egy zöldségkrémleves nem illik egy ünnepi menübe.
Telejesen jó étel az , én is szeretem, de egy ünnepi menüsorhoz gyenge és proli, pont mint egy sajtos tészta, vagy vajas kenyér. :-p
Szerda este vacsorára teljesen ok.
A profiterol pedig pizzéria szintű desszert. Annál komolyabb helyen nem is kapsz, de egy igényes olasz étterem se kínál feltétlenül ilyet.
Kávéházi desszert. nem való ünnepi menübe. Proli.
Tipikus proli menü profiterollal és krémlevessel...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!