Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Miért gondolkodunk ennyire...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Manó88 kérdése:

Miért gondolkodunk ennyire másképp az esküvő témáról?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

6 éve vagyunk együtt a vőlegényemmel, nagyjából ugyanennyi ideje együtt is lakunk. 2 éve kérte meg a kezem, de az esküvő még várat magára. Én nagyon szeretném, ha jövőre lenne, de ő inkább még várna vele még egy évet. Azt mondja, hogy ő egy egzisztenciával rendelkező nőt szeretne feleségül venni. Egyenlőre még pályakezdő diplomás vagyok, nem sikerült még munkát találnom a szakmámban, de nagyon igyekszem. Nagyon szeretnék a szakmámban elhelyezkedni, mert szeretem amit tanultam és önálló, anyagilag független dolgozó nő szeretnék lenni. Mondtam neki, hogy nekem nem fontos a hatalmas lagzi, és nem azért szeretnék hozzámenni, hogy eltartson, hanem egy következő, fontos lépcsőfoknak tartom a kapcsolatunkban a házasságot. Ha felhozom a témát, hogy legyen jövőre az esküvő, legalább az időpontot tűzzük ki (én szeptemberre gondoltam, hogy addig tényleg tudjak rendesen munkát találni és gyűjtögetni), úgy érzem mintha ő fülrágásnak érezné a dolgot. Ha nem mondom, magamban tartom a dolgokat és rosszkedvű vagyok emiatt, megkérdezi mi a bajom. Nem akarom őt sem piszkálni, mert nem ez a rendje a dolgoknak, de ha magamban tartom, hogy rosszul esik, az is rossz. Hogy találjam meg az arany középutat vagy tényleg minden menyasszony így be van sózva? Próbálok türelmes lenni, mind a munkakeresés/esküvő témát illetőleg, de nagyon nehéz. (26 L és 32 F)

2013. dec. 16. 17:14
 141/154 A kérdező kommentje:
14:57-es! Köszönöm a tanácsod!
2013. dec. 17. 16:16
 142/154 Je Veux ***** válasza:
78%

(Persze, én is szeretnék dolgozni a gyerek előtt, a párom is szeretné, hogy dolgozzak, azért, hogy később több lehetőségem legyen.)

Azzal, amit 14:57es írt egyetlen probléma van...

A kérdező nem akar egyből szülni..ahogy valószínű a párja sem akar egyből gyereket. Tehát hagyjuk, hogy a kérdező miatt teszi azt amit teszi.

Egy 40 fős kis esküvő nem nagy összeg. Nem kell rá hónapokat spórolni, főleg nem úgy, ahogy jelenleg él a kérdező a párjával.

Tehát még továbbra is fennáll az, hogy ez a kedves férfi kifogásokat gyárt arra, hogy miért legyen minél később az esküvő, hangsúlyozva, hogy ő egy egzisztenciával rendelkező nőt akar elvenni.

Szóval igen, a párom is az érdekemet nézi, szeretné hogy dolgozzak mielőtt gyereket vállalunk, ezzel nincs is gond. DE az esküvőt nem tologatná emiatt, mert semmi köze nincs a gyerekvállaláshoz.

Mi csak azért nem házasodunk össze még 2-3 évig, mert szeretném befejezni a sulit előtte. Aztán hogy esküvő előtt találok-e olyan munkát, amilyet szeretnék vagy sem, azt majd meglátjuk.

Mondjuk nálunk más a helyzet, mert nagy lagzit szeretnék, de ha csak kicsi 40 fős lenne, akkor diploma után 1 hónappal össze is házasodnánk.

2013. dec. 17. 16:37
 143/154 anonim ***** válasza:
79%

14.57 VAGYOK

Sehol nem olvastam,hogy a férfi az esküvőt a költségei miatt nem akarja,nem erről van szó.

A kérdező utalt arra,hogy beérni kisebb költségvetésű ceremóniával is..

Mint írtam is többféle megközelitésből is vizsgálhatjuk a kérdést...nem ismerjük a másik felet,hogyan gondolkodik.

Ha tudnánk lehet,hogy titeket igazolna,lehet,hogy engem...nem igaz?!

A kérdező utalt arra,hogy szeretné a házasságot és babát is...akár ez is lehet az oka,hogy várna még a férfi.

2013. dec. 17. 16:54
 144/154 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó, jó pár dologban osztom a véleményed. :)

Főleg abban, hogy tényleg egy kicsi lagzi, ahol csak a szűk család és a barátok vannak ott azt olcsón meg lehet úszni.

Szóval amiatt nem kellene aggódni, hogy nem maradna a lagzi után pénzük. Amúgy meg nem tudom a kérdező párja mióta dolgozik, de mivel 32 éves, gondolom már jó pár éve. Szerintem egy pici lagzit még Ő is ki tudna fizetni egyedül. A Kérdező meg addig talál magának munkát és ha tud, akkor Ő is hozzájárul a költségekhez. De szerintem a srác sajnálja rá a pénzt vagy nem tudom, mert akkor nem viszakozna ennyire.

2013. dec. 17. 16:57
 145/154 anonim ***** válasza:
100%
A másik meg az, hogy a Kérdező egy értelmes és tanult lány, aki szeretne dolgozni és nyílván nem is akarna a barátja nyakán élősködni, tehát én ezért nem értem ezt a fiút.
2013. dec. 17. 16:59
 146/154 anonim ***** válasza:
78%
Jó, azt nem tudjuk, hogy a srác valójában miért nem akarja még elvenni. Nyílván nem fogja azt mondani szerencsétlen lánynak, hogy bocsi, de úgy érzem kidobott pénz az esküvő vagy hogy sokallja, hanem inkább ilyen hülyeségekkel érvel, hogy megmagyarázza valamivel. Szóval nekem az érvelése nem tetszik a srácnak. Először azt mondja a lánynak, hogy akkor veszi el, ha már lesz megfelelő egzisztenciája, utána me azt mondja, hogy ha nem izgulna annyira a lány, akkor akár szeptemberben is öszejöhetne a lagzi, mert ezt írta a Kérdező, Akkor most mi van? Össze -vissza beszél ez a srác...
2013. dec. 17. 17:03
 147/154 anonim ***** válasza:
100%
Majdha a kérdezõ talál munkát és belelát világosan mindenbe, lehet õ maga fogja megszakitani a kapcsoaltot, most be van pánikolva, általában igy szokott lenni.
2013. dec. 17. 17:34
 148/154 anonim ***** válasza:
79%

Végiggondoltam a dolgokat és szerintem ez lehet talán a dolgok mögött:

Mivel a srácnak van spórolt pénze és simán ki tudná fizetni a lagzit, de mégsem teszi, ezért úgy gondolom, hogy meg akarja várni azt, hogy a Kérdezőnek is legyen elegendő pénze ahhoz, hogy felesben állják a lagzit.

Gondolom a srác egyszer sem ajánlotta fel, hogy ő fizeti a lagzit. Arra leszek kíváncsi, ha ez megvalósul, akkor a srác el fogja-e venni. Mert ha nem akkor viszont már tényleg más áll a dolgok mögött. De ha meg már 6 éve együtt vagy és laksz valakivel, akkor az lenne a minimum, hogy őszinte vagy vele és ezt megbeszélitek.

2013. dec. 17. 17:42
 149/154 anonim ***** válasza:
36%

Ja nem is a barátja nyakán élősködik :)

Megértem a párod, hogy nem akar elvenni. Olyan vagy mint egy 17 éves.

2013. dec. 17. 19:07
 150/154 anonim ***** válasza:
79%

Miért kéne a srácnak egyedül fizetni a lagzit?

Csak az ő napja? Bezzeg ha így lenne, akkor jönne, hogy jaj semmi méltóságod, a pasid tart el (így meg a szülők ugye 26!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!évesen)

2013. dec. 17. 19:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!