Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért gondolkodunk ennyire másképp az esküvő témáról?
Sziasztok!
6 éve vagyunk együtt a vőlegényemmel, nagyjából ugyanennyi ideje együtt is lakunk. 2 éve kérte meg a kezem, de az esküvő még várat magára. Én nagyon szeretném, ha jövőre lenne, de ő inkább még várna vele még egy évet. Azt mondja, hogy ő egy egzisztenciával rendelkező nőt szeretne feleségül venni. Egyenlőre még pályakezdő diplomás vagyok, nem sikerült még munkát találnom a szakmámban, de nagyon igyekszem. Nagyon szeretnék a szakmámban elhelyezkedni, mert szeretem amit tanultam és önálló, anyagilag független dolgozó nő szeretnék lenni. Mondtam neki, hogy nekem nem fontos a hatalmas lagzi, és nem azért szeretnék hozzámenni, hogy eltartson, hanem egy következő, fontos lépcsőfoknak tartom a kapcsolatunkban a házasságot. Ha felhozom a témát, hogy legyen jövőre az esküvő, legalább az időpontot tűzzük ki (én szeptemberre gondoltam, hogy addig tényleg tudjak rendesen munkát találni és gyűjtögetni), úgy érzem mintha ő fülrágásnak érezné a dolgot. Ha nem mondom, magamban tartom a dolgokat és rosszkedvű vagyok emiatt, megkérdezi mi a bajom. Nem akarom őt sem piszkálni, mert nem ez a rendje a dolgoknak, de ha magamban tartom, hogy rosszul esik, az is rossz. Hogy találjam meg az arany középutat vagy tényleg minden menyasszony így be van sózva? Próbálok türelmes lenni, mind a munkakeresés/esküvő témát illetőleg, de nagyon nehéz. (26 L és 32 F)
Írhatunk mi itt mindent a kérdező a homokba dugja a fejét, strucc szindrómában szenved!!
A pasinak úgy jó minden, ahogy van, van egy nő aki eltartja, van szex, meleg étel, tiszta környezet és ha majd a pasinak jön egy nő akit úgy ízig vérig szeret akkor ott hagyja a kérdezőt, lehet fél év múlva, de lehet 2 év múlva, de ez lesz. És kérdező emlékezz erre amit mondtunk és majd rájössz, hogy igaz volt, de addig ámítsd magad, hogy szeret a Vőlegényed és várd, hogy hátha elvesz majd "jövőre"... "jövőre" stb...
Igen nem jó, de pont azt teszi.
Nagyon sok nő van aki 6 vagy annál több éves kapcsolatból lépett ki mert nem volt okés a kapcsolat, de a kérdező elfogadja a jelenlegi helyzetet mert nem mert változtatni rajta!
Kedves Mindenki!
Nagyjából átolvasgattam az eddigi hsz-t.
Van igazsága a vőlegénynek...gondoljatok csak bele!
Adott egy lány,aki tanult eddig,gyakorlatilag semmit nem tapasztalt a "nagybetűs" életből...milyen munkába járni,saját keresetet beosztani,stb.
Ebben igaza van a férfinak...nem mindenki ugrik neki ész nélkül az életnek...itt most azt mondom,h nagyon is jót akar a vőlegény (tételezzük fel,h a lány érdekeit nézi)
Nem akarja a leírtak szerint,hogy az iskolapadból,egyből a szülőszobába vezessen az út...hiszen még nem is élt...
Szerintem valami ilyen lehet a kijelentései mögött!
Kérdező,mivel véleményt kértél itt!
Várj ,légy kicsit türelmesebb...próbáld kicsit saját magadat felépíteni,élvezzétek a független,közös életet.
Van még pár éved ahhoz,hogy családot alapitsatok.
Legyél kicsit önállóbb,a férfiak szeretik azt érezni,hogy egy a saját lábán is megálló nő van mellettük....
Azt írod szereted,szeret stb....akkor nem kell aggódnod miatta,csak magadra figyelj most.
Szerezz munkát ....hidd el minden flottul ki fog alakulni és ha látja,hogy összeszeded magad és nem kell már pátyolgatni,mert "felnőttél" :) lehet hamarabb lep meg egy esküvő időponttal,mint te magad gondolod!
Kicsit elesett vagy most,azt érzem....kapaszkodsz belé,ő meg be van parázva...idő!!!!!
Jönnek az ünnepek élvezzétek együtt,a családdal és ne rágódj most ezen!:)
De lehet,hogy én rosszul látom ,akkor elnézést kérek!
Boldog Ünnepeket Mindenkinek!!!
Viszont szerintem az egyik legfontosabb, amit senki sem írt talán a következő:
Annyira anyagias világban élünk, egyre nagyobbak az igények és ezért emberek inkább később esküdnek vagy gyereket sem vállalnak, mert nem akarják otthagyni addig az állásukat.
Szerintem lehet egy kicsi, családis esküvőt is csinálni, mai persze nem kerülne sok pénzbe. Szóval nem a kifogásokat kell keresni. Az a probléma, hogy a Kérdező párja rettentően anyagias fajta. Szóval most akkor még vár 10 évet, amíg majd úgy érzi lesz pénz esküvőre? Mert ez is egy szöveg. Mindig minden másra lesz pénz, csak az esküvőre nem, mert nem az a legfontosabb neki és így keresi a kibúvót. Az ilyemek nem szoktak megházasodni, mert mindig van valami fontosabb az életükben. És amint írtam minimálsi költséggel meg lehete szervezni egy pici esküvőt, ehhez nem kellenek milliók. Amíg szegény Kérdezőnek lesz megfelelő egszisztenciája az még minimum 2 év, ha most jövőre rögtön talál munkát. Ez nem egyik napról a másikra megy. A lényeg: ennek a srácnak csak a pénz a fontos, azegzisztencia, ezen keresztül lát mindent és az esküvőt is. Később is sajnálni fogja rá azt a kevés pénzt is.
14.57-vagyok
Lehet engem porig nullázni...én egy kicsit más megközelitésből gondoltam végig..
Én optimistán álltam hozzá és nem úgy,hogy alapból azt feltételezem,hogy soha nem akarja elvenni a lányt a férfi,gondolván az eltöltött 6 évre...
Szerintem egyébként itt nem kellene az esküvő költségeire leredukálni a kérdést,mert messze nem erről szól!
Arról nem beszélve,hogy a kérdező,minden szavával azt bizonygatja,hogy mennyire jól megvannak stb.
Én erre apellálva alkottam egy véleményt!
Ha a kérdező csak áltatja magát,az hamarosan kifog derülni.
Még annyi, ha bejelentenék, hogy lagzi, akkor a család biztos hozzájárulna az esküvőhöz. :) Mivel nekünk is bele fog adni a családunk, mert magunknak ezt nem tudnánk megteremteni most még jó pár évig. De nálunk amint írtam családi hagyomány, hogy a szülők hozzájárulnak az esküvőhöz. Persze, amit tdudunk, majd mi fizetünk. :)
De ha arra várnánk, hogy mikor lesz elég pénzünk, akkor még jó sok évig így lehetnénk, mivel lagzi után lakásra szeretnénk gyűjteni és az sem két fillér, aztán még 30 éves korom előtt szeretném az első babát. Nem úgy, mint ahogy most divat, hogy minél több pénzt felhalmozzon az ember, aztán majd 40 évesen vállalja az eslő babát. Szóval szerintem érthető az, hogy mi miért jövőre szeretnénk tartani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!