Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tegyük fel, hogy boldog kapcsolatban éltek a szerelmetekkel 5 éve, megvolt az eljegyzés és készülődtök az esküvőre. De közben kiderülne, hogy a kedves párotok 19 és 21 éves kora között börtönben volt önbíráskodás miatt. Mit tennétek?
Önbíráskodás ugye = a törvény megszegése azzal a szándékkal, hogy büntetést nyerjen az olyan bűn, amelyet az önbíráskodó szerint a bűnüldözés nem, vagy nem megfelelőképpen büntet.
A teljes szitu az, hogy az édesapja meghalt egy autóbalestben, ahol a részeg sofőr áttért az ő sávjába és frontálisan ütköztek. A hibás sofőr túlélte, semmi baja nem lett és mivel a polgármester fia, 5 év felfüggesztettet + 1,5 milliós pénzbüntetést kapott, illetve 1 évre bevonták a jogosítványát.
A vőlegényem ezt nem tartotta elegendő büntetésnek, a fellebbezést a bíróság elutasította, így néhány haverjával fogták a balesetet okozó srácot, mikor a buliból ment hazafele elkapták, betették a csomagtartóba majd megverték.
Ezért kapott 3,5 év börtönbüntetést, de jó magaviselet miatt 1 év 11 hónap után kiengedték.
Ezt eddig nem mondta nekem, egy véletlen folyamán tudtam meg nem régen.
Most rendes, tisztességes munkahelye van, normálisan él, normálisak a barátai.. De bennem akkor is szöget ütött ez a dolog..
Én otthagynám és igyekeznék vele megszakítani minden kapcsolatot.
Akinek ennyire elönti az agyát a düh és ennyire nem tudja kontrolállni magát, hogy embert rabol és aztán meg is veri (gondolom maradandó károsokat okozott, hisz amúgy nem kapott volna 3,5 évet) az akármikor robbanhat, ki tudja téged mikor bántana vagy később majd a közös gyereketeket..
Pakold a cuccod amíg azt nem veszed észre hogy te is egy csomagtartóban végzed ragasztószalaggal a szádon!
Remélem időben észbe kapsz!
noni33, nem csak erőszakkal lehet megvédeni a családot és igazságot szolgáltatni!
Van egy mondás, hogy a buták az öklükkel, az intelligensek pedig a szavaikkal harcolnak. Na ez tökéletesen igaz a kérdező párjára is. Ő az öklével harcolt, a polgármester (fia) pedig a szavával (illetve az ügyvédje egészen pontosan) nézd meg melyikőjük járt rosszabbul.. Tanmese vége, mindenki vonja le a következtetéseket.
Oké, elfogadom, hogy valaki számára ez nem bűn. Na de büszkének lenni rá azért, mert börtönben ült??
OFF
67%-os válaszoló oké, szerintem már akkor is megértette a kérdező a véleményed mikor a 7-es válaszban, aztán meg a 9-esben kifejtetted a véleményed, nem kell leírni harmadszor is! :)
Én is otthagynám, egyszerűen nem fér bele az értékrendembe egy börtönviselt ember, akármennyire is mély érzelmeket táplálok iránta.
Okkal került börtönbe és nem tudnék többet ugyanúgy ránézni, ahogy előtte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!