Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Esküvővel kapcsolatban hogyan...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Esküvővel kapcsolatban hogyan tudtatok dönteni a családot, rokonságot illetően? Mennyire okozott fejtörést? Csak mi vagyunk ennyire bénák?!

Figyelt kérdés

Párom 1 hónapja meglépte a váratlant, és eljegyzett. Azóta már mindenféle tervünk volt az esküvőt illetően.

Volt olyan, hogy csak mi, a szűk család és a legközelebbi barátaink elutazunk egy egzotikusabb helyre és ott lesz egy több napos mulatsággal egybekötve. Utána az, hogy a balatoni nyaralónk kertjében tartjuk meg, még idén, teljesen kötetlen hangulatban. Majd jött a téli esküvő ötlete, de azt hamar elvetettük, mert itthon általában ritka a gyönyörű, behavazott táj, inkább a sár és latyak jellemzi a telet. De én akár már holnap is hozzámennék, két tanúval...

Végül így, közel egy hónapnyi ötletelés után kitűztük a jövő nyarat, Szentendrén, 110 fő + gyerekek létszámmal. Ez lenne a "biztos", de sokat gondolkozom azon, tuti jó lesz-e ez így, annyi variációról beszéltük már, hogy elveszek fejben. És ez még tényleg csak az alap, előre félek, mi lesz akkor, ha konkrét, pontos döntéseket kell hozni.

Ráadásul mind a kettőnk családja mondta, hogy ők nem akarnak beleszólni, nem akarnak befolyásolni, de bármilyen infót mondunk, elejtünk, azonnal jön, hogy "hááát az úgy lehet nem lesz olyan jó".

Pl. vendégeknél: a meghívottak ne hozzák a párjaikat, csak a házastársakat, mert lehet, hogy az esküvőnkön még nagy lesz a szerelem, rá két hétre meg szakítanak, aztán nálunk az összes képen ott lesz az ex. Helyszínnél: viszonylag új a helyszínünk (Daalarna Gardent néztük ki). Hát ők ennyire új helyre nem mennének, ki tudja, mennyire tapasztalatlanok, majd az esküvőn, élesben buknak ki a hibák biztos.

Én meg néha annyira kis elveszettnek érzem magam, sosem voltam döntések meghozatalában.

És még most is az tetszene a legjobban, ha külföldön lenne valahol, de azt annyira leszavazta mindenki, akiknek mondtam, mondtuk... Mert, hogy a nagyszüleim, dédszüleim biztos nem vállalnák már, vőlegényem apukája is mondta, hogy nem tölt tizenórákat a levegőben két igen miatt. Ez lesz az egyik legfontosabb napunk, eseményünk, szóval nem akarnám, hogy pont azok maradjanak ki belőle, akiket a legjobban szeretünk. De közben meg na...

2023. júl. 31. 23:59
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯
 71/135 anonim ***** válasza:
67%

(Csak átfutottam a többi kommentet, lehet hogy lesznek a kommentemben tévedések.)

Le leszek pontozva, de szerintem egyáltalán nem gondoljátok túl. Hogy hol, és mekkora legyen az esküvő a legfontosabb kérdés, hiszen szinte minden további döntés ettől függ és emiatt a későbbiekben nem, vagy csak nagyon bajosan tudjátok megváltoztatni. Ha jól értem, váratlanul jött a lánykérés, tehát korábban még nem beszéltetek egy esküvőről, nem volt időtök átgondolni a lehetőségeket. Esküvőnél kifejezetten sok olyan van, hogy a filmekben valami romantikusnak tűnik, de a valóságban nem így működik - nagyon jól rájöttél például a téli esküvő gyakorlati hátrányira; de pl. a külföldi esküvőnek még szerintem a túlromantikázott változata él a fejedben és annak még nem látod a praktikus hátrányait.

Emiatt mindenképpen azt mondanám, hogy gyűjtsétek össze a szóbajövő lehetőségeket, gondoljátok át, hogy ezek hogy néznének ki a valóságban, gyűjtsétek össze a pro és kontra érveket, és mérlegeljetek. (Itt jegyezném meg, hogy a csak régóta tartó párok meghívása működhet egy kisebb, bennsőségesebb esküvőn - akár a külföldi, akár a balatonos ötlet esetén -, de a 110 fős lagzira túlzás ez a szabály, ott kb. észre sem veszed a tömegben a pár ismeretlen ember; sem a képeken, a nagy napon meg főleg.)

Ami a családot illeti, valamennyire érdemes figyelni az igényeikre (pl. én sem várnám el idősödő rokonoktól, hogy hosszasan utazzanak, meg úgy alapvetően az esküvődön egyfajta házigazda szerepet is betöltesz; figyelj arra, hogy a vendégeid jól érezzék magukat), de azért egyértelműen túlzásba viszik a dolgot (oké, hogy most még újnak tűnik a hely, de hónapok alatt szerveződik az esküvő, és ezidő alatt bőven kiismeritek; én a férjemmel pl. a mai napig visszajárok oda ahol esküdtünk, pedig nekünk is új volt az a hely). Lehet jobb ha ezeket a rokonokat inkább már kész tények elé állítjátok és majd akkor megvívjátok velük a csatákat.

Még az is feltűnt, hogy a pénzügyekről eddig nem esett szó. Érdemes megnézni az esküvői árakat, mielőtt döntötök.

Illetve még annyit, hogy az is lehet hogy az eddigi ötleteiteknek valami kombinációja fog jól működni: pl. esküvő csak kettesben külföldön, az idősödő rokonoknak meg itthon egy lagzi.

2023. aug. 1. 18:02
 72/135 anonim ***** válasza:
48%

70.

Természetesen beállt vendégkör, elfelrjtett számla, csak magának dolgozik mind. Saját lakásán.

2023. aug. 1. 18:20
 73/135 anonim ***** válasza:
74%

21

"Mond valamit a szó, hogy válás?"

Nyilvánvalóan a rokonai házastársait ismeri, többször találkozott velük, gyerekeik vannak, nem baj, ha elválnak 10 év múlva, akkor is emlékezni fognak rájuk és a nevükre, nem baj, ha szerepelnek a fényképen, hiszen ők egy család.

De egy 1 hónapos komolytalan akármit hagy ne zabáltasson már az esküvőn, akinek a nevére nagy valószínűséggel 2 nap után már nem fog emlékezni az ifjú pár, 2 év múlva meg a "párja" sem.

2023. aug. 2. 03:11
 74/135 anonim ***** válasza:
17%
69es, van körmös, kozmetikus és fodrász barátnőm is. A kozmetikus pl sminktetovál is, szempillát épít stb..de mire kifizetik az adót, megveszik a havonta elfogyott eszközöket(több százezer) kifizetik az esetleges bérleti díjat, rezsit... szépen összeadogatva a költségeket neki csak hogy dolgozik, benne van havi 600 ezerben. ha a 7 7 napján, 0/24ben dolgozna se lenne meg neki minden után tisztán 1 millió feletti fizetés.
2023. aug. 2. 06:12
 75/135 Kései Sirató ***** válasza:
64%
Szakácsként havi 1 milliót lehet keresni (jó étteremben, nem menzán). Könyvelő vagyok, látom, hogy ilyen összegeket fizetnek éttermek, akiknek én végzem a könyvelését. Hoppá.
2023. aug. 2. 08:16
 76/135 anonim ***** válasza:
66%
Azt is ki kell tanulni és több éves munkatapasztalat kell hozzá.
2023. aug. 2. 08:28
 77/135 Kései Sirató ***** válasza:
62%
Itt Győrben egy kezdő szakács is 850 ezer nettót kap, ha nem fizetik ezt ki, akkor máris dobbant Ausztriába, ahol a dupláját kapja egy tanuló szakács is.
2023. aug. 2. 08:32
 78/135 anonim ***** válasza:
56%

Nagyon elkanyarodott az eredeti kérdésről a téma.

Komolyan azt oldjatok ki mennyit keres milyen szakmakkal?

2023. aug. 2. 08:36
 79/135 anonim ***** válasza:
36%
Mert külföldi esküvő 110 főre van vagy 15 millió alsóhangon, plusz a nászút, stb :) 24 évesen legalább 7 milliót vagy többet elkölteni önerőből, csak egy esküvőre érdekes.. :)
2023. aug. 2. 09:07
 80/135 anonim ***** válasza:
68%

Én értem,a kérdező nem kicsit dicsekszik,meg fenyezi magát,ki tudja mit takar a kemény munkája 😁(nem olvastam le-e írta valahol)

Tény,hogy annyit nem keresne pillaskent pl ...

78

2023. aug. 2. 10:08
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!