Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Esküvővel kapcsolatban hogyan tudtatok dönteni a családot, rokonságot illetően? Mennyire okozott fejtörést? Csak mi vagyunk ennyire bénák?!
Párom 1 hónapja meglépte a váratlant, és eljegyzett. Azóta már mindenféle tervünk volt az esküvőt illetően.
Volt olyan, hogy csak mi, a szűk család és a legközelebbi barátaink elutazunk egy egzotikusabb helyre és ott lesz egy több napos mulatsággal egybekötve. Utána az, hogy a balatoni nyaralónk kertjében tartjuk meg, még idén, teljesen kötetlen hangulatban. Majd jött a téli esküvő ötlete, de azt hamar elvetettük, mert itthon általában ritka a gyönyörű, behavazott táj, inkább a sár és latyak jellemzi a telet. De én akár már holnap is hozzámennék, két tanúval...
Végül így, közel egy hónapnyi ötletelés után kitűztük a jövő nyarat, Szentendrén, 110 fő + gyerekek létszámmal. Ez lenne a "biztos", de sokat gondolkozom azon, tuti jó lesz-e ez így, annyi variációról beszéltük már, hogy elveszek fejben. És ez még tényleg csak az alap, előre félek, mi lesz akkor, ha konkrét, pontos döntéseket kell hozni.
Ráadásul mind a kettőnk családja mondta, hogy ők nem akarnak beleszólni, nem akarnak befolyásolni, de bármilyen infót mondunk, elejtünk, azonnal jön, hogy "hááát az úgy lehet nem lesz olyan jó".
Pl. vendégeknél: a meghívottak ne hozzák a párjaikat, csak a házastársakat, mert lehet, hogy az esküvőnkön még nagy lesz a szerelem, rá két hétre meg szakítanak, aztán nálunk az összes képen ott lesz az ex. Helyszínnél: viszonylag új a helyszínünk (Daalarna Gardent néztük ki). Hát ők ennyire új helyre nem mennének, ki tudja, mennyire tapasztalatlanok, majd az esküvőn, élesben buknak ki a hibák biztos.
Én meg néha annyira kis elveszettnek érzem magam, sosem voltam döntések meghozatalában.
És még most is az tetszene a legjobban, ha külföldön lenne valahol, de azt annyira leszavazta mindenki, akiknek mondtam, mondtuk... Mert, hogy a nagyszüleim, dédszüleim biztos nem vállalnák már, vőlegényem apukája is mondta, hogy nem tölt tizenórákat a levegőben két igen miatt. Ez lesz az egyik legfontosabb napunk, eseményünk, szóval nem akarnám, hogy pont azok maradjanak ki belőle, akiket a legjobban szeretünk. De közben meg na...
"Csak mi vagyunk ennyire bénák?!"
Igen, csak ti! :)
Komolyan!
Ha ez már ekkora gondot okoz, mi lesz még később, pl. ha jön majd a gyerek?!
Mi pontosan tudtuk, hogy nem a rokonoknak házasodunk, így mindenben a saját szemszögünkből döntöttünk és mindenkitől pénzt kértünk nászajándékba, így nullszaldóra jöttünk ki miközben buliztunk egy jót.
Mi a kérdés?!
Szerintem túlgondoljátok.
Csináljátok úgy, ahogy nektek a legjobb.
A többiek pedig tudomásul veszik, hiszen ez a ti napotok.
Persze, mi is így vagyunk vele. De én magam sem érezném teljesen jól magam az esküvőmön, ha a nagyszüleim, akikkel egész gyerekkoromat, legjobb nyári szüneteimet töltöttem, nem lennének ott.
Vagy még három dédszülőm él, ami szerintem kisebb csoda (24 éves vagyok). Nagyon szeretem őket, a mai napig igyekszem velük sok időt tölteni, hiányoznának, ha nem lennének a vendégek között.
Miért kell feleslegesen pénzt költeni és külföldön házasodni?!
Szerintem azért ez csak itthon az igazi... feltéve, ha magyarok vagytok!
8-as, szerintem amíg nem tőled kérünk rá kölcsön, addig felesleges kiborulnod azon, hogy mennyi pénzt ölünk bele az esküvőnkbe.
De megsúgom, hogy egy itthoni esküvő is hatalmas összeg!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!