Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Esküvővel kapcsolatban hogyan tudtatok dönteni a családot, rokonságot illetően? Mennyire okozott fejtörést? Csak mi vagyunk ennyire bénák?!
Párom 1 hónapja meglépte a váratlant, és eljegyzett. Azóta már mindenféle tervünk volt az esküvőt illetően.
Volt olyan, hogy csak mi, a szűk család és a legközelebbi barátaink elutazunk egy egzotikusabb helyre és ott lesz egy több napos mulatsággal egybekötve. Utána az, hogy a balatoni nyaralónk kertjében tartjuk meg, még idén, teljesen kötetlen hangulatban. Majd jött a téli esküvő ötlete, de azt hamar elvetettük, mert itthon általában ritka a gyönyörű, behavazott táj, inkább a sár és latyak jellemzi a telet. De én akár már holnap is hozzámennék, két tanúval...
Végül így, közel egy hónapnyi ötletelés után kitűztük a jövő nyarat, Szentendrén, 110 fő + gyerekek létszámmal. Ez lenne a "biztos", de sokat gondolkozom azon, tuti jó lesz-e ez így, annyi variációról beszéltük már, hogy elveszek fejben. És ez még tényleg csak az alap, előre félek, mi lesz akkor, ha konkrét, pontos döntéseket kell hozni.
Ráadásul mind a kettőnk családja mondta, hogy ők nem akarnak beleszólni, nem akarnak befolyásolni, de bármilyen infót mondunk, elejtünk, azonnal jön, hogy "hááát az úgy lehet nem lesz olyan jó".
Pl. vendégeknél: a meghívottak ne hozzák a párjaikat, csak a házastársakat, mert lehet, hogy az esküvőnkön még nagy lesz a szerelem, rá két hétre meg szakítanak, aztán nálunk az összes képen ott lesz az ex. Helyszínnél: viszonylag új a helyszínünk (Daalarna Gardent néztük ki). Hát ők ennyire új helyre nem mennének, ki tudja, mennyire tapasztalatlanok, majd az esküvőn, élesben buknak ki a hibák biztos.
Én meg néha annyira kis elveszettnek érzem magam, sosem voltam döntések meghozatalában.
És még most is az tetszene a legjobban, ha külföldön lenne valahol, de azt annyira leszavazta mindenki, akiknek mondtam, mondtuk... Mert, hogy a nagyszüleim, dédszüleim biztos nem vállalnák már, vőlegényem apukája is mondta, hogy nem tölt tizenórákat a levegőben két igen miatt. Ez lesz az egyik legfontosabb napunk, eseményünk, szóval nem akarnám, hogy pont azok maradjanak ki belőle, akiket a legjobban szeretünk. De közben meg na...
"vendégeknél: a meghívottak ne hozzák a párjaikat, csak a házastársakat, mert lehet, hogy az esküvőnkön még nagy lesz a szerelem, rá két hétre meg szakítanak, aztán nálunk az összes képen ott lesz az ex."
Mond valamit a szó, hogy válás?
Eletkeptelen vagy vagy mi bajod? Nem kell beavatni a rokonokat az eskuvoszervezesbe es pont. Persze, hogy beleszolnak, ez nalunk is igy lett volna, ha hagyom.
Elvileg felnott emberek vagytok, ha ezt nem tudjatok megoldani a paroddal, az szomoru.
Mi az, hogy a vendegek ne hozzak a parjaikat? Ha szakitanak, az o dolguk, nem a tied. Ha ott lesznek az exekkel a kepeken, na bumm, akkor mi lesz? Semmi.
Egyebkent is, lehet 5 ev mulva ti is elvaltok, akkor mit fogsz csinalni, hiszen minden kepen rajta lesztek 😂😂
Anyám. Tényleg ilyen elkényeztetett apuci majd kifizeti az álomlagzit stílus....
24 éves vagy. Szerintem ha kár ennyire nagylányosat akarsz játszani, hogy esküvő, akkor csak eltudod dönteni, kit akarsz ott látni, mennyi a keret(e apucinak) és hogy hol.
Amig a rokonoknak akarsz megfelelni, ne menj férjhez.
110+gyerekek.... alig gondolod túl....
A meghívottak ne hozzák a a parjaikat csak a házastársakat.
Mi van?.
Ha én lennék a rokonok és meghivnal,de mondanád ne hozzam a párom,telibe szarnam a szád,le sem szarnam az esküvődet..
"Nem a vendégektől kell függeni, nektek legyen jó, ezen a napon a vendégek alkalmazkodhatnak."
Ebből látszik, mennyire másképp gondolkunk az egészről... Mi azért hívtuk őket, hogy jól érezzék magukat, nem azért, hogy rajongjanak és alkalmazkodjanak. Nem volt kinézve a síró gyerek, a tolószékes rokon, senki. Úgyhogy mi a vendégektőltettük függővé, milyen lesz és hol lesz. Tudtuk, kit szeretnénk ott látni, és mindent úgy szerveztünk, hogy nekik jó legyen. Nagyon távoláll tőlem az én vagyok a menyasszony, imádjon ma engem mindenki...
Igen, ti, és remélem, nem foglaltátok le a helyszínt ilyen rhadt nagy bizonytalanságok mellett.
Nálam alap a kis létszámú esküvő - de inkább a kéttanús, mert külföldön élünk - és hogy nem lesz lakodalom, hanem helyette kerti dolog, mert nem akarok milliós költséggel kijönni a végére.
Felejtős.
Plusz miért hívjak meg boldog-boldogtalant? 100+ - előbb mennék világgá, mint ennyi ember etetését, szállását fszom fizetni, hát persze. Egy estéért.
Azt pedig nem kötheted ki, hogy "csak házastársak" mehetnek, mert sokan pl többéves kapcsolatban vannak már, mégsem házasodtak össze. Akkor velük mi a helyzet?
Vagy hol húzod meg a "ez a kapcsolat még túl friss" - határt?
Jaj, a Dalaarna meg azért gondolom, mert az összes influenszercsaj oda jár most.
Elég gáz, és pont azért nem kaptok már időpontot sem, plusz 2x összegekkel kell számolnotok.
Egyébként meg tök komolytalan az egész, amit csináltok. Ezer ötlet, meg stb. Minek? Leülsz ketten a vőlegényeddel és eldöntitek, mi lesz.
Más: "meglépte a váratlant és eljegyzett" - bsszus, ti nem beszélgettek felnőtt módjára? Egy eljegyzés nem váratlan, hanem két fél közös döntése kellene legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!