Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Esküvővel kapcsolatban hogyan...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Esküvővel kapcsolatban hogyan tudtatok dönteni a családot, rokonságot illetően? Mennyire okozott fejtörést? Csak mi vagyunk ennyire bénák?!

Figyelt kérdés

Párom 1 hónapja meglépte a váratlant, és eljegyzett. Azóta már mindenféle tervünk volt az esküvőt illetően.

Volt olyan, hogy csak mi, a szűk család és a legközelebbi barátaink elutazunk egy egzotikusabb helyre és ott lesz egy több napos mulatsággal egybekötve. Utána az, hogy a balatoni nyaralónk kertjében tartjuk meg, még idén, teljesen kötetlen hangulatban. Majd jött a téli esküvő ötlete, de azt hamar elvetettük, mert itthon általában ritka a gyönyörű, behavazott táj, inkább a sár és latyak jellemzi a telet. De én akár már holnap is hozzámennék, két tanúval...

Végül így, közel egy hónapnyi ötletelés után kitűztük a jövő nyarat, Szentendrén, 110 fő + gyerekek létszámmal. Ez lenne a "biztos", de sokat gondolkozom azon, tuti jó lesz-e ez így, annyi variációról beszéltük már, hogy elveszek fejben. És ez még tényleg csak az alap, előre félek, mi lesz akkor, ha konkrét, pontos döntéseket kell hozni.

Ráadásul mind a kettőnk családja mondta, hogy ők nem akarnak beleszólni, nem akarnak befolyásolni, de bármilyen infót mondunk, elejtünk, azonnal jön, hogy "hááát az úgy lehet nem lesz olyan jó".

Pl. vendégeknél: a meghívottak ne hozzák a párjaikat, csak a házastársakat, mert lehet, hogy az esküvőnkön még nagy lesz a szerelem, rá két hétre meg szakítanak, aztán nálunk az összes képen ott lesz az ex. Helyszínnél: viszonylag új a helyszínünk (Daalarna Gardent néztük ki). Hát ők ennyire új helyre nem mennének, ki tudja, mennyire tapasztalatlanok, majd az esküvőn, élesben buknak ki a hibák biztos.

Én meg néha annyira kis elveszettnek érzem magam, sosem voltam döntések meghozatalában.

És még most is az tetszene a legjobban, ha külföldön lenne valahol, de azt annyira leszavazta mindenki, akiknek mondtam, mondtuk... Mert, hogy a nagyszüleim, dédszüleim biztos nem vállalnák már, vőlegényem apukája is mondta, hogy nem tölt tizenórákat a levegőben két igen miatt. Ez lesz az egyik legfontosabb napunk, eseményünk, szóval nem akarnám, hogy pont azok maradjanak ki belőle, akiket a legjobban szeretünk. De közben meg na...

2023. júl. 31. 23:59
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/135 anonim ***** válasza:
87%
Vicces is lett volna ha nem jöhet a gyerekeim apja aki nem volt még akkor a férjem...🤣🤣🤣 ekkora baromságot ki az a ki kitalál komolyan
2023. aug. 1. 08:14
 42/135 A kérdező kommentje:
Leírom ismét, hogy ez egy tanács volt, nem lesz ilyen megkötésünk.
2023. aug. 1. 08:19
 43/135 anonim ***** válasza:
100%

"(...) nem akarnak beleszólni, nem akarnak befolyásolni, de bármilyen infót mondunk, elejtünk, azonnal jön, hogy "hááát az úgy lehet nem lesz olyan jó"."

Most júliusban házasodtunk. Azt a taktikát követtük, hogy amikor fix lett egy dolog, akkor közöltük. Mi a dátum, a helyszín, kiket hívunk meg, nem lesz lagzi stb. Nálunk is bele akartak szólni, de nem hagytuk. Legyetek határozottak. 110 főnek úgysem mehet megfelelni, nem is kell. A ti esküvőtök, ha tu fizetitek, akkor senki más ne szóljon bele.

2023. aug. 1. 08:19
 44/135 anonim ***** válasza:
100%

"Ráadásul mind a kettőnk családja mondta, hogy ők nem akarnak beleszólni, nem akarnak befolyásolni, de bármilyen infót mondunk, elejtünk, azonnal jön, hogy "hááát az úgy lehet nem lesz olyan jó"."

Nem beleszólnak, hanem véleményt mondanak arról, amiről ti beszéltek nekik. Joguk van hozzá. És ahogy olvaslak, szükségetek is van rá, mert kb azt se tudod, mit akartok, mi mivel jár.

2023. aug. 1. 08:25
 45/135 anonim ***** válasza:
81%
24 évesen mégis mit lehet olyan jól kereső állást végezni? 16tól 20 éves korig max diák meló. Meg kb 23ig is csak diákmeló mert hát továbbtanulsz. Plusz a megtakarításod elinflálódik.. Esetleg ha fodrász vagy, vagy vmi szolgáltató akkor jól kereshettél az utóbbi 3 évben, ha csináltak a szüleid egy szalont. De akkor te az összes pénzed elszórod most egy értelmetlen puccparádéra. Valahogy nem tudom elhinni, hogy 24 évesen saját erőből vagy 4 misi lapul a zsebedben a szüleid segítsége nélkül.
2023. aug. 1. 08:33
 46/135 A kérdező kommentje:

Utolsó válaszoló, a szüleid nem tanították meg, hogy más pénzügyeiben nem illik kutakodni, azokba beleszólni? Hidd el, ha nem férne bele nekünk az esküvő, nem terveznénk!

Persze, semmi gond a véleménnyel, meg nekem pl. szüleimmel, nagyszüleimmel is nagyon közeli a viszony, simán megbeszéltem velük még kamaszként is kényes témákat, mai napig anyukámat hívom mindennel, ha elbizonytalanodom (ezt ne napi 5 hívásban értsétek, hanem pl. ha egy recept nem úgy halad, ahogy kéne és nem tudom, mit rontottam el).

2023. aug. 1. 08:38
 47/135 anonim ***** válasza:
73%

"Ez lesz az egyik legfontosabb napunk, eseményünk, szóval nem akarnám, hogy pont azok maradjanak ki belőle, akiket a legjobban szeretünk. De közben meg na..."

De közben meg na,telibe letojnád ki van ott csak neked jó legyen

2023. aug. 1. 08:43
 48/135 anonim ***** válasza:
59%

45!

Engedd el....

Erre valaszt ugysem fogsz kapni, mert nincs olyan munka, amivel ennyi idő alatt, önerőből, segítség nélkül ekkora vagyont halmozzon fel.

(Na jó, de, 1et talan tudok. Hogy szépen fogalmazzak, a volt fizika tanárom után szabadon, csak ennyit írok: a nők ősi mestersége..... remélem mindenki érti).

Máris tereli a témát, hogy milyen cukimuki a viszony anyucival, hogy egy receptben is tud segíteni neki 🤦‍♀️🤣

2023. aug. 1. 08:44
 49/135 A kérdező kommentje:

Nem terelem a témát.

Leírom én kerekperec is, hogy senkinek semmi köze a mi anyagi dolgainkhoz egy anonim oldalon. Így jobb?

2023. aug. 1. 08:47
 50/135 anonim ***** válasza:
9%
Banyek az összes szakmunkával jól lehet keresni.Jobban ,mint bármelyik diplomával.Érettségi nélkül alkalmazottként.Ne ezen rugózzatok már.
2023. aug. 1. 08:47
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!