Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Esküvővel kapcsolatban hogyan tudtatok dönteni a családot, rokonságot illetően? Mennyire okozott fejtörést? Csak mi vagyunk ennyire bénák?!
Párom 1 hónapja meglépte a váratlant, és eljegyzett. Azóta már mindenféle tervünk volt az esküvőt illetően.
Volt olyan, hogy csak mi, a szűk család és a legközelebbi barátaink elutazunk egy egzotikusabb helyre és ott lesz egy több napos mulatsággal egybekötve. Utána az, hogy a balatoni nyaralónk kertjében tartjuk meg, még idén, teljesen kötetlen hangulatban. Majd jött a téli esküvő ötlete, de azt hamar elvetettük, mert itthon általában ritka a gyönyörű, behavazott táj, inkább a sár és latyak jellemzi a telet. De én akár már holnap is hozzámennék, két tanúval...
Végül így, közel egy hónapnyi ötletelés után kitűztük a jövő nyarat, Szentendrén, 110 fő + gyerekek létszámmal. Ez lenne a "biztos", de sokat gondolkozom azon, tuti jó lesz-e ez így, annyi variációról beszéltük már, hogy elveszek fejben. És ez még tényleg csak az alap, előre félek, mi lesz akkor, ha konkrét, pontos döntéseket kell hozni.
Ráadásul mind a kettőnk családja mondta, hogy ők nem akarnak beleszólni, nem akarnak befolyásolni, de bármilyen infót mondunk, elejtünk, azonnal jön, hogy "hááát az úgy lehet nem lesz olyan jó".
Pl. vendégeknél: a meghívottak ne hozzák a párjaikat, csak a házastársakat, mert lehet, hogy az esküvőnkön még nagy lesz a szerelem, rá két hétre meg szakítanak, aztán nálunk az összes képen ott lesz az ex. Helyszínnél: viszonylag új a helyszínünk (Daalarna Gardent néztük ki). Hát ők ennyire új helyre nem mennének, ki tudja, mennyire tapasztalatlanok, majd az esküvőn, élesben buknak ki a hibák biztos.
Én meg néha annyira kis elveszettnek érzem magam, sosem voltam döntések meghozatalában.
És még most is az tetszene a legjobban, ha külföldön lenne valahol, de azt annyira leszavazta mindenki, akiknek mondtam, mondtuk... Mert, hogy a nagyszüleim, dédszüleim biztos nem vállalnák már, vőlegényem apukája is mondta, hogy nem tölt tizenórákat a levegőben két igen miatt. Ez lesz az egyik legfontosabb napunk, eseményünk, szóval nem akarnám, hogy pont azok maradjanak ki belőle, akiket a legjobban szeretünk. De közben meg na...
Mi pár emberes esküvőt terveztünk,a családnak nem tetszett mert mi az már,hogy a hatvanhatodik távoli rokon nincs meghívja..
Kb egyáltalán nem érdekelt mit mondanak.
20 személy volt az esküvőn,utána pedig az ebéden,ami nálunk volt a saját otthonunkban.
Én főztem az esküvőn napján hajnali öt órától.Tokeletes volt minden,mindenki jól érezte magát.
Attól,hogy világraszóló lakodalomban készülsz meg nem biztos,hogy nem fogja válás követni a dolgot.
Mi 14 eve vagyunk együtt és 4 éve hazasodtunk,a lányom hozta a gyűrűket,és most már két gyerekem van.
Egyik ismerősöm 500 embert hívott a lagziba,igazi három napig tartó buli volt náluk,fél év múlva félrelépett,most már mástól van gyerek...
Nekem viszont úgy tűnik, hogy megmondásra vársz, hiszen azért a kérdés. Mondjuk meg, hogy hogyan élj, hogyan szervezd a lagzid.
A 7 oldal válasz közül tehát melyik lesz a befutó, hogyan lesz a lagzi?
Lehet, hogy most lerombolom a rózsaszín álomvilágot, de 110 meghívottból úgy cirka 90-en magasról le fogja tojni, hogy hol van az "álomesküvőd" és ezeket a dolgokat, amiken most itt eklődsz. Igazából azt is letojnák, ha külföldön lenne.
Akit ez érdekel, azok ti kellen vagytok és a közvetlen család - ha olyan a kapcsolat.
A kérdésre válaszolva, nálunk baromi egyszerű ez, de biztos mi működünk így: szerencsére egyikünk családja sem problémás, így szülők, testvérek, a testvérek párjai + gyerekei lesznek meghívva, ennél távolabbi rokonokból pedig csak az, akikkel rendszeresen tartjuk a kapcsolatot (értsd: nem csak évi egy telefon, hogy él-e még). Baráti társaságunk nagyrészt közös, ezenkívül még néhány közelebbi barát mindkét oldalról, akikkel tényleg rendszeres a kapcsolattartás. Helyszín szempontjából az az irányelv, hogy ne kelljen a násznépet sokat utaztatni. A templom fix és közel nézünk lagzihelyszínt, ami a létszámnak megfelel.
Igaz nem az vagyok akit kerdeztel ...
De atlag havi 750 a bevetelem. Villanyszerelo vagyok nokent 🙂
Nagyreszt noi ugyfelkorrel. Kedvesen mosolygosan dolgozom es ha kell a buta szokenek is elmondok mindent a szintjen.
Ezt 5 ev alatt epitettem fel. Nem volt konnyu.
Amugy van diplomam - alsot tanito. 😅 De kb semmit nem lehet keresni vele. Otthagytam.
65ös akkor te vagy az ország egyetlen női villanyszerelője:-D
A nők 99%-a nem választ hasonló szakmát.
Vannak masok is de ok alt a ferj valakozasaban dolgoznak.
Amugy sokat gondolkodtam mi eri meg. Ami nem tul nehez fizikailag de fizet is.
64.
Körmös, fodrász, kozmetikus.
Millió fölött!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!