Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Gyerekmentes esküvő? Illik olyat kérni, hogy 12 éven aluli gyereket ne hozzanak?
"nem rekeszthetsz ki onnén valakit az életkora miatt."
Dehogyisnem. Az Ő esküvőjük, ŐK ismerik a rokonság gyerekeit, nyilvánvalóan jó okuk van arra, hogy 12 év alattiakat nem akarnak ott látni. Magánügyük. Azt hívnak meg, akit csak akarnak, tetszik-nem teszik, akkor is ez van. Jó hogy már nem kell ehhez külön engedély.
"Csak hogy tiszta legyen, az esküvő nem a férjétől és feleségéről szól!"
Csak hogy tiszta legyen, az esküvő igen is a férjről és a feleségről szól, első körben mindenképpen! És de, ők vannak a középpontban! Bsszus, az ő esküvőjük, jó hogy már nem a Marika meg Ferike gyerekéről kell szóljon ez az esemény is.
A hagyomány meg kit érdekel? Talán elő van írva valamiféle nagykönyvbe, mint kötelezően betartandó szabály, hogy egy rakat vinnyogó kölköt is meg kell hívnod a saját esküvődre, ha akarod, ha nem? Az a b*unkó, aki nem képes megérteni, hogy az ember jó eséllyel egyszer házasodik az életben és joga van ezt úgy ünnepelni, ahogy NEKIK megfelel. Akinek nem tetszik, az nem megy el, ennyire egyszerű a történet.
Az meg külön szánalmas, hogy valaki úgy nyilatkozik, hogy "hál istennek még nem voltam olyan esküvőn, ahol ne sírt volna fel egy kisbaba a lehető legrosszabb időpontokban". Pff. És akkor csodálkoznak, hogy sokan nem akarnak egyetlen gyereket se az esküvőjükre. Hát nincs min csodálkozni. Sajnos nagyon sok 79-es hasonló ember szaladgál az utcákon, akik szerint a gyerek szent és sérthetetlen és mindenkinek szeretnie kell őket, senkit se idegesíthet, ha teleüvöltik a szertartást meg randalíroznak össze-vissza.
"De ez nem idegesít senkit se"
Dehogynem idegesít! Főleg, mikor nem lehet hallani a nagy igent se, mert xy gyereke éppen belilult fejjel üvölt, anyuka szerint meg semmi baj ezzel, mert "há' gyerek". No komment.
Miért törvényszerű az,hogy ordít a gyerek? Persze, azt hív meg mindenki akit akar, ez a saját döntése. De visszafelé is bele kell gondolni: hogy érezné magát az a vendég aki a "vinnyogó kölykét" hagyja otthon jelszóval lenne meghívva egy esküvőre?
És egyáltalán...kérdésként merül fel bennem,hogy ezek után egyáltalán engem szívesen látnak? Esetleg engedélyt kell kérnem,hogy mikor állhatok fel vagy ülhetek le, énekelhetek, táncolhatok, vagy azt sem?Mert felnőttként is zavarhatom az esküvőt!Intelligens szülő ügyel arra,hogy ne a gyereke legyen sírásával a középpontban. Ha tudja biztos otthon hagyja valakire bízva.De olyan is lehet,hogy nagyszülő távol él és nem tudja kire bízni.
Engem nem is az zavar,hogy maradjon otthon a gyerek, inkább az, amilyen stílusban a vendégseregről írnak itt többen. Azt is vegyük már tudomásul,hogy a házasulandók nem gyakorolnak kegyet azzal ha meghívnak valakit.
Kicsit mindenkivel egyetértek, de mégsem…nem csak a gyerek témára szeretnek reagálni, hanem minden vendég-pár ellentétre ami itt elhangzott…az is nagyon sarkos, amit a 81-es ír, hogy az esküvő csak a párról szól, és csak az ő igényeik számítanak, meg az is, mikor valaki kötelezően akarja tolni a gyereket, vagy követelőzik a masik buliján vendégként, hogy ő mit szeretne. Szerintem egyik viselkedés sem illő:
A pár szemszögéből:
Ha annyira olyan eseményt szeretnék ami csak rólam szól meg a páromról és mindenki másnak csak alkalmazkodnia kell az én furcsa igényeimhez, akkor vagy csak olyan embereket hívok akik tudom hogy kellemesen érzik magukat ebben a milliőben, vagy nem hívok senkit, csak a 2 tanu, esetleg tengerpart, naplemente, vagy amit akarunk. Vagy tudomásul veszem, hogy nem mondhatom meg mindenkinek azt hogy hogy bulizzon, hogy viselkedjen, milyen életkorú családtagot hozhat, mert azzal keretek közé szorítom és nem fogja jól érezni, elengedni magát, kár a sok pénzért amit erre költünk.
A vendég szemszögéből:
Egy este igazán megengedhetem, hogy alkalmazkodjak, pláne ha meg tudom oldani a gyerek vigyázást máshogy. Ha szépen lenne megfogalmazva és nem visító örjöngő hülyegyerek nevelését nézi ki belőlem, hanem mondjuk így tálalja:
Nem áll módunkban a legkisebb korosztály szórakoztatása , igényeinek kiszolgálása az eseményen (gyereksarok, animátor, pelenkázósarok, baba kaja), vagy csak annyit mond hogy felnőtt buli lesz, nem lenne semmi gondom ezzel.
Könyörgöm, attól, hogy itt egy anonim fórumon sokan különösebb finomkodás nélkül leírják, hogy az eddigi tapasztalatai alapján milyen típusú gyerekekkel találkoztak különböző esküvőkön, még nem jelenti, hogy a meghívóba is köntörfalazás nélkül beleírják, hogy hagyd otthon a vinnyogó kölyköd és társai. De itt minek kéne finomkodni? Ez a véleményem, épp elég esküvőn voltam ahhoz, hogy tudjam a sajátomén biztos nem lesz egy sem.
Én ismerem a rokonaim/barátaimat és azok gyerekeit és igen, némelyik iszonyat neveletlen, némelyikre pedig tökéletesen illik a "vinnyogó kölyök" kifejezés, ettől függetlenül az esküvői meghívóba normálisan bele lesz fogalmazva, hogy ez most felnőtt esemény lesz. Senki nem gondolhatja komolyan, hogy akik gyerekmentes esküvőt akarnak, azok "hagyd otthon a vinnyogó kölköd" jeligével közlik ezt a szülők felé. Ugyan már. Normálisan le van írva/el van mondva, ennek ellenére mégis akadnak olyanok (elég itt is néhány kommentet elolvasni), akik vérig sértődnek egy ilyen egyszerű kérésen és már csak dacból se mennek el, mintha ezzel jól aláraknának amúgy a házaspárnak.
Egyébiránt szerinte senki sem azt mondta itt, hogy kivétel nélkül minden gyerek ordít és törvényszerű, hogy rosszalkodik, hanem a saját maguk által tapasztalt dolgokat írták le. Azt, hogy amin eddig voltak esküvők, ott kb mindegyiken volt legalább 1 olyan gyerek, aki nem bírt kulturáltan viselkedni. És elnézést, de ha már több hónapnyi munkát/energiát/időt + egy rakat pénzt fektetünk bele az esküvőnk napjába, akkor hadd ne kelljen próba-szerencséset játszani, hogy na vajon X meg Y gyereke normálisan fog-e viselkedni, hisz nem törvényszerű, hogy ordítani fog. Na ja, nem az, de erősen benne van a pakliban, hisz ismerem őket és nem köszi, de inkább kiküszöböljük a problémát azzal, hogy gyerekeket eleve meg sem hívunk. Az pedig, hogy egy esküvő első sorban igen is a házasodó párról szól nem sarkítás és nem is jelenti azt, hogy CSAK és kizárólag róluk szól, ilyet se írt senki. Épp ellenkezőleg, néhány "kedves" gyerekes (aki nem tudja elfogadni, ha valahova nem mehet a gyereke) írta azt, hogy egy esküvő egyáltalán nem a férjről és a feleségről szól, nem ők vannak a középpontban. Azért álljunk már meg egy pillanatra! Már hogyne ők lennének a középpontban? Már hogyne róluk szólna elsődlegesen egy esküvő/házasság? Nem azt írtuk, hogy csak róluk szól, de elég egyértelmű, hogy ha valakit előtérbe helyezünk egy esküvőn, akkor az nem X/Y/Z se az ők gyerekeik, hanem az ifjú pár. És csak azért, mert a házaspárnak jogában áll eldönteni kit szeretne az esküvőjén látni nem jelenti, hogy azt képzeli, hogy ő a világ közepe és minden is róla kell szóljon!
A 79-es válaszoló szerintetek degenerált, vagy csak trollkodik?
Szerintem mindkettő. Egy idióta troll.
De miért nem lehet a másik nézőpontját elfogadni, ha az ő esküvőjükről van szó?
Kérdem én mint anyuka. Ha megkérnének, hogy hagyjam otthon őket, akkor tiszteletben tartanám és kiélvezném azt a pár órát, amíg a férjemmel ellazulunk. Valószínűleg nem maradnék túl sokáig, de nyilván gyerekkel sem..
Ti esküvőtök, ti döntésetek. Ha valaki nem olyan intelligens vagy nem szereti titeket annyira, hogy ezt elfogadja, akkor ő nem kell az életetekbe.
Az esküvő a párról szól NEM a távoli családról!
Biztos van olyan ősszülő, aki szerint ez a világ legnagyobb prosztsóága, de én megértem. Sok szülő torz módon, rózsaszín szemüveggel nézi a gyerekeket, és nem látják, hogy mekkora gondokat tudnak okozni egy esküvőn. Sok olyat láttam sajnos, hogy elcipeli magával a gyereket, aztán lesz...ja, mert ő pihenni meg bulizni akar, meg az ifjú párra lőcsölni a felelősséget, hogy "kellett ám vóna gyerekfelügyelőt beszervezni" (vagy megfogja az első tini rokont, akit talál, hogy na, az vigyázzon a csemetékre)... aztán meg senki nem ügyel a gyerekekre, akik meg hajlamosak azért randalírozni akkor is, ha nem kifejezetten rosszak... elég ha egy-két hangadó rosszcsont van, azt meg követi a többi, főleg hogy bennük van fejenként 2 kiló cukor a tortától meg sütitől... láttam már rohangáló gyerekben felbukó szervírozó pincért, méregdrága esküvői ruhát csokis kézzel taperoló gyereket, villát hajigáló csöppségeket... és ezekre is úgy néz az anyjaapja, hogy "jaj, 1 év múlva millllyen vicces sztori lesz", meg "ugye milyen cukiiiiiiiiiiiiiii?"...
arról nem is beszélve, hogy... lehet, én vagyok fordítva bekötve, de sztem normális ember nem azért megy egy esküvőre el, mert van ingyen kaja és pia meg bulika, hanem mert szereti a házasulandókat és tényleg szem- és fültanúja akar lenni az egybekelésüknek... és hány olyan ceremóniát kellett végigülnöm, amiben nem lehetett hallani semmit a fogadalmakból pl., mert üvöltöttek a kölkök a közönségben... és hogy vkiben annyi ne legyen, hogy a gyerekkel inkább kimegy a ceremónia idejére, és távolról nézi már eleve... vagy ha nem is, akkor legalább akkor kimegy, amikor a gyerek rázendít... de nem... mert "jaj, de édibédi meg vicces, hogy itt bömböl a picim" meg "végig akarom nézni a szertartást én is a f...a kis helyemről".
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!