Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Gyerekmentes esküvő? Illik...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Gyerekmentes esküvő? Illik olyat kérni, hogy 12 éven aluli gyereket ne hozzanak?

Figyelt kérdés

2021. nov. 18. 00:38
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/115 anonim ***** válasza:
87%

20

Nem. Sokkal inkább mennyi ember, akit egy csomó leszarom retek ember vett körül, akik a pulyáikkal senkire nem voltak tekintettel, mert a gyermekisten szava szent és nem lehet nemet mondani neki...

Engem nagyon is szerettek a szüleim, de az ismeretségi körben akkora rohadt bunkók szaporodtak, hogy olyat még nem baszott a világ. Sokakkal lezártam a kapcsolatot, mert a gyereknek mindent lehetett, ha viszont valami zavart, egyből én voltam a degenerált.

Sógorom gyereke leöntötte a bézs kosztümöm vörösborral, mert épp az apósommal beszélgettünk és nem mentem vele azonnal játszani. Egy másik sokadrangú rokongyereknek le kellett tiltani a számát, mert folyamatosan hívogatott, hogy menjek vele minecraftozni. Munkaidőben, állandóan. A szülők vagy szartak rá vagy cukinak találták. Gyermekkoromban unokaöcsém aggatta nagyanyám folyamatosan a nyakamba, ha elmentem hozzájuk. Megyek a városba? Vigyem magammal... Annyi helyen járatott le és senkit sem érdekelt, csak a szüleim adtak tanácsokat, hogy hogyan rázzam le sértődés nélkül. 3 órás repülőutat is ültem végig ordibáló, nyivákoló, sikongató csürhével, apuka és anyuka ott is egy báb volt. Nyaraláson egy idegen kis féreg rángatta le rólam a bikinialsót, aztán mikor elküldtem a zord qrva anyjába, én voltam a szemét. A buszon rugdosás általános, nem egy gyereket láttam a boltban kibontani egy kaját és enni, persze ilyenkor a sok gyökér rákezd, hogy aranyszive milyen édes meg biztos nehéz elfoglalnia magát... Hát hogyne. Más meg legyen retkes ruhában és vegye le a félig megrágott, nyál-csoki keverékkel feláztatott árut, mert egy rohadt tirpák vagy és a lárvád körül forog a qrva világ is. Magatoknak szültetek, hagyjatok már a hülyeségeitekkel... Nem nekem voltak szar szüleim, hanem ti vagytok azok és miattatok van elege sokaknak a gyerekekből, mert egy normálisra jut 5 nyomorult, aki undorítóan viselkedik és akivel ennek ellenére semmit sem kezdenek.

2021. nov. 18. 10:21
 22/115 anonim ***** válasza:
88%

21. Azért nem volt jó példa mert a cigány és a transznemű nem fog belehisztizni a felvételekbe. Nem kötik le 2 másik ember figyelmét. Az egyik szülő legalább totálisan le lesz kötve a gyerek miatt és nem fogja jól érezni magát.

Mondjuk a normálisabb szülők a szertartáshiz vagy templomba be se viszik a babákat és a kicsi gyerekeket hanem arrébb várnak.

Úgyhogy ott a szülők is hibásak..

Nyugodt gyerekkel semmi probléma az esuvőkön, szóval ellene sem vagyok. Csak jó lenne ha a szülők belátnák hogy az esküvő az olyan esemény ahol nincs helye gyerek hisztinek.

2021. nov. 18. 10:22
 23/115 anonim ***** válasza:
28%

Nekem nagy rokonságom van és pont emiatt rengeteg esküvőn voltam és mindegyiken elég sok kisgyerek volt. Nem vettem észre, hogy valakit is zavartak volna, soha fel sem merült, hogy valaki kizárta volna a kisgyerekeket.

A szertartás közben a templomból általában kiviszik a balhézó gyereket, tehát ott nem zavar. Polgárin dettó, bár ott az én esküvőmön összesen 4-en voltunk két tanúval.

A mulatság alatt meg egyébként is olyan hangos volt a zene meg a beszélgetése a sok vendégnek, hogy nem lehetett hallani, ha valamelyik gyerek balhézott. Egyébként is a gyerekes szülők hamar elmennek általában, mert a gyereket normális időben le kell fektetni.

Szóval én ezt leginkább egy kifejezetten kis létszámú esküvőn tudnám elképzelni leginkább, ahol nincsen tánc és inkább társasjáték vagy halk és diszkrét beszélgetés a háttérből smooth jazz vagy klasszikus zene mellett a szórakozás... :)

Biztosan van, aki szereti az ilyet, de én csak hírből hallottam, hogy vannak ilyen esküvők is... ha ilyenre hívnának, akkor nem annyira a gyerek miatt mondanék nemet, hanem inkább azért, mert szerintem döguncsik az ilyen esküvők.

2021. nov. 18. 12:17
 24/115 anonim ***** válasza:
91%

Kevés esküvőn voltam még, de már rendezvényeken az utóbbi időben nagyon megszaporodott ez a jelenség, hogy a gyerek bármit megtehet, egyáltalán nincsenek fegyelmezve. Vagy ha még olyan kicsi, hogy korából fakadóan nem tud még csöndben lenni, akkor sincs a szülőben semmi hajlandóság, hogy kivigye.

Zenakarban játszom (nem rockbanda, inkább zömében komolyzene és jazz), több panasz is volt a közönségtől, hogy kisgyerekek fejhangon üvöltenek "utánozva" a hangszereket és a sorok között rohangálnak. És aki kifizette a pár ezer forintos jegyet, az joggal szeretne egy húzós munkahét után végre kikapcsolódni.

Szóval én abszolút megértem, hogyha valaki gyerekmentes esküvőt akar. Megjegyzem, engem sem vittek esküvőre a szüleim, amíg kicsi voltam. Bőven iskolás voltam, mikor először együtt mentünk. Biztos utáltak és zsarnokok voltak...

2021. nov. 18. 12:58
 25/115 anonim ***** válasza:
92%

Teljesen jogos kérés, semmi bunkóság nincs benne. Nekünk is gyerekmentes esküvőnk lesz, aki ezen bevágja a durcát, azért egy percig nem kár, ha nem jön. Egy napot tán csak kibír mindenki kölök nélkül.

Rengeteg esküvőn voltam, szerintem egy kezemen meg tudom számolni hánynál nem okoztak különösebb "galibát" a drága gyermekek. Mindegyiken ment a hiszti, vonyítás, üvöltözés, rohangálás, fogocskázás és még sorolhatnám. Manapság sajnos egyre kevésbé divat nevelni őket, kb már a hangod sem emelheted fel, mert jaj a lelki világa. A vicc, hogy a sok szülő még csak nem is értette mi volt a gond azzal, hogy a gyerek majdnem leverte pl a menyasszonyi tortát vagy belerohant a tűzforró levest felszolgáló pincérbe és társai. Hisz még csak gyerek ugyebár. Na de éppen ezért nem kell elvinni őket egy esküvőre, ahol persze hogy éppen a szertartás közepén jut eszébe Sárikának takonyhörgés közepette visítani, nehogy hallani lehessen valamit. Voltam olyan esküvőn, ahol nem lehetett hallani az igent, mert kórusban vonyított 2 kölyök, élvezetes volt, főleg szerencsétlen ifjú pár számára. A szertartás utáni bulin meg abszolút semmi keresnivalója gyereknek, ahol felnőttek isznak, buliznak, táncolnak, mint ahogy diszkóba sem viszed magaddal. Eleve a szülők egyikének egészen biztosan leköti a gyerek felügyelete energiája nagy részét, mert jaj most hol van, mit ver le éppen, mit szedett fel a földről, hova rohant el stb. Tiszta élvezet egész végig a gyerek után loholni és két kanál levest elfogyasztani 1 óra alatt. Tehát nem tudja 100%-osan élvezni a szülő sem az esküvőt, ha ott a gyerek. Meg bsszus azért manapság simán belekerül 3-4 millába egy normál esküvő és ha már ennyi pénzt kiperkál az ember, akkor hadd ne kelljen már egész nap a gyerekvinnyogást hallgatnia és elviselnie azt, hogy tönkre vágják a "nagy napját", ami jobb esetben egyszer van csak az életben.

Aki ezt nem képes felfogni és elfogadni, annak semmi keresnivalója az esküvőnkön, ilyen egyszerű. Bár nekünk szerencsére értelmes, normális rokonaink/barátaink vannak, senki nem akadt fenn a dolgon, sőt a többség egyet is értett, volt aki kifejezetten örült, hogy végre egy esküvő, ami élvezni is tud és nem annyiról fog szólni a nap, hogy végig a gyerek seggében van, nehogy az valami hülyeséget csináljon.

2021. nov. 18. 14:57
 26/115 anonim ***** válasza:
98%

én komolyan nem értem az embereket, mindenki olyan esküvőt tart, amilyet akar, szíve joga.

Ha nekem nem tetszik a döntésük, hát nem megyek el, az meg az én szívem joga. Ha vegán menüt akar, ha gyerekmenteset, ha dresszkódosat, megteheti, én meg morgás és megjegyzés, nopláne kritika nélkül elfogadom, aztán vagy elmegyek, vagy nem. felnőttek volnánk vagy mi fene. Meg azok is azok, akik házasodnak, ne karja náluk jobban tudni senki sem, miféle esküvőt akarnak.

nekünk már nagyok a gyerkeink, a kisebb is 14 lesz, de ha nem közvetlen rokonéra mentünk anno, míg kicsik voltak, én kérés nélkül is otthon hagytam őket. Míg kicsik voltak, azért, mikor meg nagyobbak lettek, dönthettek maguk, nem akartak. abból sem volt sértődés a családban, mikor unokatesómékra nem karatak kiskamaszként jönni, megértette a rokon, hogy nekik ez nyűg, nem húzta a száját, hogy nem kiváncsiak rá, tudta, nem a személyének szól.

Miért nem lehet mindenki döntését elfogadni és miért érzi úgy sok-sok ember, hogy majd ahogyan ő elképzeli, az az egyetemlegesen jó és kizárólag megfelelő?

Én határozottan örülök, ha mindent elrendeznek helyettem és nekem csak vendégségbe kell mennem a nagy napra és jól éreznem magamat, nem fogok kötekedni a részletek miatt, ha már egyszer megtiszteltek azzal, hogy elhívnak. Hovatovább a gyerekeim nincsenek és soem voltak hozzámnőve, nem okozott a kis lelkemben feloldhatatlan konfliktustt, ha egy-egy eseményre nélkülük kellett mennem, vagy csak úgy tartotta kedvem, hogy jobb nekik otthon, attól még a családom az első.

2021. nov. 18. 14:58
 27/115 anonim ***** válasza:
96%

Hú, én ezen nagyon sokat gondolkoztam. Nálunk anno mindössze két kisgyerek (ikerpár) volt a meghívottak között, így nem tettünk ilyen kitételt, hogy gyerekmentes esküvő. De azért f@szoltam, viszont szépen végigülték egy mukkanás nélkül (2,5 évesek voltak). Mázli volt.

(Mondjuk ha több kisgyerekes lett volna, akkor valószínű a gyerekmentes mellett döntöttünk volna a vőlegényemmel.)

2021. nov. 18. 15:23
 28/115 anonim ***** válasza:
94%
Ez a kérdés mindig az adott résztvevőkön múlik. Milyen kapcsolatban állsz azokkal, akiknek a gyerekeit nem látnád szívesen? Mennyire akarod, hogy ott legyenek? Teljes lenne e számodra a nagy nap, ha éppen ők nem jönnének el?
2021. nov. 18. 17:37
 29/115 anonim ***** válasza:
90%

Nevetséges, hogy némelyek mekkora patáliát ki tudnak vágni azon, hogy NÉHÁNY jegyes pár nem szeretné az esküvőjét gyerekvisítozás, rohangálás meg hiszti között tölteni. Mekkora bűn. Nincs ebben semmilyen torz világkép, se egoizmus/önzés, mindenkinek joga van úgy ünnepelnie a saját esküvőjét, hogy az neki IS megfelelő legyen, ha már hónapokig/évekig tervezik-szervezik és több milliót beleölnek. Szépen nézünk már ki, hogy lassan a házasodó párnak nem lehetnek bizonyos igényeik a saját esküvőjüket illetően. Vidd a gyerekedet oda, ahol ez nem okoz fennakadást, ilyen egyszerű.

Nekem személy szerint rengeteg negatív tapasztalom van a gyerekes esküvőkről, úgyhogy köszi de nem a sajátomon akarom tesztelni, hogy vajon XY kölke képes lesz-e kulturáltan viselkedni. Főleg, hogy az ember jó eséllyel ismeri a rokonai gyerekeit, volt már velük közös eseményen és el tudja dönteni az ott tanúsított viselkedésük alapján, hogy kívánja-e őket is meghívna avagy sem. Kutya baja nem lesz egy kisgyereknek, ha nem vesz részt pár évesen egy bizonyos esküvőn, nem fog traumatizálódni.

Egyébként az ilyen "kihaénnem", a kölkétől egy napra is el szakadni képtelen egyed, aki döngeti a mellkasát, hogy ő akkor nem jön el és még neki áll feljebb típusú egyed személy szerint a legcsekélyebb mértékig nem hiányozna az esküvőmről. Azt hiszed most jól aláteszel az ifjú párnak, hogy nem mész el? :D Onnantól legalább tudnám, hogy az ilyet máshova sem kell hívni, mert nem képes felnőttként viselkedni, csak hisztis gyerekként, aki képtelen ép ésszel felfogni és tiszteletben tartani egy szimpla kérést, aminek egyébként kőkemény valóságalapja van és amit valószínűleg azért kérnek kifejezetten a párok, mert saját maguk is tapasztalták más esküvőjén.

A gyerekek meg nyugodtan tudnak más eseményen is szocializálódni, rohangálni meg futkosni, főleg hogy se a rohangálás, se a futkorászás nem esküvőre való! Ez nem egy játszótér. Vannak kifejezetten gyerekeknek való helyek/rendezvények, lehet őket odavinni és szocializálni, ki ne találjuk már, hogy ez egy darab esküvőn fog múlni..

Azzal pedig én is csak egyetérteni tudok, hogy egy ilyen kérésen behisztiző állítólagos felnőttekkel, akik ilyen mentalitással és gondolkodásmóddal rendelkeznek, hogy márpedig a gyereknek mindenhol is ott a helye és igen is vinni kell mindenhova, én sem szeretnék semmilyen "közösséget vállalni".

Egyénként meg igen, manapság egyre több nő, férfi, házaspár van, akik nem akarnak gyereket vállalni, mert nemes egyszerűséggel nem szeretik őket, idegesítőnek találják és nincs hozzájuk türelmük. És? Miért kéne akkor ezt pont a saját esküvőjükön tolerálni? Hogy nehogy némelyik vérmami gutaütés kapjon, amiért egy napra nem lehet a gyerek hátsójában...?

2021. nov. 18. 18:15
 30/115 anonim ***** válasza:
95%

30

Pont azért vannak kitiltva a gyerekek az esküvőkről egyre nagyobb számban, mert a szülők a bunkó parasztok. Minden a gyerekről szól, a gyerek körül forog, ami a szülők nárcisztikus kivetülése lett már. Nincsenek nevelve, mindenkinek rájuk kell tekintettel lenni és őket ajnározni, senki sem húz nekik határt. Hát, akkor mi fogunk.

2021. nov. 18. 23:42
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!