Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Miért kell letérdelni a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért kell letérdelni a férfinak akkor, amikor megkéri a nő kezét?

Figyelt kérdés
2018. jún. 1. 22:00
 81/98 A kérdező kommentje:

80-as:

Hol láttál te személyeskedést? Ha tényleg személyeskedtem, akkor elnézést kérek.

A tudománnyal kapcsolatban sajnos az a probléma, hogy nem foglalkozik mélyen a férfi-nő kapcsolatokkal. Ennek bizonyítékát a való életben találod: nincs bizonyíték arra, hogy egy átlagos biológus sikeresebb lenne az ismerkedés tekintetében. Az ismerkedés művészetét más forrásból érdemes tanulni. Például abból a tanításból ami olyanoktól származik, akik nem tudománymániások, hanem megfektettek 50-100-150 vagy akár 200 nőt is.

[megjegyzés: nem mondtam nagyot: a városomban volt egy srác, aki annak idején szinte a fél sulit megfektette, ma pedig szó szerint háreme van, már külföldön él, de ha írok neki, mindig reagál. Erről csak ennyit].

Egyébként érezhető a stílusodból, hogy lenézel engem, de végülis tökmindegy. Valószínű tényleg többet tudsz a tudományról mint én - most még - de nem fontos. Ahogy annak idején a kreacionistáknak is azzal érveltem, hogy RAJTAM is megfigyelhetik az evolúciót [nincs bölcsességfogam], úgy én vagyok az élő példa is arra is, amiket fent állítottam.

Nem kell, hogy meggyőzz, de szívesen fogadom a véleményed. Ám ha nem akarod leírni, és inkább szívesebben beszélsz olyannal, aki egyetért veled, akkor köszönöm az eddigi beszélgetést.

2018. jún. 2. 22:44
 82/98 A kérdező kommentje:

@lollypop93

Az utóiratod lényegében dióhéjban majdnem (?) ugyanazt állítja, amit én is részletesebben - kicsit elismerem, provokatívabban - kibontottam. Ha elfogadod az egyetemi tanulmányaidon a tanítást, akkor a lényegben nincs is köztünk vita.

Egyébként csak egyszerűen érdekel, hogy férfi vagy nő vagy-e, kivel beszélek.

Amúgy meg ha már indokot akarsz: ilyen témától nőkkel - főleg szerelmes nővel - nem érdemes beszélni. Őt az érzések irányítják, úgyis az lesz, hogy szerinte hülye vagyok, mert ő szereti a pasiját, meg sajnálja, hogy sérelmeim voltak. Túlságosan erős érzelmi alapon nem lehet egy ilyen vitát levezetni, amelynek egy része természettudomány, másik része pszichológia, harmadrésze pedig a szociális szokásokat foglalja magában.

A nők kb. néhány százaléka alkalmas ilyen beszélgetésre, akik mernek feltenni kérdéseket, és elrugaszkodni a hagyományos véleményektől.

Szóval megköszönném, ha elárulnád, hogy férfi vagy nő vagy-e.

2018. jún. 2. 22:51
 83/98 A kérdező kommentje:

Még valami lollypop93:

Most kicsit offolok, de:

Mi a véleményed a kvantumbiológiáról? Nemrég vettem meg ezt a könyvet:

[link]

2018. jún. 2. 23:02
 84/98 anonim ***** válasza:
47%

Őszintén szólva nem érdekel a kvantumbiológia. Komolyan, még annyira sem izgat, hogy utána nézzek és egy felületes véleményem legyen róla. Én az egyetemen szembesültem azzal, hogy minél többet tudok valójában annál kevesebbet tudok, ezért a legnagyobb tisztelettel örökre búcsút mondtam rengeteg tudományos témának, mert soha nem fogom olyan mélységben megérteni őket, amit én tisztességesnek tartok. Foglalkozok azzal, amihez úgy érzem tényleg értek. Semmit nem olvasok el, amiben benne van az, hogy kvantum, mert nem tudom teljes bizonyossággal megállapítani, hogy mi ebből az áltudomány és mi az igazság.

Jön a coming out: egy szerelmes nő vagyok.

Én fontosnak tartom a tudományos és az érzelmes megközelítést is, ahogyan korábban is mondtam szerintem pusztán az egyféle nézőpont hibás eredményre vezet. Sem a szentimentalizmust nem szeretem, az állati valónk teljes megtagadását vagy "meghaladását", de az érzelmek teljes kiiktatása sem vezet szerintem teljes objektivitáshoz. Nem tartom őket minden esetben zavaró körülménynek, amit mint valami iszapot el kell távolítani, különben minden zavaros lesz. Személyesen én azt tapasztaltam meg, hogy az összes magát nagyon tudományos alapon gondolkodó embernek valló embernél lappang egy titok. Ez eddig minden esetben beigazolódott számomra, és nem csak természettudományra gondolok, hanem irodalomtörténésznél, vallástörténésznél és egyén humán tudományokban elszálltaknál is észrevettem, hogy az érzelmekről való foghegyről beszélés mögött valójában olyan érzelmi viharok állnak, ami néha ijesztő. Az érzelmeket meghaladott ember sokszor szeszélyes, bosszúálló, sértődékeny és még csomó szörnyű tulajdonságuk van. Na, mese vége, csak pont most derült ki megint egy ilyen felülemelkedett ismerősömről, hogy mennyire hadilábon áll a saját érzéseivel. Sem az animális ösztönöket sem az érzelmeket nem szabad szerintem megtagadni, főleg mert az érzelmek is a természetből fakadnak. A kultúra is a természetből jön. A szokásaink sem random baromságok, amiket az "elnyomás" miatt találtak ki. Szokás alatt most nem a divatokat és a korszellemet értem, hanem például a szervezett államot és a házasságot. Ezek nem az elmúlt pár száz év divatjai, hanem komoly múltjuk van és a szükség hívta ezeket életre, nem pedig valami elnyomó háttérhatalom. Nem működnek tökéletesen? Pff, és akkor mi van? :D A természet sem alkot tökéleteset, az egész evolúció a kompromisszumokról szól, majd biztos pont a kulturális evolúciónk lesz tökéletes. :D Én most itt tartok a megfigyelésemben, hogy a természet és a társadalom működésében csomó hasonlóságot fedeztem fel.

2018. jún. 2. 23:33
 85/98 A kérdező kommentje:

Kedves lollypop93!

Őszintén szólva nagyon érdekes ember vagy. Ha nem írtad volna, hogy egyetemet végeztél, és nem beszéltél volna ilyen részletesen a véleményedről, valószínűleg tovább vitatkoztam volna veled. De mivel nagyon értelmes embernek tűnsz, így inkább félreteszem a saját véleményem, és inkább téged olvasnálak, hogy te hogyan látsz bizonyos dolgokat.

Amúgy nem sértésből, de annak ellenére, hogy nő vagy, nem vagy olyan "lányos". Ez most elég hülyén hangzott, mert nem ismerlek téged, de az írásod alapján nekem olyan, mintha egy egyetemista bölcs férfitanárt olvastam volna. Próbállak téged elképzelni, és azt gondolom, hogy kb. így nézhetsz ki:

[link]

Az olyan "plázacicás" lányok általában nem ennyire értelmesek, mint te. Furcsa egyébként, mert a 80. válaszoló is egyetemet végzett, ha jól értettem, de ő olyan "lányosabbnak" tűnik.

Egyébként olvastam régen pár topic-ot. Nem te voltál az, aki írt az evolúcionista vs. kreacionista vitában? Még pár éve lehetett.

Amúgy te most úgy érzed, hogy a tudomány neked egy tévút volt? Kicsit olyan, mintha kiábrándultál volna belőle.

2018. jún. 3. 00:13
 86/98 anonim ***** válasza:
100%

Annyira túlbonyolítod ezt a kérdést... nem KELL letérdelni. Vannak férfiak, akik hagyományosan gondolkodnak, és letérdelnek. Vannak, akik nem.

Vannak nők, akik természetesnek veszik, vannak, akik hisztizni fognak miatta, ha ez kimarad. Vannak olyanok is, akik inkább ellene vannak, mert hülyeségnek tartják, és bármilyen hihetetlen, olyanok vannak többségben, akik ezt teljesen leszarják.

De a lényeget mindenki megértette, te méltóságodon alulinak tartanád ezt a... gesztust, szokást, nevezzük bárhogy, és előbb vágnád le a saját lábaidat, mint letérdelj egy nő elé. Azt is megtudtuk, hogy mindenki hülye, aki nem veled van egy véleményen, és hogy a nők alantas teremtmények a férfiakhoz képest, őket nem illetik meg ugyanazok a jogok, mint a férfiakat (EGYÉRTELMŰ, hogy a férfi vezetéknevét kapja a születendő gyerek).

2018. jún. 3. 00:16
 87/98 A kérdező kommentje:

86-os:

Akkor most had kérdezzek én valamit: Te letérdelnél a párod előtt, hogy megköszönd a gyűrűt, vagy sem? Te nem érzenéd megalázónak? Légy szíves legyél őszinte.

Egyébként te dolgozol még vagy tanulsz?

2018. jún. 3. 00:19
 88/98 anonim ***** válasza:
100%
lollypop93, mitől vagy "plázacicás"? :D Egyből személyeskedik. Ez a kamu műveltsége, meg a netről összeollózott marhaságok sem fedik el azt a tényt, hogy ostoba, és ideges természetű. Miért állsz le vitázni vele?
2018. jún. 3. 00:20
 89/98 A kérdező kommentje:

"Azt is megtudtuk, hogy mindenki hülye, aki nem veled van egy véleményen"

>Ez nem így van. Én fenntartom magamnak a tévedés lehetőségének a jogát egyébként. :-)

2018. jún. 3. 00:20
 90/98 A kérdező kommentje:

88-as, most miért kell itt a feszültséget csinálni?

Épp az volt az egésznek a lényege, amit írtam, hogy lollypop93 NEM plázacicás, mert azok nem túl műveltek. Linkeltem egy képet is, amiben elképzelem őt, azon egy plázacica van? Légy szíves, olvasd el még egyszer azt a kommentet. Semmiféle személyeskedés nincs benne, csak fantáziálok, mert érdekes embernek tűnik.

Amúgy meg ha kicsit figyelmesebben olvastál volna:

lollypop93 esetében visszavonulót fújtam a vitától...

2018. jún. 3. 00:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!