Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Miért kell letérdelni a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért kell letérdelni a férfinak akkor, amikor megkéri a nő kezét?

Figyelt kérdés
2018. jún. 1. 22:00
 71/98 A kérdező kommentje:

@lollypop93

Charles Darwin, Richard Dawkins, Stephen Hawking - csak néhány név azok közül, akit olvasok.

Nem kell hülyének nézned azért, mert te biosz szakon végeztél. A természettudomány nem fog teljes mértékben választ adni a férfi-nő kapcsolatok kérdésre, viszont felhasználhatok bizonyos eredményeket. Nemsokára újra olvasom Louanne Brizendine-től "A női agy" című könyvet. Nyilván ez sem fog teljes mértékben eligazítani, de adhat infókat.

A hagyományos párkapcsolati modell téves, cáfolását azonban (talán) azért sem végzik el, mert hasznot lehet belőle húzni. Semmiféle bizonyíték nem áll rendelkezésünkre, amely alátámasztaná azt a cukormázat, amelyet a média közvetít felénk. A valóság teljesen más, ezt újra és újra tapasztaljuk. Ma már például nem Univerzumban, hanem lassan Multiverzumban gondolkodunk, mert a húrelméletből az következik, hogy megszámlálhatatlanul sok Világegyetem van, amelyből csupán egy a miénk.

A hagyományos párkapcsolati modellt is elvetem, mert téves, hoax, amely számtalan embernek okozott már problémát pont azért, mert a hagyományos model hívei képtelenek voltak egy alternatívát legalább elméleti szinten fenntartani.

2018. jún. 2. 19:08
 72/98 A kérdező kommentje:
Meg a másik lollypop93, egyáltalán te férfi vagy nő vagy? Még ez sem derül ki a nevedből...
2018. jún. 2. 19:12
 73/98 anonim ***** válasza:
53%
Nem néztelek hülyének kérdező. Sajnálom, ha leereszkedőnek érezted a hangvételt, én teljesen jó szándékkal írtam. Pont azért írtam, mert arra számítottam, hogy értő fülekre találok. Ajánlom az olvasmányaid listájának a bővítését a magyar szépirodalom remekeivel is, abból is sokat lehet tanulni az emberi kapcsolatokról. Kosztolányi például nagyon jó ismerője az emberi léleknek.
2018. jún. 2. 19:59
 74/98 anonim ***** válasza:
94%

Véleményem szerint ez egy szép hagyomány. Az én vőlegényem nagyon is férfi, nincs ember akire jobban felnéznék és tisztelném mint őrá, mégis letérdelt mikor megkérte a kezem.

Ettől függetlenül egyenlő felek vagyunk a kapcsolatban, és eszembe nem jutna, hogy lenézzem, vagy "besoroljam" magam alá, amiért letérdel egy ilyen eseménynél.

Ha meg mondjuk a mai világot nézzük, a lányok többször letérdelnek egy pasi elé, mint a férfiak. Egyszer ti is kibírjátok az életben. ;) :D

(24 N)

2018. jún. 2. 20:11
 75/98 anonim ***** válasza:
82%

Evolúciósan nemek közt kooperáció van, mint sem versengés.

Utóbbi esetén a leendő utódok túlélési esélye csökkent, mert a verseny hatással van a szülők altruista viselkedésére is.

Dawkinsra ne hivatkozz kérlek, egész jól ismerem a munkásságát, ő ilyet nem írt, mint amiket fentebb neki tulajdonítasz.

(Ráadásul biológusként végeztem, még az ötéves képzési rendszerben, nagyjából tudom, miről beszélek :)

2018. jún. 2. 20:30
 76/98 anonim ***** válasza:
34%

"#66 Örülök, hogy másnak is eszébe jutott a Bánk bán. :D Valaki olvas még kötelezőket."

Lollypop, NEKEM jutott először eszembe a Bánk bán, 23-as hozzászólásban, faxán le is lettem pontozva (akkor 44%-ra, most azért több%)

2018. jún. 2. 21:17
 77/98 A kérdező kommentje:

75-ös:

A nemek közt is versengés van, csak ez nem olyan versengés, mint ami a természetben zajlik. Ha nem ezt nem veszed észre, akkor megragadtál az egyetemi tanulmányoknál, ami egyébként nem is foglalkozik részletesen a férfi-nő kapcsolatokkal. Ellenkező eseteben már minden biológusnak nőcsábásznak kellene lenni, és minden biológusnőnek tudni kellene helyesen társat választani.

A versengés a túlélésért és a szaporodásért zajlik, ami azt jelenti, hogy ennek érdekében bárkivel képesek szembe szállni, még azzal is, akivel egykor párkapcsolatban voltak. Ha ugyanis olyan hím vagy nő tűnik fel a láthatáron, amelyről a nemek úgy gondolják, hogy alkalmasabb lehet arra, hogy növeljék a saját maguk túlélési esélyeit, illetve alkalmasabb utódok létrehozására jó, akkor eltüntetik a másikat az útból. Úgy is mondhatjuk, hogy legyőzik, rontva annak a túlélési és szaporodási esélyeit, hiszen új társ után kell néznie.

A média természetesen tökéletes munkát végzett azzal, hogy elhitette az emberekkel szerelem nevű maszlagot, azt sugallva ezzel, két ember őszintén szeretheti egymást. Ez egy téveszme, amely súlyosan szembemegy a természet törvényeivel. A tét a túlélés és a szaporodás, és minden ezek köré épül. Nincs szerelem, párkapcsolat, meg semmi ilyen maszlag.

Nem hivatkoztam Dawkins-ra ebben a témában, csak azért utaltam rá, hogy őt is olvasom. Dawkins egyébként is igyekszik finomabban viselkedni.

2018. jún. 2. 22:14
 78/98 A kérdező kommentje:

74-es:

És te le mertél volna térdelni köszönésképpen a pasas elé, hogy megkérte a kezed?

lollypop93:

Te férfi vagy nő vagy? Egyébként elnézést, hogy félreértettelek!

2018. jún. 2. 22:15
 79/98 anonim ***** válasza:
36%

Megmondom, ha megmondod miért fontos ez.

Ui.: Mi az egyetemen tanultunk arról, hogy a nemek között is van egyfajta fegyverkezési verseny. Mindegyik próbálja kicsit "átverni" a másikat, akár a saját fitneszéről küld hamis jeleket, vagy próbálja megspórolni a szaporodás néhány költségét. Nem az ember volt a fókuszban, ez tény, általánosabban volt erről szó. A többi ismeretem a témáról nekem is a saját olvasmányaimból származik.

2018. jún. 2. 22:21
 80/98 anonim ***** válasza:
87%

:)

Elolvastál pár popular science könyvet és azt hiszed, evolúciós pszichológiából többet tudsz annál, mint aki cserediákként külföldi egyetemen konkrétan részt vett ilyen kurzuson és műhelymunkán.

Az olvasással, érdeklődéssel nincs baj, tartsd is meg a jó szokásodat, de kérlek, olvass mellé pár tudományos publikációt is.

Nekem nincs kedvem téged meggyőzögetni, mert csak szajkózod a magad igazát, hsz-ról hsz-ra úgy alakítva a mondanivalódat, mintha neked lenne igazad.

A személyeskedésre pedig nem reagálok :)

2018. jún. 2. 22:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!