Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Miért kell letérdelni a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért kell letérdelni a férfinak akkor, amikor megkéri a nő kezét?

Figyelt kérdés
2018. jún. 1. 22:00
 51/98 anonim ***** válasza:
97%
amint jelen lenne ez a férfi-nő párharc a párkapcsolatomban, azonnal kilépnék belőle. szerintem nem normális egy kapcsolatban, ha bárki bármiért megalázva érzi magát az előtt, akivel kölcsönösen szeretik egymást. nem tudom milyen elb aszott kapcsolataitok vannak nektek. bár gyanítom, hogy semmilyen...
2018. jún. 2. 02:30
 52/98 A kérdező kommentje:

@02:30

Valószínűleg jelen van, csak nem tudsz róla. A párharcok nem mindig látványosak.

Ez meg hülyeség, amikor azt feltételezed másról, hogy semmilyen kapcsolata nem volt, mert nem ért egyet veled. Nekem most nincs egyébként kapcsolatom, és nem is kell. Elvagyok azzal, hogy ismerkedem a lányokkal, aztán összejönnek randik, meg szex. Nem vágyom komoly kapcsolatra, sem házasságra, utóbbi nekem a távoli jövőben fog megvalósulni.

2018. jún. 2. 02:46
 53/98 anonim ***** válasza:
96%

Nyilvàn vannak akik valami miatt megalàzottnak érzik magukat egy kapcsolatban. Akkor kilépnek belőle és kész. De A letérdeléses dolog a lànykérésnél teljesen màs.

Egy egészséges lelkű frusztràcióktól, komplexusoktól mentes férfinél pl nincs ilyen, hogy ezt megalàzónak érzi. Ha igen, ott fejben vannak gondok.

2018. jún. 2. 03:05
 54/98 A kérdező kommentje:

Előző:

Az a helyzet, hogy a te nézőpontodból közelíted meg ezt a témát. Eltérő, de mégis kissé hasonló példa: a nő azt gondolja, hogy az lesz a legjobb a párjának, ha kihúz belőle mindent, ha probléma van. Holott nem veszi figyelembe, hogy a két nem problémakezelő technikája más.

Én veled ellentétben azt gondolom, hogy egy férfi, aki átgondolta a dolgokat, nem hajtana térded egy nő előtt. A leborulásnak a világtörténelemben nagy jelentősége volt mindig is, ezért ezt a mozzanatot én a helyedben nem venném olyan felvállról, ahogyan te teszed.

2018. jún. 2. 03:21
 55/98 anonim ***** válasza:
44%

Szerintem nem kell letérdelni. Ez ilyen tipikus filmes klisé, ami elterjedt és ma már egyeseknek "elvárás". Az eljegyzés legyen inkább a pár közös döntése, amihez nem kellenek ezek a külsőségek.

Ja, mert hogy régen is letérdeltek... Biztosan, 1-2 hősszerelmes trubadúr esetleg. :)) De a letérdelés elsősorban Istennek járt, illetve az uralkodóknak, de ott sem a személye miatt, hanem a hatalom előtt, amit Istentől kapott. Érdekesség, hogy a hűbéri eskü során is a hűbéres féltérdre ereszkedett, kezét összekulcsolva. Ha a jövendőbelim le akarna térdelni előttem lánykérésnél, akkor meg is mondanám neki, hogy bocsi, de az összes földem annyi, mint a kertünk, nem tudok birtokokat adományozni... :)) Egyébként kifejezetten rosszul érezném magam. Én keresztény vagyok, mi csak Isten előtt térdelünk. Nem esne jól, ha valaki ilyen helyzetbe hozna.

2018. jún. 2. 09:37
 56/98 anonim ***** válasza:
95%

A tisztelet, másik tisztelése és kifejezése nem egyenlő az alávetettséggel és behódolással. Egy párkapcsolatban alap a kölcsönös tisztelet. A hagyomány szerint pedig ezzel tiszteletet fejezel ki csupán.

Egyébként tényleg nem érdemes ezen felháborodni, van sok olyan nagyon szép lánykérés, ahol végül nem térdel le a férfi..

2018. jún. 2. 11:31
 57/98 A kérdező kommentje:

55-ös, nagyon kedves vagy! :-) Nagyon tetszett a válaszod :-))

56-os:

Már kifejtettem, hogy ebbe a mozzanatba nem magyarázható bele a kölcsönös tisztelet.

A hagyomány téved.

2018. jún. 2. 11:42
 58/98 anonim ***** válasza:
36%
Nem olvastam végig a válaszokat, de én nőként nem szeretném, hogy a férfi letérdeljen. Szerintem a magyar kultúrától ez idegen, inkább amcsi hagyomány. Az unokatesómat is úgy kérte meg a párja, h állt, és neki is ez jött be. Eszembe jutott a Bánk bánból egy részlet, hogy aki letérdel, az imádkozik vagy ámít, vagy valami ilyesmi :) Szóval számomra kissé visszatetszést keltő lenne.
2018. jún. 2. 12:27
 59/98 anonim ***** válasza:
100%

"Valószínűleg jelen van, csak nem tudsz róla. A párharcok nem mindig látványosak."

nyilván. valójában mindenki kapcsolata szar, mindenkinek hazudik a párja, csak max nem tud róla, mindenkinél férfi vs nő küzdelem van.

"Ez meg hülyeség, amikor azt feltételezed másról, hogy semmilyen kapcsolata nem volt, mert nem ért egyet veled."

nem azért feltételezem, hogy nem volt kapcsolata, mert nem ért velem egyet.

én azt feltételezem, hogy még nem volt szerelmes nagy valószínűséggel. akit elvakítanak ezek a harcok, a másik gyűlölete, hibáztatása (férfit nőt egyaránt), az gondolkozik így. és ezt nem feltétlenül rád, és nem csak rád értem, hanem a sok itteni felhasználóra.

2018. jún. 2. 12:58
 60/98 A kérdező kommentje:

Kedves 58-as:

Nagyon örülök, hogy vannak ilyen nők, mint te. Jó belegondolni abba, hogy nem mindenki akarja folytatni azt a hagyományt, hanem elfogad más megoldást is. Egyébként félreértés ne essék, én attól függetlenül, hogy nem hajtok téred, egy nagyon romantikus lánykérést fogok összehozni, amely emlékezetes lesz majd a nő számára.

2018. jún. 2. 13:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!