Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Miért kell letérdelni a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért kell letérdelni a férfinak akkor, amikor megkéri a nő kezét?

Figyelt kérdés
2018. jún. 1. 22:00
 31/98 anonim ***** válasza:
89%

Ebből nem lehet valódi vita, mert alapból értelmetlen az egész.

Egy gesztuson problémázol.

De tessék, azért kell letérdelni, mert a nő miattad hagyja el a nevét, amit egész életében viselt.

2018. jún. 1. 23:46
 32/98 anonim ***** válasza:
24%

"De tessék, azért kell letérdelni, mert a nő miattad hagyja el a nevét, amit egész életében viselt."

Amire senki nem kötelezi és amit bármikor visszacsinálhat?

2018. jún. 1. 23:51
 33/98 A kérdező kommentje:

Számodra lehet, hogy értelmetlen, mert nem te borulsz le, hanem előtted borulnak le.

De elismerem a névvel kapcsolatos érv elég jó, egy pillanatra meg is fogtál. Aztán eszembe jutott, hogy amikor exemmel szóba került egy pillanatra a házasság ő mondta, hogy a családnevét nem szeretné elhagyni, mert szerinte ez olyan elnyomás, hogy az egész neve eltűnik a házasságkötéskor, és ebben egyetértettem vele.

2018. jún. 1. 23:53
 34/98 anonim ***** válasza:
77%

Ha épp nem ágyban, párnák közt jön ránk a romantikázás és pl orálisan elégítem ki a páromat, simán, minden "jujjjmegaláázjujjuj, nem tiszteeelmintnőőt" hiszti nélkül letérdelek elé.

Egyszer az életben, amikor megkéri a kezem, ő is megteheti ugyanezt agesztust felém ;)

2018. jún. 1. 23:59
 35/98 anonim ***** válasza:
66%

Remek. És a gyereketeket hogy hívnák? A te neveden vagy az ő nevén?

És vajon a női lakosság hány százaléka gondolkodik úgy, mint az exed?

Továbbá nem téged vezetnek az oltárhoz, vagy a jövőbeli feleségedet, ami szintén egy szép gesztus: apu átadja a lánya tulajdonjogát egy másik férfinak. Téged átad valaki jelképesen?

2018. jún. 2. 00:01
 36/98 A kérdező kommentje:

Remélem te is tudod, hogy a két példa nincs egy súlycsoportan.

Amúgy 80%-os, ne haragudj, de én valahogy szőke hajjal képzellek el téged. Most nem azért, mert butának tartalak, csak a stílusod alapján szőke lány vagy.

Igazam van?

2018. jún. 2. 00:01
 37/98 A kérdező kommentje:

Én nem tudom, hogy működik a házasság, ez az "apa oltárhoz kíséri a lányát egyáltalán kötelező?".

Amúgy nem hinném, hogy ez zavarná a nőket (téged igen?) hiszen annak adják át, akihez önként megy hozzá feleségül. Persze régen nem így volt.

A gyereknek pedig értelemszerűen az apja nevét kell viselni. Nem hinném, hogy ez ellen a nőknek lenne kifogásuk.

2018. jún. 2. 00:06
 38/98 anonim ***** válasza:
22%

Nem jó érv a névviselés, ugyanis annak teljesen más története van. Egyszerűen csak a hasadra ütöttél és mondtál valamit.

Mondok én egy jobb érvet. A nő evolúciós értelemben a szaporodás miatt értékesebb a férfinél. Valamilyen szinten tudat alatt ezért minden nő elvárja, hogy a férfiak "kiszolgálják" (csúnya szó, de még mindig ez a legjobb szó erre a jelenségre). Most ezt a kiszolgálást egy nő nem így fogja mondani, hanem, hogy egy férfi tiszteljen, becsüljön, érezzem, hogy a tenyerén hordoz blablabla..megvan ennek a kommunikációja,ahogy másnak is.

A letérdelésnek pontosan ez a szimbolikus üzenete, sőt az egész leánykérésnek, házassági ceremóniának, végig lehetne zongorázni minden férfi-nő közötti társadalmi etikettet, az összesnek (na jó a legtöbbnek) az a mozgatórugója, hogy a férfi megérdemli-e a nőt, eleget teljesített-e már ahhoz stb..

2018. jún. 2. 00:06
 39/98 anonim ***** válasza:
68%

Nincs igazad, nem szőke vagyok :)

A válaszomban legalább annyi értelem van, mint a kérdésben, amit feltettél. Ráadásul, a fent felvetett térdelés- trade igencsak fair szerintem :) :)

Poénkodás nélküli válaszom az lett volna, hogy, ha te degradálónak érzed, ne térdelj le elé. Abban a pillanatban úgysem arra fog figyelni a meghatódottság és a sokk miatt ( tapasztalat :) ) Nem hinném, hogylenne lány, aki a könnyes-szipogós "igen" után, a gyűrűnézegetés, örömködés helyett a szemedre vetné, hogy "De Józsiiiii, mérnemtérdeltééllleee"

De ezt a választ kb 2 perc gondolkodás után magad is kitaláltad volna szerintem. A kérdésed igazából nem több, mint a szokásos gyakoris nemek harca indulatkeltés.

2018. jún. 2. 00:10
 40/98 A kérdező kommentje:
Nem, nem provokációból írtam ki a kérdést. Komolyan érdekelt a választ, és mikor megfogalmaztam még nem volt ilyen szilárd véleményem, amit ebben a topikban leírtam, ez fokozatosan alakult ki, ahogyan merengtem a kérdésen.
2018. jún. 2. 00:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!