Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért kell letérdelni a férfinak akkor, amikor megkéri a nő kezét?
Igazából nem lennék meglepve, ha tényleg ez lenne ennek az ősi szokásnak a hátterében.
Az biztos, hogy amikor én odakerülök, hogy eljegyzek egy nőt, nem fogok letérdelni.
„A letérdelés a tisztelet jele. A lovagok korában a férfiak a lordok és királyok előtt ereszkedtek féltérdre, kifejezve ezzel tiszteletüket és hűségüket. Ugyanez gyakori a vallási szertartások alkalmával is, amikor Isten előtt tisztelgünk vele. Ez a logika húzódik meg a lánykérés mögött is, ezzel a gesztussal azt fejezhetjük ki, hogy hűséget fogadunk az általunk tisztelt nőnek.”
Egyébként pedig nem kötelező. Ha te nem érzed úgy, hogy féltérdre szeretnél ereszkedni, akkor nem kell így tenned. Ezek csak hagyományok, amikkel kapcsolatban eldöntheted, hogy mennyire szeretnéd betartani.
"Az biztos, hogy amikor én odakerülök, hogy eljegyzek egy nőt, nem fogok letérdelni."
Na,attól nem kell tartanod,hogy te odakerülsz..
3. válaszoló:
Köszönöm a választ, de szerintem ez egy hamis logika.
Amikor Isten vagy a királyok elé térdelnek le, az egy olyan tisztelet, amellyel lényegében a másik fél felsőbbrendűségét fejezik ki, miszerint az illető abszolút felette áll.
A párkapcsolatban viszont kölcsönös tiszteletnek kellene lennie, tehát itt a logika azt diktálná, hogy a nőnek is le térdre kellene ereszkedni a férfi előtt, mondjuk az eljegyzés után köszönetképpen, hogy megkérte a kezét.
Ez azonban nem történik meg. Tényleg felvetődik a kérdés, hogy nem-e az van a háttérben, hogy itt az történik meg, hogy a férfi behódol a nőnek.
Ez igen. Ha valaki nem kíván évszázados bohóckodásokban részt venni és csak natúr teszi meg a házassági ajánlatot teátrális ripacskodás nélkül, az gonosz meg ne is legyen senkije.
4. válaszoló:
"Na,attól nem kell tartanod,hogy te odakerülsz.."
>Mert? Miért ne kerülhetnék oda? Talán sérti a női önbecsülésed, hogy nem minden férfi borulna le eléd?
Vagy ha pasi vagy... miért gondolod, hogy csak így lehet kifejezni egy elméletileg kölcsönös tiszteletet a nő felé?
Szerintem sokkal inkább egyenrangúságot fejez ki az, ha mindketten állunk ennél az alkalomnál. Elő a gyűrűvel, a szöveg, következik a nő meglepődöttsége, és megkönnyezése, ezután pedig ölelés, csók, és mindenki boldog. Nos, én ilyen feleséget szeretnék MAJD... (most csajozgatok, és nekem így jó...), és biztosan fogok találni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!