Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A júliusi mosolyszünet óta a párom szülei találkozni akarnak velünk. Elmondásuk alapján rendbe tenni jönnek! Mi legyen?
A történetem itt kezdődik: http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__eljegyzes..
Azóta boldogan élünk egy új helyen nélkülük és hónapok óta nem találkoztunk!
Ma reggel páromat felhívta az anyukája,közölte ,hogy jönnének Bp-re rendbe tenni a dolgokat és nem a múlton rágódni többet.Mind szép és jó de nem lett volna elvárható ha engem is felhívnak,közlik,hogy ez nem egy új merénylet ellenünk hanem megbánták stb...
Kikerülve engem közölték gyakorlatilag,hogy hajlandóak velünk találkozni.
Viselkedési tanácsokat szeretnék kérni?
Mit tegyek?
Mit mondjak?
Hogy kezeljem ezt a feszült helyzetet?
Én is az 58-assal értek egyet, nagyon szépen megfogalmazta, mit kell tenned.
Átmentem hasonlón, ugyanezt a taktikát követtem, és bevált. Fogalmam sincs, megkedvelt-e az anyósom, vagy csak lenyelte a békát, de határozottan jó (bár nem bizalmas) viszonyban vagyunk. Elfogadta, hogy ugyanazt a férfit szeretjük, ő mint fiát, én mint férjemet, és nem török az ő helyére, azóta ő sem tör az enyémre, a gyerekeimnek pedig nem kívánhatnék jobb nagymamát.
58-nak tényleg igaza van. Sajnos a gyakorlatban ezt nagyon nehéz kivitelezni. Higgadtnak, nyugodtan és kedvesnek látszani mikor belül tudod, hogy igazad van és szinte felemészt a harag és pontosan annak az embernek nem mondhatod el a dolgot, akit elvileg társadnak választottál. A gyűlölet és a harag felemészti a lelket, muszáj, hogy legyen valaki akinek elmondhatsz mindent, pl édesanyád stb, ne a párodon töltsd ki a haragod.
Nálunk anyukámat piszkálta mindig nagyanyám, évekig ment a vita, vége az lett, hogy édesapám választott, minket a családját, soha többé nem beszéltünk nagyanyámmal. Nem tehettünk mást,nála nem használt semmi, azóta már meghalt, édesapámnak azóta is nagyon fáj a dolog, hogy a saját anyja tette majdnem tönkre az életünket. És anyukámat is jócskán megkeserítette az idő, amíg ment a folyamatos harc.
Most én is ezt élem át, leendő apósom, semmibe nem nézi a fiát, szegény párom, egy életen át küzdött az elismeréséért, szeretetéért, de mindig is lenézte a fiát, szemembe velem kedves, de tuti mondja a családnak a magáét rólam, az eléjén nagyon zavart, de ma már nem érdekel. Havonta egyszer kétszer találkozunk egy két órára és kész. Viszont drága após, pár hónappal ezelőtt úgy kirántotta a lábunk alól a talajt, hogy csak pislogtam,végül kiborult a bili és mindent rázúdítottam a páromra, mindent, ami fájt, tudtam, hogy nem tud vele semmit tenni, a nagy kirohanásomnak az lett az eredménye,hogy azt az embert,akit a világon a legjobban szeretek, az életben nem láttam még annyira elgyötörtnek, magatehetetlennek és gyengének. Saját magamnak soha nem fogom megbocsátani, mert én erőszakoltam ki, hogy így lássam. Ő kötél lett kettőnk között.
Most neked kell döntést hoznod: szereted a párodat, annyira, hogy kibírd ezt a próbát? Ha igen, vállald fel a döntésed, igen kedves anyósék arra mennek rá, hogy a fiúkat elbizonytalanítsák, és ezáltal téged is, de nem szabad feladnod. A döntéseddel azt is fel kell vállalnod, hogy lehet hosszú idő lesz, mire dönt a párod és nem biztos, hogy téged fog választani. Erre neki kell megoldást találnia, és neked kell azzal együtt élned.
Ha úgy érzed, már nincs remény, csendben menj el, lehet a párod utánad megy és pár hónapig, hétig nem beszélnek, de a mókuskerék ismét beindul majd.
Legyél te az okos, jól írták a többiek, neked nem kell találkoznod velük, legyél te az erősebb, az idő neked fog dolgozni. És igen sutyorogni fognak a párodnak, hogy te milyen vagy, de legyél tárgyilagos, ne kapd fel a vizet, anyósod utálatából kovácsolj fegyvert, te legyél közönyös, és csak "hízzon tőle a májad" mert ha ennyire utálnak, valamit nagyon jól csinálsz. (Mondjuk nagyon szereted a fiukat)
Sajnálom, hogy te lettél a kisérleti nyúl, ha nem maradtok együtt, hidd el anyósék, a következő menyasszonnyal is ezt fogják csinálni. De akkor már kedves párod hiába veri a fejét a falba...
Ne vedd fel a kesztyűt. Ha azt teszed rosszabb lesz
meggyőzik magukat, hogy te egy házsártos kiabálós....ecetera....nőcske vagy.
Térj ki! Ezeket a válaszokat sikerrel használtam:
Érdekes hogy így látja.
Nekem erről más a véleményem.
Megfontolom az ajánlatát.
stb
Utolsó voltam.
Ha tényleg látni akarod a párodat, vele akarsz élni, KURTA GYORSAN cuccold el egy pszihoterápiára. Ha nem teszed egy idő után legyőznek titeket. A jó öreg terrorizáló, irányító szülő.
Szerintem #58 és #63 a tutibefutó (én az #59 voltam). A #66 válasszal viszont nem értek egyet. Nem azért mert önmagában hülyeségnek tartanám, hanem mert túl erőltetett lenne "elcipelni" a másikat pszichoterápiára. Abban az országban, ahol az emberek nagyrésze úgy tekint a különböző pszicho-izékre, mint olyan helyekre, ahova csak az megy, aki elmebeteg (persze ez nem így van, de nekem úgy tűnik ez a közfelfogás), ha ráhatnál a párodra, hogy menjen el terápiára, az olyan kommunikációnak tűnhetne, hogy te sem tartod a párodat felnőtt, döntésképes, felelős embernek és elküldöd őt egy pszichomókushoz, aki majd jól rendberakja őt. Ez pedig ellenálláshoz vezetne szintén. Én értem #66-ot, de nagy eséllyel ez történne. Az a helyzet, hogy pszichoterápiát egy ilyen helyzetben csak olyan személy ajánlhatna/vethetne fel, aki az adott ügyben teljesen kívülálló, tehát jelen esetben sem a szülők, sem a párja nem tanácsolhatja ezt, mert azzal ő szívna...
Szóval a kérdező helyében én az #58 és #63 válaszokat olvasgatnám el naponta és azt próbálnám "magamévá tenni"...
Nagyon sok hasznos választ kinyomtattam talán egy-két kivétellel az összeset!:-)Olvasgatom.
Ma felhívott a párom apukája.
30mp volt az egész.
Eldarálta,hogy a fia kérte meg,hogy hívjon fel engem,amúgy nem érti,hogy miért na mindegy,az sms-t amit a felesége küldött nem tudja,hogy lehet egy normális embernek félreértelmezni az üzenetet.
Közölte,hogy holnap jönnek 13.00-kor Bp-re.Ja és ,hogy pozitívan fognak hozzáállni a dolgokhoz:De amilyen a kád olyan a törölköző.Én nem tudtam egy mondatot sem mondani aztán várta is:Azt hiszem ezt megbeszéltük Csá Csá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!