Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » A júliusi mosolyszünet óta a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A júliusi mosolyszünet óta a párom szülei találkozni akarnak velünk. Elmondásuk alapján rendbe tenni jönnek! Mi legyen?

Figyelt kérdés

A történetem itt kezdődik: http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__eljegyzes..

Azóta boldogan élünk egy új helyen nélkülük és hónapok óta nem találkoztunk!

Ma reggel páromat felhívta az anyukája,közölte ,hogy jönnének Bp-re rendbe tenni a dolgokat és nem a múlton rágódni többet.Mind szép és jó de nem lett volna elvárható ha engem is felhívnak,közlik,hogy ez nem egy új merénylet ellenünk hanem megbánták stb...

Kikerülve engem közölték gyakorlatilag,hogy hajlandóak velünk találkozni.

Viselkedési tanácsokat szeretnék kérni?

Mit tegyek?

Mit mondjak?

Hogy kezeljem ezt a feszült helyzetet?

2012. nov. 7. 11:12
 41/92 anonim ***** válasza:
88%

Hát ez továbbra is nagyon durva. Nem lehet hogy valamilyen mentális bajuk van és azért nem értik? Én teljesen egyetértek veled.

Ha a párod nagyon akarja tartani a kapcsolatot velük, akkor esetleg lehetne úgy a kibékíthetetlen ellentétekre hivatkozva, hogy havi egyszer meglátogatja őket egyedül, azzal a kitétellel, hogy te nem kerülsz szóba. Egy ismerősünknél is így működik, apuka elmegy havi egy délutánra (később amikor megszülettek a gyerekek, őket is vitte) és a nagyszülőkkel soha egy szót sem beszélnek anyukáról, senki nem mond se rosszat se jót róla. Az unokákkal nagyon rendesek, velük normálisan viselkednek, és anyuka meg elengedi a gyerekeket, mert ők nem tehetnek semmiről, és mindig kérdezik, hogy mikor mehetnek a nagyihoz. Nem a legjobb megoldás, de ha pozitívan állsz hozzá és ők is betartják, hogy nem beszélnek rólad egy szót sem, akkor tekintsd úgy, hogy nyersz majd havi egy szabad délutánt ha megszületnek a gyerekek. Ha pedig mégse tartják be ezt az egyetlen egy feltételt, akor is párod bármikor felállhat és hazajöhet tőlük. Úgy látom, ez nem lesz neki gond, hisz alapvetően ő is veled ért egyet, illetve felismeri az ármánykodásukat.

2012. nov. 22. 10:52
 42/92 anonim ***** válasza:
82%

Nem értem a párodat sem :o

Nálunk sem a legjobb a viszony, nálunk a férjem és apukám között. Nagyjából egy évvel ezelőtt összevesztek valamin, azóta sem beszéltek. Én akkor kiálltam a férjem mellett, volt egy pár hónapos mosolyszünet, mikor nem beszéltem velük. Viszont a 3 gyerekünk miatt muszáj azért normál kapcsolatot tartani a nagyszülőkkel. Én szoktam egyedül átjárni a gyerekkel, férjemet ez nem bántja, de ő nem jön. Sose kérném, hogy köszöntse fel aput :o

Mondjuk ők nem szidják egymást, sose mond apám sem egy rossz szót sem a férjemre. (nincs is oka)

2012. nov. 22. 10:55
 43/92 A kérdező kommentje:

Sajnos én is úgy érzem,hogy nem lesz ennek jó vége!!!

Annyira de annyira elegem van ebből már.

Én nagyon szeretem a páromat,de nem tudom megoldani helyette.Úgy érzem csakis,kizárólag ő tudna tenni valamit.

Ha múltkor például lefixálta volna a drágalátos szüleivel,hogy ugyan már miért akartok találkozni velünk és mit szeretnétek mondani? Akkor talán ezek nem történnek meg és én sem úgy megyek oda ,hogy esetleg végre megoldódnak a dolgok.De sejthettem volna az anyukája kijelentéséből,hogy ők bizony rendbe tenni jönnek!!

Hát rápróbáltak...Egyenlőre még kitartunk,na de meddig??

2012. nov. 22. 12:29
 44/92 anonim ***** válasza:
88%

Kérdező, jól látod, ez első sorban a párodon múlik, a saját rokonságát alapvetően neki kell kezelnie. Te annyit tehetsz, hogy mellette állsz, és te direktben nem élezed a konfliktust, ha ezt megtetted, akkor kb mindent megtettél.

Ha párod elfelejtett leválni a szülői családjától, vagy a zsarnok szülői család ezt a természetes folyamatot nem hajlandó engedni és tudomásul venni, ezt csak ők tudják megoldani, te nem tudsz helyette leválni az ő szüleiről...

2012. nov. 22. 12:43
 45/92 anonim ***** válasza:
55%
Az a baj szerintem, hogy sokáig képtelen lesz a párod haragban lenni a szüleivel. Jól be kéne olvasni az öregeknek.
2012. nov. 22. 13:08
 46/92 AB.ka ***** válasza:
69%

Sajnállak kedves kérdező!

De nyugodj meg, sokkal rosszabb is lehet a helyzetedtől. Te még szerencsés vagy, nyerő pozícióban! :-o

Még találhatsz jó (élhető) megoldást!

Velem hasonlókat művelt anyósom, csak évekig a HÁTAM MÖGÖTT!!! Manipulálta az infantilis egyszülött kisfiát (aki 45 éves!) és az egész világot. (= A környezetünket.) A szemembe meg full nyájas volt!!! Egy szavam se lehetett, hiába éreztem a gyűlöletét, nagyon jól színészkedett!

Mígnem egy szép napon (véletlen) a saját fülemmel hallottam, hogy beszél rólam a hátam mögött. (Visszamondani senki sem merte.) Addig csak sejtettem, mekkora egy kétszínű kígyóval van dolgom.

Az eszem állt meg, majdnem hánytam. Mert már feleség és anya voltam, a családi gazdaságunktól függő helyzetben. Úgyhogy ezen a sírás már nem segített. Csapdába kerültem. Ahol ő irányított.

Utólag csak annyi (épeszű) tanácsot tudtak adni, aki hallotta ezt a sztorit, hogy általános iskolákban kellene tanítani, hogy ez az embertípus messziről felismerhető és nagy ívben elkerülendő legyen!!! De mikor már benne vagy és szereted a fiát, mit tudsz tenni?

Családsegítőtől kérj tanácsot. Szociális munkástól, pszichológustól, bármilyen szakembertől. Kineziológia is jó. Amelyik tetszik, oda menjetek el a pároddal. Különben rámehettek mind.

Nálunk nagyon eldurvultak a dolgok, le sem tudom még írni teljesen. Próbáltam már, de nem sokan tudtak rá érdemi tanácsot adni. A mai napig nem találom a megoldásokat, pedig évek óta keresem.

Esetleg 2 könyvet ajánlok a figyelmedbe, amit ha elolvastok, és hasznosnak találtok, karácsonyra kaphatják az "örömszülők." Tuti megharagudnának, de lesz*rnám, megérdemlik. A címük:

Susan Forward: Mérgező szülők; Judith Herman: Trauma és gyógyulás. Pszichoterápiás könyvek. Még nem olvastam, de már a címük is biztató.

Ha tanulni szeretnél a történetemből, nézz be néhány oldalamra. Te még előtte állsz, tudsz rajta változtatni. Az ilyen önző emberek általában pszichopaták, a saját akaratukat akarják mindenáron a gyerekükre kényszeríteni. Érzelmeik nincsenek, így kár is mondogatni nekik, hogy benneteket ez mennyire rosszul érint. (Ennek örülnek!)

Nem normálisak, betegek. (Keress rá a pszichopata jellemzőire!)

Itt van egy kis 7végi olvasnivaló. Tanulságos lehet:

Katasztrófa sztorik élő egyenesben.

Sok sikert, erőt és kitartást kívánok nektek, hogy megtaláljátok a legjobb megoldást!

http://www.gyakorikerdesek.hu/egyeb-kerdesek__onismereti-ker..

http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__valas__35..

http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..

2012. nov. 24. 13:13
 47/92 A kérdező kommentje:
köszönöm a szuper tanácsodat!!
2012. nov. 26. 12:31
 48/92 anonim ***** válasza:
85%
(Uhh, végigolvastam ezt, meg az előzményeket, meg a folyományokat... kemény. Zéró tolerancia, nó kontakt. Ha a párod lennék, akkor továbbá csak kijelentő módban beszélnék velük, nem próbálnék megértetni velük semmit, felesleges, csak elmondanám a tényeket, hogy "szerettelek titeket, sokat köszönhetek nektek, de ki akartok zsigerelni, amit nem fogok tűrni, innentől kezdve én mondom a játékszabályokat, amik egyszerűek, de nincs kivétel..." Persze kívánom, hogy sose, senki ne kerüljön ilyen helyzetbe... ilyenbe se. Jó szerencsét és sok erőt!)
2012. nov. 26. 16:23
 49/92 A kérdező kommentje:

Azóta történt dolgok!

A szülők újra megkeresték a páromat!

Elmondása alapján ismét megbeszélni szeretnék a történteket.

Kikötésem volt,hogy ezzel kapcsolatban szeretném kérni,hogy engem is hívjanak fel és biztosítsanak arról,hogy nem megalázni jönnének ismételten.Erőt vettem magamon és írtam egy sms-t az anyjának.

Teljesen normálisan megkérdeztem,hogy mire számíthatok illetve számíthatunk a találkozást tekintve,mi lesz a célja mivel nem szeretnék újra borzalmakat átélni.

3-4 nap múlva megérkezett a válasz.Idézem:

Azt nem tudom,hogy te mire számítasz mi arra,hogy a közelgő ünnep varázsa lehetővé teszi,hogy együtt legyenek azok akik szeretik egymást!!!

Ennyi ezt küldte...

Bárkinek mutattam vagy mondtam elképedt és én is úgy érzem ,hogy ez sem a békülés jele.Közölték hogy ők 3-an együtt szeretnének lenni karácsonykor.A párom szerint ez egy teljesen normális üzenet volt és ezzel szeretnének békülni,de ez csak egy sunyi kikerülése a dolgoknak.Nem azt írták,hogy Várnak engem is karácsonykor...

vagy ne aggódjak most nem fognak keresztül nézni rajtam vagy megalázni...

Válaszoltam neki,hogy úgy gondolom az ünnep sem megoldás semmire ha ők nem képesek elfogadni a kapcsolatunkat és karácsonykor olyan helyen szeretnénk lenni ahol szeretet van és szívesen látnak engem is és a fiuknak is szenvedést okoznak a hozzáállásukkal.

A párom szerint a levelem degradáló volt a szülei felé.

Én vagyok a hibás.

Szervezi az új találkát ezen a héten szombatra.

De semmi sincs megoldva...

A másik pedig az,hogy 2 éve karácsonykor csakis az ő szüleinél voltunk mert az anyukája önző módon kierőszakolta.

Képtelen lennék így ebben a formában ismét oda menni.A szüleim is rettenetesen féltenek ,sajnálnak a sok idegeskedés miatt.Úgy érzem kezdek elfáradni.

A szemem előtt hullik szét a kapcsolatom a kis életem.

A párom nem előttem beszél a szüleivel de biztos vagyok benne,hogy beszél és nem kellő képpen ál ki értünk.

Az anyukája azt állítja ,hogy miattam lett tüdőgyulladása...

Elegem van,úgy érzem csak idő kérdése és vége ennek a kapcsolatnak.De akkor miért költöztünk el?????

Mi a megoldás?

Valaki tud esetleg valamit még mondani a történtekre??

2012. dec. 3. 11:02
 50/92 anonim ***** válasza:
87%

Én csak azt tudom erre írni, hogy ha a párod ennyire nem áll ki melletted, mellettetek, akkor ez nem lesz sose jobb.

Sajnálom :(

2012. dec. 3. 12:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!