Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyit illene beleadnia a lakbérbe ebben a helyzetben?
Barátom nemrég költözött be hozzám, eddig ő is bérelt. Munkaügyben külföldön volt közel 5 hónapot, és ez időre ő már felmondta a saját albérletét, mivel onnan már hozzám jött haza.
Most mondta, hogy átutalja a lakbér felét. Bevallom, ezen meglepődtem, ugyanis 5 havi lakbért megspórolt rajtam (lakcím kellett neki, azt én biztosítottam, különben tovább kellett volna bérelnie a lakást, amit nem használt és üresen állt).
Én jelenleg munkanélküli vagyok, nincs bevételem. Arra számítottam, hogy legalább amíg nem találok munkát többet vállal, mint a fele. Nemrég óta lakik itt, de én többet takarítottam eddig. Azt gondolom, ha valaki felezgetni akar, akkor a házimunkát is illik megfelezni.
Szeretnék erről beszélni vele, de mielőtt ezt megteszem, megkérdezném, másoknál ez hogy volt, vagy hogyan látják. Igazságos-e a fele-fele ebben a helyzetben?
Kérdező, mennyi ideje vagytok együtt a barátoddal ?
Én úgy gondolom egy bizonyos idő elteltével alapvető dolog, hogy anyagi válság esetén a kereső fél átvegye egy időre a terheket amíg a másik talpra áll. Jelen esetben amíg munkát találsz.
Nem tudnám nézni, hogy a párom feléli a tartalékait miközben én ki tudnám fizetni egyedül is gond nélkül.
Nyilván oda-vissza is működne.
A kuka díjjal nem tudok mit kezdeni, ahogy már írták itt valszeg 1 éves díjról van szó ami 70 euro többletet jelentett neked.
Annyiból kellemetlen a helyzet mert ő nem ajánlotta fel, hogy átmenetileg átvállalja a költségek egy részét vagy egészét amíg találsz munkát.
Ez csak úgy fog menni, ha beszélsz vele és elmondod neki, hogy szeretnéd ha a felénél többet adna ebben az átmeneti időszakban.
Ha a másik oldalt nézem akkor most felesben fizetve te is csak a felét kell, hogy kifizesd mint mondjuk a múlt hónapban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!