Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyit illene beleadnia a lakbérbe ebben a helyzetben?
Barátom nemrég költözött be hozzám, eddig ő is bérelt. Munkaügyben külföldön volt közel 5 hónapot, és ez időre ő már felmondta a saját albérletét, mivel onnan már hozzám jött haza.
Most mondta, hogy átutalja a lakbér felét. Bevallom, ezen meglepődtem, ugyanis 5 havi lakbért megspórolt rajtam (lakcím kellett neki, azt én biztosítottam, különben tovább kellett volna bérelnie a lakást, amit nem használt és üresen állt).
Én jelenleg munkanélküli vagyok, nincs bevételem. Arra számítottam, hogy legalább amíg nem találok munkát többet vállal, mint a fele. Nemrég óta lakik itt, de én többet takarítottam eddig. Azt gondolom, ha valaki felezgetni akar, akkor a házimunkát is illik megfelezni.
Szeretnék erről beszélni vele, de mielőtt ezt megteszem, megkérdezném, másoknál ez hogy volt, vagy hogyan látják. Igazságos-e a fele-fele ebben a helyzetben?
"Kihasználva érzem magam, ennyi."
Hát próbáld vele minél hamarabb megbeszélni. Ha meg lusta dög, akkor talán jobb külön. 5 hónap alatt biztos megszoktad, hogy nem vagytok együtt.
Semmit sem spórolt rajtad, csak valószínűleg te voltál a legkönnyebben elérhető.
Ha te nem mentél volna bele, hogy bejelentkezzen hozzád, megoldotta volna máshogy.
20
Figyu, te tudod.
Ha úgy érzed, hogy napi 8 órát töltesz álláskereséssel, akkor oké. Sőt természetesen nekem akárhogy oké, teljesen a te problémád.
Én pusztán annyit mondok, hogy SZERINTEM ha lényegesen(!) több szabadidőd van, mint a párodnak, akkor nem fog leesni a karikagyűrű az ujjadról, ha megcsinálod a teljes házimunkát.
És ezt úgy mondom, hogy dolgozó emberként sosem fogadnék el egy olyam felállást, amiben nekem átlagosan több házimunkát kellene csinálni, mint a páromnak
Kérdező, téged érdekelt mások véleménye!
Beszéld meg vele, hogy Ő IS TAKARÍTSON ANNYIT, MINT TE, meg minden egyéb dolgot ami az élethez kell, felezzetek! Ezt beszéld meg vele. Ugyan úgy, a lakbért is felezzétek.
Megbeszélhetsz vele mást is... mondjuk hogy csak te fogsz takarítani, de fizessen többet az albiba... Beszéljétek meg, mi az ami mindkettőtök szerint kb FELE, FELE teher.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!