Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Mennyit illene beleadnia a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyit illene beleadnia a lakbérbe ebben a helyzetben?

Figyelt kérdés

Barátom nemrég költözött be hozzám, eddig ő is bérelt. Munkaügyben külföldön volt közel 5 hónapot, és ez időre ő már felmondta a saját albérletét, mivel onnan már hozzám jött haza.

Most mondta, hogy átutalja a lakbér felét. Bevallom, ezen meglepődtem, ugyanis 5 havi lakbért megspórolt rajtam (lakcím kellett neki, azt én biztosítottam, különben tovább kellett volna bérelnie a lakást, amit nem használt és üresen állt).

Én jelenleg munkanélküli vagyok, nincs bevételem. Arra számítottam, hogy legalább amíg nem találok munkát többet vállal, mint a fele. Nemrég óta lakik itt, de én többet takarítottam eddig. Azt gondolom, ha valaki felezgetni akar, akkor a házimunkát is illik megfelezni.

Szeretnék erről beszélni vele, de mielőtt ezt megteszem, megkérdezném, másoknál ez hogy volt, vagy hogyan látják. Igazságos-e a fele-fele ebben a helyzetben?

tegnap 20:17
1 2 3 4 5
 21/48 anonim ***** válasza:
77%

"Kihasználva érzem magam, ennyi."

Hát próbáld vele minél hamarabb megbeszélni. Ha meg lusta dög, akkor talán jobb külön. 5 hónap alatt biztos megszoktad, hogy nem vagytok együtt.

tegnap 21:04
 22/48 A kérdező kommentje:
18, ez miért fontos? Abban a külföldi országban, ahova a cége kiküldetésre küldte.
tegnap 21:04
 23/48 anonim ***** válasza:
26%
Karrier coach-ra telik, de a lakásban ingyen élnél? Én is voltam munkanélküli, ugyanúgy fizetnem kellett a számlákat.
tegnap 21:05
 24/48 anonim ***** válasza:
37%
Azért fontos kérdező, mert azalatt az 5 hónap alatt ő nem lakott nálad, ergo nem használt sem vizet, sem villanyt, sem nem evett ott semmit, akkor mire kéne fizetnie? Most fizeti mindennek a felét, ez így korrekt. De nehogy már azért kifizessen neked 5 havi lakbért, mert oda volt bejelentve, de ott sem élt.
tegnap 21:08
 25/48 anonim ***** válasza:
46%

Semmit sem spórolt rajtad, csak valószínűleg te voltál a legkönnyebben elérhető.

Ha te nem mentél volna bele, hogy bejelentkezzen hozzád, megoldotta volna máshogy.

tegnap 21:08
 26/48 anonim ***** válasza:
30%

20

Figyu, te tudod.

Ha úgy érzed, hogy napi 8 órát töltesz álláskereséssel, akkor oké. Sőt természetesen nekem akárhogy oké, teljesen a te problémád.

Én pusztán annyit mondok, hogy SZERINTEM ha lényegesen(!) több szabadidőd van, mint a párodnak, akkor nem fog leesni a karikagyűrű az ujjadról, ha megcsinálod a teljes házimunkát.

És ezt úgy mondom, hogy dolgozó emberként sosem fogadnék el egy olyam felállást, amiben nekem átlagosan több házimunkát kellene csinálni, mint a páromnak

tegnap 21:10
 27/48 A kérdező kommentje:
23, jó nagy proli vagy! Hogyan vélsz felfedezni összefüggéseket itt? Miért ne telne karrier coachra? Mellesleg azt az előző cégem fizeti. De ha én fizetném sem lenne a díja a közelében sem a lakbérnek. Azt meg sehol nem írtam, hogy ingyen laknék bárhol. De ha mégis, másold be, kérlek!
tegnap 21:14
 28/48 anonim ***** válasza:

Kérdező, téged érdekelt mások véleménye!

Beszéld meg vele, hogy Ő IS TAKARÍTSON ANNYIT, MINT TE, meg minden egyéb dolgot ami az élethez kell, felezzetek! Ezt beszéld meg vele. Ugyan úgy, a lakbért is felezzétek.

Megbeszélhetsz vele mást is... mondjuk hogy csak te fogsz takarítani, de fizessen többet az albiba... Beszéljétek meg, mi az ami mindkettőtök szerint kb FELE, FELE teher.

tegnap 21:15
 29/48 anonim ***** válasza:
47%
A házimunkát felezzétek, de ennek mi köze a lakbérhez? Ha többet fizetne akkor csak te csinálnád? Ez értelmetlen. Megmondod neki csinálja ő is, a lakbér felezése szerintem korrekt. Oke hogy ő spórolt, de neked ugyanannyit kellett volna akkor is fizetni ha papíron nem lakik ott.
tegnap 21:24
 30/48 anonim ***** válasza:
63%
Amúgy ér keresni egy lovagiasabb férfit is, ha ennyire zavar a viselkedése.
tegnap 21:30
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!