Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyit illene beleadnia a lakbérbe ebben a helyzetben?
Barátom nemrég költözött be hozzám, eddig ő is bérelt. Munkaügyben külföldön volt közel 5 hónapot, és ez időre ő már felmondta a saját albérletét, mivel onnan már hozzám jött haza.
Most mondta, hogy átutalja a lakbér felét. Bevallom, ezen meglepődtem, ugyanis 5 havi lakbért megspórolt rajtam (lakcím kellett neki, azt én biztosítottam, különben tovább kellett volna bérelnie a lakást, amit nem használt és üresen állt).
Én jelenleg munkanélküli vagyok, nincs bevételem. Arra számítottam, hogy legalább amíg nem találok munkát többet vállal, mint a fele. Nemrég óta lakik itt, de én többet takarítottam eddig. Azt gondolom, ha valaki felezgetni akar, akkor a házimunkát is illik megfelezni.
Szeretnék erről beszélni vele, de mielőtt ezt megteszem, megkérdezném, másoknál ez hogy volt, vagy hogyan látják. Igazságos-e a fele-fele ebben a helyzetben?
Valószínűleg a pasi nem is tud a szemétdíjról. De könyörgöm, kérje már el a kérdező tőle, legalább attól kicsit megnyugodna 😄
A pasi is takarít, csak állítólag kevesebbet. Hát ha ő dolgozik, nem jut rá annyi ideje. Ha meg körbe van ugrálva, nem az ő hibája… Ha nem lenne akkor sem halna éhen és nem enné meg a kosz, nem nyomorék. Azért mert be lett jelentve az önkormányzatnál mint + fő, még nem indokolja, hogy többet fizessen. Ez egy apró szívesség volt, nem több.
De a legegyszerűbb, ha ekkora tróger a pasas, lehet vele szakítani 😁
És amellett, hogy fizessen a pasi többet, még tartsa is el a munkanélküli csaját, mert neki 0 a bevétele?
Keressél munkát sürgősen és meg van oldva.
Nemtom mennyi lehet az a szemétdíj,de a későbbiekben itt mégnagyobb ciganykodasok lesznek nálatok,ha ez a párezer ,bocsanat,pár eurós összeg b.assza a csorodet,amibe a srác valószínűleg bele sem gondolt,nem elsunnyogni akarta.
Okés, segítettél neki,lett bejelentett címe,de hát a párod,ez természetes,nem?
Az,hogy most te vagy többet otthon és így többet takarítasz-bocs,de szerintem ez így szintén fair enough. Én nem vagyok munkanélküli ugyan,de a párom sokszor hajnaltól éjszakáig dolgozik,meg hétvégén,meg stb. Nyilván nem várom el,hogy este 11kor elkezdjen porszívózni vagy port törölgetni,megcsinálom. Majd erre terjetek vissza,ha már te is munkába alltal. Vagy most is beszélhetsz vele róla,hogy nem érzed úgy,hogy igazságosan lenne felosztva a házimunka. Csináljátok vagy együtt és feleannyi idő alatt így megvagytok,vagy felváltva,vagy mittidomen. Le kell ülni megbeszélni. Ha jól értem,nem rég óta éltek együtt. Lehet,hogy ami neked már bántja a szemed,az az övét nem és csak napokkal később kezdené el bántani,mire te megcsinálod. Meg kell beszélni,folegz,ha ő költözött hozzád. Nem ördögtől való a kommunikáció,csak nem a másik fejéhez kell vágni,hanem normálisan elmondani az igényeket.
Arra még nem tudok mit mondani,hogy a felét fizeti "csak" az albinak. Ha látványosan anyagi gondjaid vannak,akkor illene felajanlania,hogy átmenetileg többet fizet, míg helyre nem jössz. De ezt semmiképp sem varhatod el. Ha ő nem lenne,akkor meg fizethetnéd tök egyedül tovább,aztán akkor mi lenne? Ha megszorultal,szintén azt tudom javasolni, Hogy beszéld meg vele. De szerintem ez a srác semmit nem csinál rosszul,csak neked semmi nem tetszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!