Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyit illene beleadnia a lakbérbe ebben a helyzetben?
Barátom nemrég költözött be hozzám, eddig ő is bérelt. Munkaügyben külföldön volt közel 5 hónapot, és ez időre ő már felmondta a saját albérletét, mivel onnan már hozzám jött haza.
Most mondta, hogy átutalja a lakbér felét. Bevallom, ezen meglepődtem, ugyanis 5 havi lakbért megspórolt rajtam (lakcím kellett neki, azt én biztosítottam, különben tovább kellett volna bérelnie a lakást, amit nem használt és üresen állt).
Én jelenleg munkanélküli vagyok, nincs bevételem. Arra számítottam, hogy legalább amíg nem találok munkát többet vállal, mint a fele. Nemrég óta lakik itt, de én többet takarítottam eddig. Azt gondolom, ha valaki felezgetni akar, akkor a házimunkát is illik megfelezni.
Szeretnék erről beszélni vele, de mielőtt ezt megteszem, megkérdezném, másoknál ez hogy volt, vagy hogyan látják. Igazságos-e a fele-fele ebben a helyzetben?
Nekem ,ha parom van az a normalis,ha megker erre ,akkor nem hanytorgatom fel,mert ez emberi gesztus az fele,akit szeretek.Mostnaban ment el a vilag az fele,hogy mar mindenbol hasznot akarunk huzni.Ha ennyire rossz kerd mar el a szemet dijat.
Amugy szerintem korrekt,hogy a felet fizeti.
Én férfiként írom, szerintem a párod nem teljesen korrekt. Te elintéztél neki mindent a szerződéssel, fizetted szó nélkül a megemelkedett díjat, miközben ha jól értem, neked már akkor sem volt bevételed. Ő meg hazajön és akkor bejelenti, hogy innentől feleztek. Én nem felezgetnék a nőmmel, valamivel többet fizetnék, mivel jól keresek és megtehetem, mellesleg ha te takarítottál eddig, ő meg nem, akkor meg plána! Bár én takarítok is, ez nem is kérdés!
Én azt mondom, neked ez lehúzás, te eddig elvoltál tökéletesen egyedül is, akkor én a helyedben inkább keresnék egy gavallér férfit, aki nem fillérezget miközben elnézi, hogy takarítok rá is és bevételem sincsen.
51, semmit az ég világon nem hánytorgattam fel neki! Szó nélkül intéztem az új szerződést, önkormányzatnál a dolgokat stb. Szó nélkül kifizettem 5 hónapig a dupla szemétdíjat, miközben amúgy nem volt bevételem már akkor sem. Ezt én vállaltam, nem kérek természetesen visszamenőleg semmit.
A jövőben viszont gáznak találom a felezgetést, mivel nekem nincs bevételem, neki meg az én jóvoltomból van lakhatása 5 hónapja, meg miattam jön haza tiszta lakásra. Ennyi erővel lakótársam is lehetne, és akkor ő legalább takarítana, meg nem enné meg a kajámat.
Szerintem igazad van kérdező. Ilyen esetben én biztosan mondanám, hogy fizetem a lakbért egyedül amíg nem találsz új munkát.
Egy kapcsolat mindkét féltől igények némi kompromisszumot.
Ez így tényleg olyan mintha lakótársak lennétek.
Egy jól működő kapcsolatban egy értelmes ember fel tudja azt mérni mikor kell kérés nélkül segítenie a párjának.
Jól gondolok, hogy Németországban laksz ?
Mert én is és itt ugye a kukadíj összege attól függ, hogy mennyien laknak az adott ingatlanban.
Érdekes, hogy az 55-56 milyen egyforma válasz 🥲
Hiába vergődsz kérdező, semmivel sem tartozik neked és nincs oka többet fizetnie, mint a lakbér fele.
Remélem odadobja a megemelkedett szemétdíj összegét 🤣 és lelép a fenébe egy ilyen hisztis, haszonleső embertől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!