Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Mennyit illene beleadnia a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyit illene beleadnia a lakbérbe ebben a helyzetben?

Figyelt kérdés

Barátom nemrég költözött be hozzám, eddig ő is bérelt. Munkaügyben külföldön volt közel 5 hónapot, és ez időre ő már felmondta a saját albérletét, mivel onnan már hozzám jött haza.

Most mondta, hogy átutalja a lakbér felét. Bevallom, ezen meglepődtem, ugyanis 5 havi lakbért megspórolt rajtam (lakcím kellett neki, azt én biztosítottam, különben tovább kellett volna bérelnie a lakást, amit nem használt és üresen állt).

Én jelenleg munkanélküli vagyok, nincs bevételem. Arra számítottam, hogy legalább amíg nem találok munkát többet vállal, mint a fele. Nemrég óta lakik itt, de én többet takarítottam eddig. Azt gondolom, ha valaki felezgetni akar, akkor a házimunkát is illik megfelezni.

Szeretnék erről beszélni vele, de mielőtt ezt megteszem, megkérdezném, másoknál ez hogy volt, vagy hogyan látják. Igazságos-e a fele-fele ebben a helyzetben?

nov. 25. 20:17
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 71/84 anonim ***** válasza:
100%

Az hogy fizeti az albi felét, szerintem is korrekt, hisz ez neked is nagy könnyebség mostantól anyagilag.

Ami viszont fura, ha jól értem, nem nagyon csinál otthon semmit, kieszi a hűtőt, de nem vásárol be, hol-ott nincs munkád. Valami ilyesmire utaltál egyik kommentben. Na ezt meg kellene beszélni, hogy nem magàtól terem és fő meg a kaja és hogy az otthoni teendőkbe szálljon be, elvégre mostantól kettem koszoltok, dupla mosni és mosogatnivaló van.

Ahol én élek is /fő fizetendő a szemétdíj, ráadásul évi egyszer kell fizetni. Így azért nem egy kellemes összeg januárban. Nem tudom, nálatok hogy van.

tegnapelőtt 09:11
 72/84 A kérdező kommentje:

102 euró volt a szemétdíj, most 177 lett. Valóban, nem annyira vészes, ezért nem is kértem tőle el. Mondjuk persze, jól esett volna ha felajánlja, nekem fordított esetben természetes lett volna.

Ez az este 11-kor jön haza, meg ilyen példák nem tudom, honnan jöttek. Itthonról dolgozik, heti egyszer bemegy az irodába 4 órára, ami 7 perc sétára van tőlem.

És igen, amit ő vesz kaját, azt meg is eszi, hiába mondjak, hogy nyugodtan egyek belőle, nem sokáig tart ki, annyit eszik. Amit én veszek, azt is megeszi nagyrészt. Szóval eddig nekem úgy néz ki a történet, hogy ráfizettem a szemétdíjra, a kajára, egy helyett két emberre takarítok. Ja, ennyi erővel lehetne lakótársam is, aztán gondolom, akkor tiszta dolog lenne, hogy a másik kajájához nem nyúlunk, meg mindenki takarít ugyanúgy. Mindenképpen beszélek vele a héten, ugyanis 1-ig esedékes a lakbér.

tegnapelőtt 12:21
 73/84 anonim ***** válasza:
100%

Nektek nem kellett volna összeköltöznötök szerintem.

Ezeken kívül milyen a kapcsolatotok?

tegnapelőtt 12:24
 74/84 anonim ***** válasza:
47%
Oke de még mindig nem értjük miért nem neki nyitod ki a szádat?
tegnapelőtt 12:29
 75/84 anonim ***** válasza:
30%

Ugyan miből veszel ennyi kaját? 🤡

Sántít a történet 😄

tegnapelőtt 12:39
 76/84 A kérdező kommentje:
Mi az, hogy miből veszek kaját??
tegnapelőtt 12:55
 77/84 anonim ***** válasza:
30%
Meg miből fizeted a lakbér felét? És a saját dolgaid?
tegnapelőtt 12:57
 78/84 A kérdező kommentje:
Nem is értem a kérdést, 77... hát a pénzemből. Mégis miből fizetném? :D :D
tegnapelőtt 14:18
 79/84 A kérdező kommentje:

71, persze, könnyebbség, de ennyi erővel lakótársam is lehetne. Amikor elveszítettem a munkámat, mondtam is neki, hogy felmérem, milyen a piac most, ha úgy látom, jelentősen sokáig tart jó állást találni, esetleg keresek lakótársat. Egy hétre rá kb. megkérdezte, beköltözhet-e, de csak a kiküldetése után. Igent mondtam. A kiküldetése alatt már bejelentkezett ide ugye, így kiadni nem tudtam arra az 5 hónapra sem. 5 hónapra amúgy is nehezebb lett volna, de így hogy már hivatalosan is ketten éltünk itt, semmiképp nem tudtam volna kiadni másnak.

De egyébként ő nem a lakótársam, hanem a partnerem, és egy ilyen helyzetben gáznak tartom a felezgetést. Nem tudom, akik itt írnak, ha a párjuknak nincs bevétele, vagy van, de a tizede az övükének akkor is felezgetnek-e. Nálam ilyen soha nem volt, meg a szüleimnél sem ezt láttam. Anyám nem tudott volna így gyereket sem vállalni. Na, mindegy, ahány ház, annyi szokás. Ha beszéltem vele, leírom, mire jutottunk. :)

tegnapelőtt 14:28
 80/84 anonim ***** válasza:
46%
78 Hát az állítólag nulla pénzedből.
tegnapelőtt 15:15
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!