Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyit illene beleadnia a lakbérbe ebben a helyzetben?
Barátom nemrég költözött be hozzám, eddig ő is bérelt. Munkaügyben külföldön volt közel 5 hónapot, és ez időre ő már felmondta a saját albérletét, mivel onnan már hozzám jött haza.
Most mondta, hogy átutalja a lakbér felét. Bevallom, ezen meglepődtem, ugyanis 5 havi lakbért megspórolt rajtam (lakcím kellett neki, azt én biztosítottam, különben tovább kellett volna bérelnie a lakást, amit nem használt és üresen állt).
Én jelenleg munkanélküli vagyok, nincs bevételem. Arra számítottam, hogy legalább amíg nem találok munkát többet vállal, mint a fele. Nemrég óta lakik itt, de én többet takarítottam eddig. Azt gondolom, ha valaki felezgetni akar, akkor a házimunkát is illik megfelezni.
Szeretnék erről beszélni vele, de mielőtt ezt megteszem, megkérdezném, másoknál ez hogy volt, vagy hogyan látják. Igazságos-e a fele-fele ebben a helyzetben?
33, igen, megoldotta volna nélkülem is, úgy hogy fizeti a saját lakbérét a semmire. Ő kérdezte meg, hogy elintézném-e, hogy ő is rajta legyen a bérleti szerződésemen, mint társbérlő, hogy akkor ne kelljen feleslegesen fizetnie. Meg is köszönte nekem, hogy milyen jó, mert mennyi pénze megmarad. :)
34, két emberre majdnem kétszer annyi a szemétdíj, mint egyre. Ennyi a köze a hozzá.
Akkor legyél fillérb.szó és kérd el a szemétdíj többletet 😄
De ha nem jelentkezik be, te akkor is ugyanannyit fizetsz a lakbérre.
És nincs az a hülye, aki 5 teljes hónapot kifizetne csak azért, hogy legyen címe. 1000%, hogy bejelentkezett volna máshoz, csak te kéznél voltál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!