Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Mennyit illene beleadnia a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyit illene beleadnia a lakbérbe ebben a helyzetben?

Figyelt kérdés

Barátom nemrég költözött be hozzám, eddig ő is bérelt. Munkaügyben külföldön volt közel 5 hónapot, és ez időre ő már felmondta a saját albérletét, mivel onnan már hozzám jött haza.

Most mondta, hogy átutalja a lakbér felét. Bevallom, ezen meglepődtem, ugyanis 5 havi lakbért megspórolt rajtam (lakcím kellett neki, azt én biztosítottam, különben tovább kellett volna bérelnie a lakást, amit nem használt és üresen állt).

Én jelenleg munkanélküli vagyok, nincs bevételem. Arra számítottam, hogy legalább amíg nem találok munkát többet vállal, mint a fele. Nemrég óta lakik itt, de én többet takarítottam eddig. Azt gondolom, ha valaki felezgetni akar, akkor a házimunkát is illik megfelezni.

Szeretnék erről beszélni vele, de mielőtt ezt megteszem, megkérdezném, másoknál ez hogy volt, vagy hogyan látják. Igazságos-e a fele-fele ebben a helyzetben?

nov. 25. 20:17
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/84 anonim ***** válasza:
100%
Jobban jár ha szakítasz vele szerintem.
nov. 25. 22:09
 42/84 A kérdező kommentje:
Itt nincs olyan, hogy csak úgy bejelentkezel valakihez. Mellesleg nincsenek itt rokonai, pár kollégájával van jóban, akik a házastársaikkal laknak. Nem tudott volna rákerülni csak úgy a szerződésükre, szóval de, fizette volna a lakbérét ugyanúgy továbbra is.
nov. 25. 22:11
 43/84 anonim ***** válasza:
48%
Én nem engedném, hogy madárnak nézzenek. Persze nem mindenki ilyen. 🤷🏼‍♀️
nov. 25. 22:11
 44/84 anonim ***** válasza:
57%
Melyik ország az ahol csak a házastársaddal lakhatsz?
nov. 25. 22:19
 45/84 anonim ***** válasza:
50%
Nekem nem lenne pofám a semmiért pénzt követelni, de hát nem vagyunk egyformák.
nov. 25. 22:27
 46/84 A kérdező kommentje:
45, ki követel pénzt a semmiért?
nov. 25. 23:35
 47/84 anonim ***** válasza:
30%

1. Segítettél a párodnak, önzetlenül.

2. Engem is érdekelne, h melyik az az ország.

3. Ha valaki külföldről még külföldebbre megy😅, akkor miért nem jelentkezhet ki, majd amikor visszajön, ismét be?

4. Nem lehet felétek lakcímet venni? Nálunk pár euró

nov. 25. 23:46
 48/84 anonim ***** válasza:
35%

Kérdező, ez egyre kuszább lesz.

Az öt hónap alatt is lakott valahol, gondolom nem a híd alatt csövezett, szóval miért nem jelentkezett be oda?

Amúgy a szemétdíjon felül volt bármi hátránya annak, hogy hozzád volt bejelentve?

Emellett igenis vidd a háztartás nagyobb részét, ha ő dolgozni jár, te pedig otthon vagy.

nov. 26. 00:06
 49/84 anonim ***** válasza:
43%
Én nem biztositottam volna neki lakcimet ingyen. De lehet ilyennek pénzért sem.
nov. 26. 04:13
 50/84 menta34 ***** válasza:
100%

Normális embereknél ez úgy menne, hogy leülteted, hogy két dolgot meg kell beszéljetek. Egy: mindenben felezzetek, bérleti díj, rezsi, házimunka. Kettő: neked most nincs bevételed, adjon többet, aztán ha majd lesz munkád visszaadod.

Erre a normális válasz, hogy oké.

És ami kérdés marad, hogy vissza kell-e add a többletet. Itt a férfi és a nő hozzáállásától függően több verzió is van. Akár a nő is ragaszkodhat a visszaadáshoz akár a pasi is ahhoz, hogy nem kell visszaadni, akár lehet róla excel-t vezetni vagy csak simán lógva hagyni a kérdést. Én egyik hozzáállást sem ítélném el - egyetlen kivétellel ha a nő szerint a többlet az neki jár.

nov. 26. 05:35
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!