Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Mennyit illene beleadnia a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyit illene beleadnia a lakbérbe ebben a helyzetben?

Figyelt kérdés

Barátom nemrég költözött be hozzám, eddig ő is bérelt. Munkaügyben külföldön volt közel 5 hónapot, és ez időre ő már felmondta a saját albérletét, mivel onnan már hozzám jött haza.

Most mondta, hogy átutalja a lakbér felét. Bevallom, ezen meglepődtem, ugyanis 5 havi lakbért megspórolt rajtam (lakcím kellett neki, azt én biztosítottam, különben tovább kellett volna bérelnie a lakást, amit nem használt és üresen állt).

Én jelenleg munkanélküli vagyok, nincs bevételem. Arra számítottam, hogy legalább amíg nem találok munkát többet vállal, mint a fele. Nemrég óta lakik itt, de én többet takarítottam eddig. Azt gondolom, ha valaki felezgetni akar, akkor a házimunkát is illik megfelezni.

Szeretnék erről beszélni vele, de mielőtt ezt megteszem, megkérdezném, másoknál ez hogy volt, vagy hogyan látják. Igazságos-e a fele-fele ebben a helyzetben?

tegnap 20:17
1 2 3 4 5
 11/48 A kérdező kommentje:

8, mindketten külföldön élünk, igen. Ő is bérelt egy lakást, és én is. Neki munka miatt külföldre kellett mennie 5 hónapra, de szüksége volt egy itteni lakcímre is. Tehát vagy fenntartotta volna az albérletét és fizet a "semmire", vagy átjelentkezik hozzám. Utóbbit választotta. Tehát én biztosítottam neki a lakcímet, a postai címet, amíg távol volt. Közben a szemétszállítási díjam azonnal megemelkedett, de mindegy, nem kértem tőle semmit.

Most visszajött, és ő felezne. Nekem meg ez nem tetszik, mert egyrészt megspórolt rajtam többezer eurót, itt várta a meleg, tiszta lakás, meg a kaja, de mióta itt van, porszívót meg igazából semmit nem fogott még a kezében. Kihasználva érzem magam, ennyi.

tegnap 20:47
 12/48 anonim ***** válasza:
100%
Párkapcsolatban, ha együtt élünk, akkor bizony a házimunkából is ki kell vennie a részét. De ezt kommunikálom is felé, és megbeszéljük, hogy kinek mi a feladata. Viszont pénzzel nem tudná ezt megváltani! A lakbér pedig fele-fele, ha mindketten ott élünk.
tegnap 20:48
 13/48 A kérdező kommentje:
Én NEM kérem visszamenőleg a lakbért! A következő esedékes lakbér felét akarja kifizetni, erről beszélek.
tegnap 20:48
 14/48 anonim ***** válasza:
48%
Nagyon gáz vagy és teljesen indokolatlanul követelsz a lakbér felénél magasabb összeget.
tegnap 20:53
 15/48 anonim ***** válasza:
57%

Teljesen érthető, hogy a kérdező, mire gondolt. Leírta, hogy ha ő nem biztosítja neki a lakcímet, postai címet, akkor tovább kell fizetni a pasinak a régi albiját 5 hónapig. Ezt az 5 hónapnyi lakbért ő megspórolta a kérdező jóvoltából. Most visszajött a pasi, és akkor kegyeskedik felajánlani a lakbér felét ezentúl, de úgy, hogy a kérdezőnek nincs bevétele, a pasinak van, és a kérdező takarít egyedül, a pasi meg elvan, mint hal a vízben.

Hát én megértelek, kérdező. Én pasiként azt mondanám, hogy nagyrészét fizetem, főleg ha már megspóroltam 5 havi lakbért miattad. Ja, és nem kellene megbeszélni semmit a takarításon, mert teljesen alap lenne, hogy közös!

tegnap 20:54
 16/48 anonim ***** válasza:

Mekkora a fizutok közötti különbség ? Gondolom munkanélkülit kapsz.

Ha sok akkor beszéld meg vele, hogy vagy felesbe fizettek mindent de akkor a házimunka is közös vagy ha sokkal többet keres akkor fizethetne kicsit többet.

tegnap 20:54
 17/48 anonim ***** válasza:
47%

Én abszolút a fele-fele házimunka híve vagyok, HA mindkét fél dolgozik.

Olyan természetesen a világon nincs, hogy 8 óra munka után az egyik a seggét vakargatja a tévé előtt, a másik meg a teljes munkaidő után all inclusive háziszolga.

Viszont ha a kérdező munkanélküliként egész nap otthon ül, akkor nem gondolom, hogy nagy elvárás lenne, hogy azt a napi 40 perc - max 2 óra házimunkát elvégezze.

Nálunk volt olyan, hogy fizetett szabin voltam 2 hetet (olyan a munkám, hogy az év egy részében sok a túlóra, cserébe később sok a szabi is).

Nekem eszembe sem jutott, ahogy a 8 óra múlva hazaérő páromnak még neki kéne állnia dolgozni, amikor én egész nap otthon chilleztem. Ugyanígy, amikor túlórás időszakom van, ő is felvállalja a házimunka nagy részét / egészét.

tegnap 20:57
 18/48 anonim ***** válasza:
0%
És az alatt az öt hónap alatt ő hol lakott?
tegnap 20:57
 19/48 anonim ***** válasza:
62%

Hát igen, így kicsit érdekes, hogy bejelentkezett egy helyre 5 hónapra, amihez semmihez sem járult hozzá... Mintha kivennék most egy albérletet, aztán mondanám a tulajnak, hogy majd csak 5 hónap múlva számítson rám és addig nem is fizetek.

Szerintem már itt is kellett volna fizetnie a lakbér felét, hiszen a szerződés szerint ketten béreltétek. Rezsit meg mondjuk te fizeted.

És akkor innentől a fele lakbér és fele rezsi.

Kicsit más lenne a tészta nyilván, ha saját lakásod lenne, de így...

Persze minden anyagi részt előre kellett volna tisztázni.

tegnap 21:02
 20/48 A kérdező kommentje:

17, én nem "itthon chillezek", hanem állást keresek, és interjúzom ezerrel, meg workshopokra, meg továbbképzésre járok, meg karrier coachhoz.

Megcsinálnám ettől függetlenül a házimunka nagyobb részét, de az nem járja, hogy felezzük a lakbért, de a házimunkát meg nem. Nem vagyok a cselédje, másrészt meg kicsit gáznak tartom a felezgetést, amikor nekem 0 EUR a bevételem.

tegnap 21:03
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!