Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Mennyit illene beleadnia a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyit illene beleadnia a lakbérbe ebben a helyzetben?

Figyelt kérdés

Barátom nemrég költözött be hozzám, eddig ő is bérelt. Munkaügyben külföldön volt közel 5 hónapot, és ez időre ő már felmondta a saját albérletét, mivel onnan már hozzám jött haza.

Most mondta, hogy átutalja a lakbér felét. Bevallom, ezen meglepődtem, ugyanis 5 havi lakbért megspórolt rajtam (lakcím kellett neki, azt én biztosítottam, különben tovább kellett volna bérelnie a lakást, amit nem használt és üresen állt).

Én jelenleg munkanélküli vagyok, nincs bevételem. Arra számítottam, hogy legalább amíg nem találok munkát többet vállal, mint a fele. Nemrég óta lakik itt, de én többet takarítottam eddig. Azt gondolom, ha valaki felezgetni akar, akkor a házimunkát is illik megfelezni.

Szeretnék erről beszélni vele, de mielőtt ezt megteszem, megkérdezném, másoknál ez hogy volt, vagy hogyan látják. Igazságos-e a fele-fele ebben a helyzetben?

ma 20:17
1 2 3 4 5
 1/47 anonim ***** válasza:
69%

Hát szerintem ezt nehéz kihozni jobbra mint fele-fele.

Viszont abban igazad van, hogy a többi tennivalóból is vegye ki a részét.

ma 20:21
 2/47 anonim ***** válasza:
70%
Szerintem ez az "5 havi lakbért megspórolt" ez túlzás, hiszen külföldön volt. Gondolom megoldotta volna, hogy bejelenteti magát egy rokonhoz, ha csak lakcím kellett. Teljesen jogos, hogy a felét te fizesd, hiszen ott laksz. Vagy te mire fel akartál ingyen ott lakni 5 hónapot? Én még inkább azt sokallom, hogy kifizette a felét, mikor ott sem lakott. A lakcímet meg tudta volna másképp is oldani.
ma 20:24
 3/47 A kérdező kommentje:

2-es, valamit félreértettél. Ő felmondta az albérletét, mert munkaügyben külföldön volt közel 5 hónapot. Nem Magyarországon élünk, itt bejelentkezni csak bérleti szerződéssel lehet, tehát két lehetősége volt: vagy fenntartja az albérletét, ami üresen áll, vagy pedig rákerül az én szerződésemre. Utóbbit választotta. Természetesen nem fizetett nekem semmit, amíg távol volt.

Nemrég érkezett vissza, most esedékes a lakbér, és jelezte, hogy akkor elutalja a felét.

ma 20:32
 4/47 anonim ***** válasza:
90%
Sztem a fele lakbér korrekt, de akkor a házimunka felét is vegye át.
ma 20:32
 5/47 anonim ***** válasza:
16%
A felét kifizeti annak, amit ott sem lakott. Miért kellett volna még többet fizetnie? Azért mert te most nem dolgozol? A kettőnek semmi köze egymáshoz. Ő rendezte az ő részét, te pedig old meg a problémád, menj dolgozni.
ma 20:33
 6/47 anonim ***** válasza:
42%

Nem spórolt semmit rajtad, mivel nem nálad lakott.

Logikus, hogy a párom lskcímére jelentkezzek be, ha én nem tartózkodom itthon.

Ha ez neked ennyire anyagi kérdés, ott baj van.

Mivel nincs munkád, ráérsz takarítani.

ma 20:34
 7/47 anonim ***** válasza:
75%
Szerintem az rendben van, ha a lakbér felét fizeti, de azt meg lehet vele beszélni, hogy amíg nem találsz munkát, addig mondjuk a bevásárlásokból nagyobb részt vállaljon be, te pedig a házimunka nagyobb részét tudod csinálni. Ha lesz munkád, akkor meg minden menjen felesben (a házimunka is).
ma 20:36
 8/47 anonim ***** válasza:
71%

Na jó. Nekem szerintem elég jó a szövegértésem, de még mindig nem vágom, hogy mi a helyzet.

Akkor most mindketten külföldön vagytok? És mi az, hogy ő "spórolt rajtad 5 hónapot"? Nagyon zavaros, amit eddig írtál.

ma 20:40
 9/47 anonim válasza:
47%

A felét illik beleadnia.

Esetleg megkérheted, hogy segítsen ki amíg nem találsz munkát.

ma 20:43
 10/47 anonim ***** válasza:
29%

Én nem igazán értem a problémádat. Kijelentkezett a saját albérletéből és bejelentkezett hozzád de 5 hónapig nem lakott veled csak a bejelentés miatt már elvileg nálad lakott.

Javíts ki ha tévedek de te azért szeretnéd az 5 hónapra is a lakbér felér mert így neki nem kellett tovább fizetnie a saját albérletet ami üresen állna de nélküled nem lett volna más lehetősége.

Igazából szerintem nem jogosan várod el, hogy fizessen arra a hónapkra is amikor még nem volt veled ott.

Értem, hogy miért gondolod, hogy ki kellene fizetnie de szerintem egy kapcsolatban ez így nem oké.

ma 20:46
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!