Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyit illene beleadnia a lakbérbe ebben a helyzetben?
Barátom nemrég költözött be hozzám, eddig ő is bérelt. Munkaügyben külföldön volt közel 5 hónapot, és ez időre ő már felmondta a saját albérletét, mivel onnan már hozzám jött haza.
Most mondta, hogy átutalja a lakbér felét. Bevallom, ezen meglepődtem, ugyanis 5 havi lakbért megspórolt rajtam (lakcím kellett neki, azt én biztosítottam, különben tovább kellett volna bérelnie a lakást, amit nem használt és üresen állt).
Én jelenleg munkanélküli vagyok, nincs bevételem. Arra számítottam, hogy legalább amíg nem találok munkát többet vállal, mint a fele. Nemrég óta lakik itt, de én többet takarítottam eddig. Azt gondolom, ha valaki felezgetni akar, akkor a házimunkát is illik megfelezni.
Szeretnék erről beszélni vele, de mielőtt ezt megteszem, megkérdezném, másoknál ez hogy volt, vagy hogyan látják. Igazságos-e a fele-fele ebben a helyzetben?
Hát szerintem ezt nehéz kihozni jobbra mint fele-fele.
Viszont abban igazad van, hogy a többi tennivalóból is vegye ki a részét.
2-es, valamit félreértettél. Ő felmondta az albérletét, mert munkaügyben külföldön volt közel 5 hónapot. Nem Magyarországon élünk, itt bejelentkezni csak bérleti szerződéssel lehet, tehát két lehetősége volt: vagy fenntartja az albérletét, ami üresen áll, vagy pedig rákerül az én szerződésemre. Utóbbit választotta. Természetesen nem fizetett nekem semmit, amíg távol volt.
Nemrég érkezett vissza, most esedékes a lakbér, és jelezte, hogy akkor elutalja a felét.
Nem spórolt semmit rajtad, mivel nem nálad lakott.
Logikus, hogy a párom lskcímére jelentkezzek be, ha én nem tartózkodom itthon.
Ha ez neked ennyire anyagi kérdés, ott baj van.
Mivel nincs munkád, ráérsz takarítani.
Na jó. Nekem szerintem elég jó a szövegértésem, de még mindig nem vágom, hogy mi a helyzet.
Akkor most mindketten külföldön vagytok? És mi az, hogy ő "spórolt rajtad 5 hónapot"? Nagyon zavaros, amit eddig írtál.
A felét illik beleadnia.
Esetleg megkérheted, hogy segítsen ki amíg nem találsz munkát.
Én nem igazán értem a problémádat. Kijelentkezett a saját albérletéből és bejelentkezett hozzád de 5 hónapig nem lakott veled csak a bejelentés miatt már elvileg nálad lakott.
Javíts ki ha tévedek de te azért szeretnéd az 5 hónapra is a lakbér felér mert így neki nem kellett tovább fizetnie a saját albérletet ami üresen állna de nélküled nem lett volna más lehetősége.
Igazából szerintem nem jogosan várod el, hogy fizessen arra a hónapkra is amikor még nem volt veled ott.
Értem, hogy miért gondolod, hogy ki kellene fizetnie de szerintem egy kapcsolatban ez így nem oké.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!