Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Egyáltalán nem tisztelem, ha valaki párkapcsolatban van. Mit gondoltok erről?
Ha valaki megtetszik nekem, de kapcsolatban van, én ugyanúgy csapom neki a szelet. Egyáltalán nem érdekel kije van, vagy kije nincs. Majd ő eldönti, vált-e.
Nekem senkim az ő párja. Miért lennék rá tekintettel?
20. vagyok. Kicsit nekem ellentétes, amit írsz. Azért, mert pl neked tetszik egy lány, és bepróbálkozol, talán inkább téged választ, és kapcsolat alakul ki. Viszont azt írod, ha a te barátnőd el lehet vinni, akkor nem is kell. De ha te viszel el valakit, az nem ugyanúgy ott hagyja a párját? Nincs garancia, hogy téged nem fog? Ez kicsit olyan, mint a megcsalás. Ha veled megcsal valakit, téged is megcsalhat. Ha miattad elhagy valakit, bebizonyosodik, hogy az illető lány elcsábítható, attól függetlenül, hogy nem te voltál, akit ott hagyott, nem zavarna ez a dolog?
Egyébként ha ahogy írod, nem csak megb*ni csábítanád el a lányt, hanem komolyabb tervekkel, esetleg szerelmes vagy, akkor érthető a próbálkozás.
#20. Igyekszem leírni, hogy miért nem olyan, mint a megcsalás. Lássuk:
Nem zavarna, mivel nem vert át ettől még senkit. A megcsalásban ott a csalás. Azért csalás, mert áthágtam a közösen felállított kereteket.
Az viszont nem szabály, hogy ha nem érzem magam jól veled, akkor ne léphetnék le.
Mindenkinek joga van a boldog élethez.
Termesztésen semmi garancia nincs rá, hogy engem ne hagyjon ott, de ami tőlem telik azt megteszem azért, hogy még is csak engem válasszon egy ilyen helyzetben.
És ez nem a féltékenykedés. Épp ellenkezőleg. Nyugodtan mérjen össze az összes létező vetélytársammal, és én szeretném, ha a mérleg mindig felém billenne.
Ez nem megcsalás.
#43 A hozzád hasonló pasikat kifejezetten könnyű kijátszani. :D
Nyíltan pacekba mondanám neked asszony pajtás előtt. Ha ugrálsz az lenne a következő mondatom, hogy "elég nagy lány már szerintem, el tudja dönteni mit akar".
Ha meg akarsz ütni, hát tessék. nem félek a pofontól, de csak a csaj előtt engedném meg neked. El is vágnád magad a legtöbb előtt. ;)
Én nem vagyok nagy bibliafan, de van benne valami ilyesmi: ki-ki nézze a más hasznát, ne csak a magáét, és boldog élete lesz.
Megfontolnám a helyedben. Néha, ha másokat is tiszteletben tartod, nem csupán arra használod őket, hogy méregesd a saját egód nagyságát, több értelme lesz az életednek.
Az utolsónak is igaza van nem lehet mindig a saját hasznodat nézni.
Nagyon is morális kérdés. Azzal meg ne áltasd magad, hogy nem csinálsz nekik semmi rosszat. Nem hiába büntették régen elég keményen a házasságtörést.
Ha a csősz hagyja, hogy lelopd a szőlőt, akkor azzal már nincs is gond?
Megyek sorban:
- Megkérdőjelezed a lány/nő döntését, hogy szerinte az a kapcsolat ami mellett letette a voksát nem volt jó.
- Megkérdőjelezed a szavahihetőségét is. Szinte mindenkinél a fontos a partner lojalitása és hűsége, amit kimond, kimutat a párja és részben közösség felé azzal, hogy felvállalja a kapcsolatot (pláne házasságnál). A legtöbb kapcsolatba nem fér bele a megcsalás és a másik háta mögötti flörtölgetés.
- Arra buzdítod, hogy a kapcsolatba addig tett dolgait nyugodtan dobja félre, mert nem ér semmit. Ezzel ledegradálod az egész munkáját és érzelmeit, amit eddig belepakolt.
Abban igazad van, aki menni akar az menni is fog, ezzel nincs is gond, csak a módszerrel. Az ilyen emberek általában mindig akkor támadják be őket, amikor párkapcsolati hullámvölgyben vannak. Mindenkinél van olyan időszak, mikor sokkal nehezebben tud ellenállni a kísértésnek és ezt direkt kihasználjátok. Ez cseppet sem fairplay.
+ Elég sok ilyen történetet olvasni/hallani, hogy másért otthagyta az épp nehezebb időszakban lévő kapcsolatát és később mennyire megbánta. Sokkal könnyebb megjavítani a kapcsolatot, ha mások nem próbálnának meg belekontárkodni.
De ezzel a becsületét is elveszed a lánynak, igaz ráhatással, de ő maga árulja el a párját.
Ha rossz a kapcsolat és kilép, meggyászolja az előző kapcsolatát és másik személyt keres az teljesen természetes. De azt a környezete se fogja szó nélkül hagyni, ha egyik napról a másik csak úgy átül egyik farokról másikra. Az addigi jó hírét is elvesztheti a pletykák miatt és nem is alaptalanul.
Nem csak a lány, de pasi életébe is csúnyán belerondítasz, nem csodálom, hogy megvernének páran. Abba a kapcsolatba, amibe sok munkát, időt, energiát, pénzt belepakoltak te simán lehúznád a WC-n. Mert nincs közöd hozzá nem a te pénzed, időd, energiád ment el rá.
Ez borzalmas mentalitás, hogy csak én számítok a többiek, meg le vannak szarva csak nekem legyen jó...
35#-ös vagyok
Látszik, hogy számodra teljesen idegen, amit mondok.:) Hogy az is egy álláspont, hogy az élet nem fekete-fehér.
(A legszebb, hogy téged az is idegesít, amiért én pl nem ítélkezem egyből, ellenben te már azonnal álszenteskedéssel jöttél. Vicces. :) )
De ha már véleményt mondasz az én gondolkodásomról, akkor én is mondok valamit rólad:
NINCSENEK az életben általános érvényű igazságok,nem húzhatsz rá egy adott dolgot minden élethelyzetre vagy személyre.
Nem gondolkozom konzekvensen? Hadd súgjam meg AZ EGÉSZ ÉLET NEM KONZEKVENS.
Ezeket csak azok az embereknek való, akik könnyebben akarnak ítélkezni ( lásd te is), és könnyebb legyen dönteni egy egy adott helyzetben, ne kelljen megérteni, megismerni, még véletlenül se kelljen végig gondolnod a dolgokat. Skatulyázni mindig is könnyebb s egyszerűbb volt.
És ráadásul kicsit beszűkült látásmód. Én ezt tartom kifejezetten rossznak, akár önsors rontónak.
Sok példát tudnék neked felhozni,hogy ez az egysíkú gondolkodásmód miért rossz, de majd gondolom megtapasztalsz az életben majd te is hasonló dolgokat, és nagyon valószínűsítem, hogy hiába van x dologról x elgondolásod, az élettől úgyis fogsz kapni szép pofonokat. Netán pozitív értelemben is csalódhatsz, mert történnek olyan dolgok, amik szembe mennek a te általad felállított egysíkú elgondolásoddal.
ÉS inkább vagyok elfogadóbb, akarom megérteni az egyén belső motivációit, mint álszent, vagy beszűkült akárki, aki előre ítélkezik. Még egyszer, nincs olyan hogy jó vagy rossz sokszor, mert sokszor szürke van. Tudom, ezt nehéz lehet elfogadni, de ez van.
Ha neked így könnyebb döntéseket hozni, hozz így, engem tökre nem érdekel, hogy számodra csak a fekete vagy a fehér létezik, köztes út nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!