Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Hogyan létezhet még a heliocen...

Hogyan létezhet még a heliocentrikus világkép, úgy hogy mindig is szem előtt van/észleljük az óriási távolság ellenére hogy a Nap mérete nagy mértékben megváltozik, és egyértelműen távolodik tőlünk, ezáltal eltűnik nekünk, és nem lemegy a horizonton?

Figyelt kérdés

Szeretnék rendes érveket tőletek, nyilván akárki tisztán képes látni hogy megdönthetetlen tényekről van szó, hisz magyarázat az mindenre is van. Engem igazából csak annyi érdekelne hogy ti mit gondoltok ezekről, tudtátok-e ezeket, illetve van-e aki mást mond (úgy is lesz, kíváncsian várom).

Egy felgyorsított/time-lapse felvételen tökéletesen kivehető, hogy a Nap már pedig sokkal közelebb van mint amit mondanak, sokkal kisebb mint amit mondanak, mindenesetre egyáltalán nem lemegy, hanem távolodik az adott helyünktől, ahonnan látjuk. Ez cáfolja a naplemente kifejezést is. Maximum naptávolodotta lehet.

Én magam készítettem, mind össze egy 20 perces Naplementét vettem fel, erre 80x gyorsítást tettem. (2 oldalra töltöttem fel a videót) |

|||

1. - [link]

2. - [link]

|||

Emellett 500x gyorsítással a lehető legkönnyebben kivehető a jelenség -

[link]

Előre is köszönöm a válaszokat.

2022. aug. 22. 23:25
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯
 71/138 anonim ***** válasza:
79%

„Honnan tudod, hogy nem azok írták, akik annyira a gömbföldet akarják hogy létezzen?”

És azt honnan tudjuk, hogy te nem azért írsz dolgokat, mert azt akarod, hogy a laposföld létezzen? ...

De teljesen mindegy, hogy te mit hiszel. Ha esetleg mégis igazad lenne, akkor sem változna semmi az égegyadta világon.

2022. aug. 24. 15:01
 72/138 Kólauborkával ***** válasza:
79%

Lebultunl, minket mind a háttérhatalom fizet…. Azt hottem lésöbb a fizikát is sikerült meg ÉRTENEM, nem tanulnom, értenem, erre te jössz és minden érv nélkül kukábadobnád ezt.

És a másik sok ezer ember kemény munkáját, amivel a fizika vára épült….

Akkor lenne igazad kérdezö, ha egy ember írta volna a fizikát, pedig ez sok ezer ember több ezer éves munkája, elöbb jutyub videón kívül más bizonyítékot (mérési eredményt!!!) kérünk, mert addig érdemben nincs miröl beszélni.

Csak jössz, hápigsz, jutyubot linkelsz, de semmi eredményt nem mutattál…

2022. aug. 24. 15:15
 73/138 A kérdező kommentje:

70: Mivel ez az igazi tudomány talán és nem az ami áltudomány, amit te ismersz

71: "Laposföld létezzen"

Mert szerinted nem az? Menj ki, keress görbületet, ha erre az a válasz hogy "milyen apró vagy, a föld meg óriási", akkor meg kell hogy nyugtassalak hogy nézhetsz te akármekkora magasságról és távolságra, nem fogsz észlelni semmi nyomot ami a földgömbre mutat.

De kérem szépen ez igen is elég sok mindenen változtat, hogy tudjuk hol élünk/mi van körülöttünk. Szerinted nem fontos?

2022. aug. 24. 15:18
 74/138 A kérdező kommentje:
73: Mert neked mi számít mérési eredménynek? Mi szükség van rá hogy ha csak az ALAP tényeket elég elmondanod ami bizonyítja, hogy már pedig totál nem egy pörgő gömb ez a világ.
2022. aug. 24. 15:21
 75/138 A kérdező kommentje:
De úgy is jön majd a szokásos magyarázat, ami nem más mint a gravitációs válasz. Mert a varázs gravitáció még a görbületet is eltünteti, hogy az emberi szem semmit se érzékeljen belőle, úgy bizony.🤡
2022. aug. 24. 15:24
 76/138 Kólauborkával ***** válasza:
82%
De milyen alap tények? Amit én a 2 szememm látok inkább bizonyítja a ma elfogadottat, mint amit te próbálsz mondani.
2022. aug. 24. 15:26
 77/138 A kérdező kommentje:

Provokálsz, de azt nem vágom minek. Egyértelmű hogy lapos lehet csak és gömbre NULLA utalás van Mondj 1, de tényleg csak 1 dolgot ami a gömbre utalna, ha ki kéne derítened hogy milyen alakú a Föld.

Alap tények (-állítólagos görbületről):

1. Belinkeltem még egy videót ahol valaki Nikon P1000 kamerával rázoom-ol egy hegyre ami 93 km távolságban van. Ha a hegy aljából eltűnik valamekkora rész a gőrbület által, akkor ennek mögötte a víznél is lenne hatása, de semmi nyom nincs erre, mivel a vizet VÍZSZINTES-nek, teljesen laposnak látjuk, aztán: magyarul a semmiből random/hirtelen módon eltűnik a hegy alja a görbület miatt? A víz egyenes, sima aztán a hegymél behajlik? Ilyen nincs.

3. Fentről is teljesen sík a visszatükröződés, semmilyen torzítást nem látunk.

Ezek tömör tények, semmi más.

2022. aug. 24. 15:52
 78/138 Kólauborkával ***** válasza:
79%
Az illuminátik….megint….
2022. aug. 24. 15:53
 79/138 anonim ***** válasza:
79%

„Ezek tömör tények, semmi más.”

Távolról sem.

De a kérdésemre még mindig nem válaszoltál; az illuminatinak miért szükséges gömbföldet hazudnia? Mi az, amit ennek elhitetésével tudnak titkolni?

Másik dolog; mivel magyarázod az évszakok váltakozását, hogyha egy helyben áll a Föld?

2022. aug. 24. 15:59
 80/138 Kólauborkával ***** válasza:
82%

Egyébként nem ajánlom, hogy hagyd abba a fizika/matematika tanulását.

Elhiszem, hogy nehéz és kényelmesebb összebiflázott marhaságokból fantáziálni, még vicces is egy ideig, de a valósághoz semmi köze.

Sajnos ahhoz, hogy megértsd a mai fizikát sokat kell tanulni, még a mérés fogalmát sem érted, tehát hosszú az út, de hidd el, baromi nagy fába vágja a fejszéjét, aki hazudni szeretne a természettudományokban, mert ehhez nyugodtan vehetsz példát a gyakoriról: ha hazudsz a természettusományos közösségnek ök a rendes matekkal alátámasztott érveidet fogják addig bújni, amég hibát nem lelnek benne, a hiba az lehet, ha mondjuk a valóságnak ellentmondó dolgok történnének végeredményként, ilyen a te elméleted, a világ ki sem tudna alakulni….

Viszont ehhez tanulni kell, nem pedig hazug forrásokból mást tanulni, illetve a mai diákok “diaszkalkoliája” meg “diszlexiája” sem segít, biztos vannak embersk, akik ezzel küzdenek, csak közel sem annyi, mint ahány lustaságból annak vallja magát, vagy “szerzi meg a papírt”….

2022. aug. 24. 16:27
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!