Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Hogyan létezhet még a heliocen...

Hogyan létezhet még a heliocentrikus világkép, úgy hogy mindig is szem előtt van/észleljük az óriási távolság ellenére hogy a Nap mérete nagy mértékben megváltozik, és egyértelműen távolodik tőlünk, ezáltal eltűnik nekünk, és nem lemegy a horizonton?

Figyelt kérdés

Szeretnék rendes érveket tőletek, nyilván akárki tisztán képes látni hogy megdönthetetlen tényekről van szó, hisz magyarázat az mindenre is van. Engem igazából csak annyi érdekelne hogy ti mit gondoltok ezekről, tudtátok-e ezeket, illetve van-e aki mást mond (úgy is lesz, kíváncsian várom).

Egy felgyorsított/time-lapse felvételen tökéletesen kivehető, hogy a Nap már pedig sokkal közelebb van mint amit mondanak, sokkal kisebb mint amit mondanak, mindenesetre egyáltalán nem lemegy, hanem távolodik az adott helyünktől, ahonnan látjuk. Ez cáfolja a naplemente kifejezést is. Maximum naptávolodotta lehet.

Én magam készítettem, mind össze egy 20 perces Naplementét vettem fel, erre 80x gyorsítást tettem. (2 oldalra töltöttem fel a videót) |

|||

1. - [link]

2. - [link]

|||

Emellett 500x gyorsítással a lehető legkönnyebben kivehető a jelenség -

[link]

Előre is köszönöm a válaszokat.

2022. aug. 22. 23:25
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 1/138 anonim ***** válasza:
93%

Azt írod, a Nap nem megy le a horizonton, erre feltöltesz egy videót arról, ahogy lemegy a horizonton?

A mérete pedig persze hogy csökken, mivel ahogy megy le, egyre kisebb részét látod csupán.

2022. aug. 22. 23:32
 2/138 anonim ***** válasza:
93%
A Nap a Hol előtt vagy mögött van? Hogyan magyarázható a hold- és napfogyatkozás? Ha a Nap sokkal közelebb van, akkor miért csak a Holdnak van számottevő árapály hatása? Sorolhatnám a kérdéseket még, de először ezekre találjunk magyarázatot!
2022. aug. 22. 23:42
 3/138 A kérdező kommentje:

Valamit elnéztél, nem érted ezek szerint amit kéne. Ugyanis itt pont hogy arról van szó, hogy nem kisebb részét látod, hanem ugyanazt látod csak kisebben.

A Nap nem megy le semmiféle horizonton, csupán távolodik és már olyan messze lesz hogy a szem nem képes látni, és ez mindennel is így van.

Ezt a felvétel is bizonyítja (meg a többi "naplementés" felvétel).

2022. aug. 22. 23:43
 4/138 anonim ***** válasza:
91%

Az űrszondák szerinted, amit fellőttünk, merre mentek?

Mondjuk az, amelyik a Nap körül kering, és folyamatosan küldi a képeket... mégis, mit közvetít akkor?

2022. aug. 22. 23:45
 5/138 anonim ***** válasza:
89%

"Valamit elnéztél, nem érted ezek szerint amit kéne. Ugyanis itt pont hogy arról van szó, hogy nem kisebb részét látod, hanem ugyanazt látod csak kisebben."

Hol? A videóidon elég egyértelműen lefelé megy a Nap.

2022. aug. 22. 23:45
 6/138 anonim válasza:
69%

Csak laikus vagyok. Azért látszik szerintem ilyennek a naplemente, mert nem az egyenlítőnél vagy. A Föld dőlésszöge kavar be stb.

Nézz meg pár olyan videót, amit az egyenlítőnél csináltak, ezek egész másképp néznek ki:

https://www.youtube.com/watch?v=QNdqFNNcK9o

https://www.youtube.com/watch?v=l6qw2m4A0lc

Egyáltalán nem látszik az a jelenség, ami a te videódon van.

2022. aug. 22. 23:46
 7/138 anonim ***** válasza:
90%
Valóban egyre messzebb lesz, látszik ahogy gyorsulva távolodik. Másnap reggelre hogyan kerül át a másik oldalra?
2022. aug. 22. 23:51
 8/138 2*Sü ***** válasza:
92%

Amit küldtél, az egy túlexponált, homályos videó. Itt van egy jobb minőségű, nagyobb zoommal készült videó: https://www.youtube.com/watch?v=XLYRcUuSeTE

Mit kell rajta nézni?

(Amúgy szerencsére nem egy pincében éltem le az életemet, így láttam a saját szememmel is napfelkeltét, naplementét, sőt holdfelkeltét, holdlementét is.)

2022. aug. 22. 23:53
 9/138 anonim válasza:
100%
Ebből is látszik, hogy az egész világ csak szimuláció.
2022. aug. 23. 00:01
 10/138 A kérdező kommentje:

2,3: Ezek a kérdések rég meg vannak válaszolva, magyarázat mindig is volt ezekre, csak utána kell nézni.

Ez a videó elég tartalmas, 3 órás ebbe jócskán lehetnek rá érvek: [link]

Előbb az első és legfontosabb az, hogy a felvételen látható jelenséget magyarázzátok meg értelmesen, hogy miért távolodik a nap ahelyett hogy a horizont alá bújna le. Nem fogjátok tudni. Innentől kezdve ez mindent bizonyít. :)

Persze, túlexponált, homályos felvétel, csak pont véletlenül látszódik rajta teljesen élvezhető, elemezhető minőségben minden aminek kell.

A holdas felvételről. Tudod, nagyon csalósak ezek a dolgok. Olyan mintha alulról (UGYE A MÁSIK OLDALRÓL :D) jönne fel, de a távolodás effektusa az pontosan ez, ilyen optikai illúzió féleség, csak olyan mintha alulról bújna fel, a horizont alól, de közel sem, hisz csak előlről bújik elő a messzeségből, aztán közeledik feléd. Nehéz ezt full lentről, egy kis emberként észrevenni.

2022. aug. 23. 00:08
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!