Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Hogyan létezhet még a heliocen...

Hogyan létezhet még a heliocentrikus világkép, úgy hogy mindig is szem előtt van/észleljük az óriási távolság ellenére hogy a Nap mérete nagy mértékben megváltozik, és egyértelműen távolodik tőlünk, ezáltal eltűnik nekünk, és nem lemegy a horizonton?

Figyelt kérdés

Szeretnék rendes érveket tőletek, nyilván akárki tisztán képes látni hogy megdönthetetlen tényekről van szó, hisz magyarázat az mindenre is van. Engem igazából csak annyi érdekelne hogy ti mit gondoltok ezekről, tudtátok-e ezeket, illetve van-e aki mást mond (úgy is lesz, kíváncsian várom).

Egy felgyorsított/time-lapse felvételen tökéletesen kivehető, hogy a Nap már pedig sokkal közelebb van mint amit mondanak, sokkal kisebb mint amit mondanak, mindenesetre egyáltalán nem lemegy, hanem távolodik az adott helyünktől, ahonnan látjuk. Ez cáfolja a naplemente kifejezést is. Maximum naptávolodotta lehet.

Én magam készítettem, mind össze egy 20 perces Naplementét vettem fel, erre 80x gyorsítást tettem. (2 oldalra töltöttem fel a videót) |

|||

1. - [link]

2. - [link]

|||

Emellett 500x gyorsítással a lehető legkönnyebben kivehető a jelenség -

[link]

Előre is köszönöm a válaszokat.

2022. aug. 22. 23:25
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
 131/138 anonim ***** válasza:
94%

Majdnem 3000 km-re ellátni, de nem lászik a jégfal a földkorong szélén?

Lelepleződött a laposföld-maffia agymosása.

2022. nov. 15. 08:55
 132/138 Kólauborkával ***** válasza:
95%
Csak azt tudnám, hogy akkor mi oka lehet annak, hogy se a kínai nagyfalat nem rudom megnézni a kertemböl, sem az Antarktiszra nem látok rá, vajon mi az oka?
2022. nov. 15. 09:05
 133/138 Kólauborkával ***** válasza:
95%
A himalaya lemaradt, azt sem látom, pedig állítólag a Föld legmagasabb dombja.
2022. nov. 15. 09:06
 134/138 sadam87 ***** válasza:
94%

Kedves Kérdező!

Gratulálok ahhoz, hogy a jó két hónap kemény küzdelem után sikerült olyan választ szülnöd, amiben egyelten korábbi érvre sem sikerült reagálnod! (Vérül is nem volt sok, alig három oldalban soroltam fel, miért hülyeség az előző "gondolatmeneted". :D )

A videóval kapcsolatban most már végre kifejthetnéd, hogy miért is hitelesebbek szerinted a NASA videóinál teljesen random ismeretlenek által feltöltött videók. (Persze tudom, te tudod, hogy így van, és kész.)

A linkelt videó egyébként különösen zseniális: a teljesen zajos, homályos képen a csávó behúz random jelöléseket, hogy az a Felső-tó, amaz meg a Hudson-öböl. Hát persze, biztosan így van, kétség sem férhet hozzá! 😂

2022. nov. 15. 17:19
 135/138 sadam87 ***** válasza:
91%

Nem érted! A "kérdező" leírta, hogy a Föld lapos!!! Ha lapos, akkor nem lehet rajta hegy!!! Akkor meg hogyan látszana a Himalája! :D

2022. nov. 15. 17:19
 136/138 Tevenyereggyarto ***** válasza:
94%

Ugyan már Kérdező, mindenféle homályos YT videókkal próbálod bizonygatni a laposföldet mikor van arra sokkal kézenfekvőbb bizonyíték is? Hát a víz, illetve a vízmérték. Ugye a víz mindig vízszintes mert mi más is lehetne. Ha leraksz egy vízmértéket a földre mit tapasztalsz? Hát egyenes marad! Nem hajlik meg mint ahogy egy gömbön tenné amit elvileg az az erős gravitáció tart össze. Persze, azokat a hatalmas óceánokat gömb alakba hajlítja s úgy tudja tartani de egy nyavalyás vízmértéket nem tud meghajlítani? Pfff.

S na most maga a víz. Abban az esetben ha nincs vízmértéked elég lesz egy üveg víz is. Öntsd ki a levegőben, mit tapasztalsz? Lecsurog a földre s elfolyik a domborzati viszonyoknak megfelelően mint ahogy a gömböcök állítják? Dehogy, vízszintesen folyik tovább! Ennél több nem is kell, ez engem meggyőzött. Becsszó.

2022. nov. 15. 17:41
 137/138 A kérdező kommentje:

Utolsó: Oké, de ezt úgy is a gravitációval kezdik el megmagyarázni egyből:DDD

134: Jól értelmezem, komolyan abba kötsz bele, hogy mikor jöttem vissza ilyen agyament jóskapiska, falnak beszélek tipusú személyekhez, és reagálok ilyen általatok küldött provokálós, 0 ZERO érvekre? Én meg neked gratulálok, hogy hozod a megfelelő TOTÁL józanészmentes szinted! :))

Kiválasztok egy témát a sok-sok bizonyítási kategóriák közül: Görbület

3 legnagyobb görbület bizonyíték.

-2880km-re elláthatsz, mint már küldtem (akármekkora távra zoom-al, mert a szem már nem képes egy pontnál tovább, akármelyik objektumot, épületet, akármit ha nincs előtte kitakaró tényező, és ha a levegő minősége azt engedi.

(Persze egyből rossz a videó minősége, készíts már jobbat egy ilyen óriási távról. Nem cáfoltál rá mert nem tudsz. Szerinted miért nem így van, miből gondolod azt az állításod mi szerint random helyeket jelölt be szerinted a videó készítője? Ennyire nincs térkép érzéked??? Akárki láthatja melyik tavak azok, még térkép nélkül is, ránézésre, a helyeihez viszonyítva. Össze-vissza hablatyolsz kínodba már mert túlságosan fáj az igazság. :/

A NASA túl hivatalos azt elfogadod, azzal a hoaxtársasággal jössz hogy hiteles???!!! Figyelj, szerintem ez volt életemben a legnagyobb hülyeség, amit hallottam, ezt nem kétlem. A videó minőségére hivatkozol, amikor minden tisztán látszódik?)

-Kiskunfélegyházáról láthatod az egész Mátra-hegységet, ami 128 kilóméterre található, 240 méter szemmagasságból. Az aljából 414 méter rész a horizont alatt kéne hogy legyen, ennek ellenére minden látható.

[link]

-Blue Origin rakéta 2016.április 2.-án Texas államban 103.3 kilóméter magasságig szállt fel, és a horizont totál sík maradt, miközben ilyen magasból már elég hajlott görbének kellene megmutatkoznia.

https://www.youtube.com/watch?v=zppIg8jp9aA

Igen, a VÍZSZINT is az egyik legjobb TÉNY a laposföldre. Ugyanis a víz az mindig VÍZSZINT-ben marad, azaz végig sík. Lásd, óceánok, tengerek, tavak... Senki se tudott soha és nem is fog tudni egyszer se egy igazi, hajlást bizonyító felvétellel szolgálni, mert az nem létezik.

De ezeket hiába próbálja akárki is elgondolkoztatni, az a nagy feladat. Jut eszembe ez az idézet -

Mark Twain:

"Könnyebb becsapni az embereket, mint meggyőzni őket arról, hogy becsapták őket."

Sajnos fizetett trollokról beszélünk, ők is tudják a valódi egyszerű, igazságot, hiszen ennyi egyértelmű, megcáfolhatatlannál megcáfolhatatlanabb tényeket fel se lehetne hozni. Ekkora idióta emberek már NINCSENEK. :D

Hisz mindenki szeme előtt ott van minden. Ezek nem látnának, vagy mi???

De, egy valamit nem értek, akkor írni hogy tudnak? Lehet hogy más ír helyettük?!

Van aki a Himaláyáját hozogatja fel. Legszívesebben ignorálnám, mert rengetegszer leírtam már miért nem látszódik, de akkor még ezeregyediknek is válaszolok rá + ha troll kérdés akkor is. A szem nem képes 10,000 kilóméter-re ellátni, még mindig, mert túl messze van. Naplementénél is ugyanez van. Ha a levegő viszonyok jók, a nagy részét értelemszerűen nem láthatnád az előtte levő sok-sok óriási hegy miatt, és van egy brutál teleszkópod/távcsöved/optikai zoom-os kamerád akkor láthatod (pont annyira nehéz észlelni egy ilyet pont jó helyről és jó időben profin felszerelkezve amennyi felvétel van róla :)) )

És látom, bár a szemem kitágult, hogy van aki még hisz a NASA porondi színjátékába, 2022 végén, hol tehát bent a megrendezett, cirkuszba, már a hírhedt kabaréműsorba, kik bár lépkedtek valaha az átlátszó Holdon, a sokkal modernebb világba már felmenni képtelenek, ugye "Sadam".

2022. nov. 16. 21:15
 138/138 anonim ***** válasza:

A kérdező szerint mi a "lapos" Föld fizikai kiterjedése a különböző irányokba és dimenziókba?

Továbbá, ha a Föld lapos, akkor egyszer csak jön majd egy óriás (és ékszerész) és feltekeri, mint egy szőnyeget?

2023. ápr. 28. 07:52
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!