Hogyan létezhet még a heliocentrikus világkép, úgy hogy mindig is szem előtt van/észleljük az óriási távolság ellenére hogy a Nap mérete nagy mértékben megváltozik, és egyértelműen távolodik tőlünk, ezáltal eltűnik nekünk, és nem lemegy a horizonton?
Szeretnék rendes érveket tőletek, nyilván akárki tisztán képes látni hogy megdönthetetlen tényekről van szó, hisz magyarázat az mindenre is van. Engem igazából csak annyi érdekelne hogy ti mit gondoltok ezekről, tudtátok-e ezeket, illetve van-e aki mást mond (úgy is lesz, kíváncsian várom).
Egy felgyorsított/time-lapse felvételen tökéletesen kivehető, hogy a Nap már pedig sokkal közelebb van mint amit mondanak, sokkal kisebb mint amit mondanak, mindenesetre egyáltalán nem lemegy, hanem távolodik az adott helyünktől, ahonnan látjuk. Ez cáfolja a naplemente kifejezést is. Maximum naptávolodotta lehet.
Én magam készítettem, mind össze egy 20 perces Naplementét vettem fel, erre 80x gyorsítást tettem. (2 oldalra töltöttem fel a videót) |
|||
1. - [link]
2. - [link]
|||
Emellett 500x gyorsítással a lehető legkönnyebben kivehető a jelenség -
Előre is köszönöm a válaszokat.
Itt igazából az van, hogy a kérdező hülyének néz mindenkit.
Sajnos, ha provokátor, akkor igaza is van.
110 hozzászólás van már, mikor 3-at se érdemelne.
Mellesleg nekem is 2 törölt hozzászólásomba került az, hogy egyáltalán átkerüljön az ezotériába, szóval duplán hülyét csinál itt mindenkiből.
Gondolom ez nekem ment...
"Komolyan úgy adsz véleményt valamire hogy a 30 videóból belenézel 1-be épp hogy csak, és egyből legigénytelenebb jelzővel tituálod?"
1. Nem úgy adok véleményt, hanem úgy, hogy már láttam 20 irományodat. Az alapján elég jól véleményt tudok alkotni.
2. Ez neked bizonyára meglepő lesz, de én tudományos kérdésekben a véleményemet nem youetube videókra szoktam alapozni.
3. Már korábban megnéztem egy videót, amit linkeltél. Azzal pont saját magadat cáfoltad meg.
4. Elég vicces, hogy megsértődsz, hogy nem nézem végig a videóidat, amikor egyelen videót linkeltem, és azt sem voltál képes végignézni.
"Mellesleg nem értem miért lenne az. Írd már le kérlek, mert érdekel."
Ha ezt tényleg meg kell neked magyarázni, az sok mindent megmagyaráz.
1. Egy olyan igénytelen miőségű térkép szerepel a videóban, amin semmi nem látszik.
2. Hogyha az előző pont miatt véletlenül ki is lehetne rajta venni valamit, azt a videó készítője gondosan megakadályozza azzal, hogy folyamatosan és teljesen random mozgatja a képet, és ki-be zoomol.
3. Szöveg sincs a videóhoz, ami legalább elmagyarázná, hogy mire gondolt az ismeretlen szerző.
Az viszont nagyon érdekelne, hogyha szerinted minden létező tudományos szervezet képeket hamisít a Földről, akkor egy random valaki által készített youtube videón szereplő műtérképet miért is kéne hitelesnek elfogadni???
"Megcáfolni már nem vagy képes (senki nem tudja). "
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Mit kéne megcáfolni? Hogy valaki irgalmatlan gyengén képes videót szerkeszteni?
"Ez olyan mint ha elkezd esni az eső, és te ebben kételkedsz meg megmagyarázod valami mással hogy nem is az eső kezdett el esni, hanem valami egészen más, vagy semmi se. Nem hiszed el hogy esik, tökéletes példája a viselkedésednek."
Az a lenyűgöző, hogy olyan szépen le tudod írni a saját viselkedésedet!
"Küldök 5 videót,"
Három videót küldtél! Nálad tényleg komoly gondok lehetnek! 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
111: Úgy hogy nálad van az hogy még csak az alapvető tiszteletet a másiknak sem adod meg, kicsit ellent mondasz ezzel magadnak.
112: De, az üvegboltozat is rajta van a Hold visszaverődött régi képén, minden kivehető tökéletesen rajta, ha néztél már egy közeli képet a Holdról, a búra csíkjai, a kör a közepén, ahonnan indulnak le a csíkok.
113: "Egy olyan igénytelen minőségű térkép szerepel a videóban, amin semmi nem látszik"
Annyira dolgozta csak ki, hogy nagyjából látható legyen az országok helyzete, mi hol van, teljesen rendben van. Attól még teljesen jól látható hogy minden rajta van ami a Földön, ugyanúgy.
"Ez neked bizonyára meglepő lesz, de én tudományos kérdésekben a véleményemet nem youetube videókra szoktam alapozni."
-Nem létezik olyan hogy tudomány sajnos, max. áltudomány
-Mi a baj a YouTube-al? Akkor hova töltse fel a felvételt?
"Mit kéne megcáfolni? Hogy valaki irgalmatlan gyengén képes videót szerkeszteni?"
Nem, hanem a görbülés hiányát! Egyenes a víz 1000 km-en meg 40 km magasságból teljesen egyenes a horizont, szemmagasságban van, nem tűnik el semmi az állítólagos lehajlás miatt, nincs semmiféle torzulás ha elvileg jelen van.
Erre mi a magyarázat?
Pl. amikor a SpaceX súrolja az üvegbúrát, arra mi a válasz?
Nem egyenes pályán mennek (persze mert csak így tudnak😂) hanem a búra alakját veszi fel. Mint pl. a szivárvány is.
Meg amikor lökéshullámok keletkeznek arra is mi a válasz, mitől van?
"112: De, az üvegboltozat is rajta van a Hold visszaverődött régi képén, minden kivehető tökéletesen rajta, ha néztél már egy közeli képet a Holdról, a búra csíkjai, a kör a közepén, ahonnan indulnak le a csíkok."
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Csak azt nem értem, minek erőltettem meg magam.
"-Nem létezik olyan hogy tudomány sajnos, max. áltudomány"
Ház neked tényleg nincs fogalmad róla.
"-Mi a baj a YouTube-al? Akkor hova töltse fel a felvételt?"
Nyugodtan feltöltheti a youtubre bárki a laposföldes kamu videóit, csak nem kéne bekajálni (pláne gondolkodás nélkül).
"Nem, hanem a görbülés hiányát! "
Nincs annak hiánya. A korábbi linkelt videódban be is mutattam, hogy látszik.
"Egyenes a víz 1000 km-en meg 40 km magasságból teljesen egyenes a horizont, szemmagasságban van, nem tűnik el semmi az állítólagos lehajlás miatt, nincs semmiféle torzulás ha elvileg jelen van."
Azt látom, ezt a horizont dolgot sem tudtad felfogni. De tényleg nem értem mit szeretnél látni. Tudod ami lefele hajlik, azt már nem látod...
"Pl. amikor a SpaceX súrolja az üvegbúrát, arra mi a válasz?"
Nem súrol semmit. Te súrolod a józan ész határát. Csak a rossz irányból.
"Nem egyenes pályán mennek (persze mert csak így tudnak😂) hanem a búra alakját veszi fel."
Elképesztő!!!! A Föld körüli körpályára állás során nem végig függőlegesen felfelé emelkedik a rakéta!!!! Mindent megcáfoltál! (Na jó, nem mindent, csak azt, hogy bármennyire is értenél bármihez is, amiről beszélsz.)
"Mint pl. a szivárvány is."
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Remélem, a lábánál levő aranyat is szoktad keresni!
"Meg amikor lökéshullámok keletkeznek arra is mi a válasz, mitől van?"
Hogy jön ez az égvilágon bármihez is?????
Mondanám, hogy olyan kevés a tudásod, mint egy óvodásnak, de az durva sértés volna az óvodásokra nézve. Most már tényleg megyek, keresek valami vitapartnert, aki jobban tud érvelni. Van itt egy barátságos téglafal...
116: Csak a szitkozódás meg röhögés, érvelni már semmit se tudsz arra amit írok.
117: Holdon világos? De hogy, az csak egy kisebb plazma?
Nem szitkozódtam. Ellenben voltak érveim. Amikre nem nagyon sikerült reagálnod.
A röhögő fejeket elsimerem, de tényleg nehéz arra mást reagálni, amit itt leművelsz.
Amúgy szeretném jelezni, hogy a 67. válaszomban feltett kérdéseim közül egyikre sem sikerült válaszolnod. Mondjuk még megpróbálkozni sem sikerült vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!