Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Hogyan létezhet még a heliocen...

Hogyan létezhet még a heliocentrikus világkép, úgy hogy mindig is szem előtt van/észleljük az óriási távolság ellenére hogy a Nap mérete nagy mértékben megváltozik, és egyértelműen távolodik tőlünk, ezáltal eltűnik nekünk, és nem lemegy a horizonton?

Figyelt kérdés

Szeretnék rendes érveket tőletek, nyilván akárki tisztán képes látni hogy megdönthetetlen tényekről van szó, hisz magyarázat az mindenre is van. Engem igazából csak annyi érdekelne hogy ti mit gondoltok ezekről, tudtátok-e ezeket, illetve van-e aki mást mond (úgy is lesz, kíváncsian várom).

Egy felgyorsított/time-lapse felvételen tökéletesen kivehető, hogy a Nap már pedig sokkal közelebb van mint amit mondanak, sokkal kisebb mint amit mondanak, mindenesetre egyáltalán nem lemegy, hanem távolodik az adott helyünktől, ahonnan látjuk. Ez cáfolja a naplemente kifejezést is. Maximum naptávolodotta lehet.

Én magam készítettem, mind össze egy 20 perces Naplementét vettem fel, erre 80x gyorsítást tettem. (2 oldalra töltöttem fel a videót) |

|||

1. - [link]

2. - [link]

|||

Emellett 500x gyorsítással a lehető legkönnyebben kivehető a jelenség -

[link]

Előre is köszönöm a válaszokat.

2022. aug. 22. 23:25
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/138 A kérdező kommentje:
Semmi görbület nyoma sincs. Nem kell ehhez semmifajta számolgatás, vagy így szakmabelibb? Hisz akárki látja hogy teljesen sík, full egyenes minden, a hegy teljes része látszódik.
2022. aug. 24. 00:40
 42/138 A kérdező kommentje:
Az tény hogy magasabbról nézi, de attól még a hajlás észrevehető kéne legyen.
2022. aug. 24. 00:42
 43/138 anonim ***** válasza:
84%
A Föld gömb. Viszonyt ilyen kis távolságokon belül alig van görbület.
2022. aug. 24. 00:42
 44/138 A kérdező kommentje:
Akkor a Curvature Calculator vajon miért mond már ekkora távolságokra is ilyen 500-1000m görbületet?
2022. aug. 24. 00:44
 45/138 anonim ***** válasza:
86%
A te képeden nem látszik semmi távolodás. egyszerűen lemegy a horizont alá a Nap. Azt elfogadom, hogy van egy optikai illúzió hogy kisebb lesz. Te ennek dőltél be. Van ilyen, még gyakorlatlan vagy
2022. aug. 24. 00:44
 46/138 anonim ***** válasza:
78%
A fény egy szintig együtt görbül a Földdel a gravitációs vonzó potenciálja révén. Nézd [link]
2022. aug. 24. 00:46
 47/138 anonim ***** válasza:
76%

#47 "Akkor a Curvature Calculator vajon miért mond már ekkora távolságokra is ilyen 500-1000m görbületet?"

Konkrétan mennyit is ad? Milyen adatokat adsz meg? Ha ezt az esetet adod meg, akkor a horizont 41,5 km-re van és a 208,348 méternél magasabb objektumokat látod 93 km messzeségben.

[link]

Szóval ahogyan írtam a hegy kb 2/3-a látszik!

2022. aug. 24. 01:00
 48/138 anonim ***** válasza:
100%
Hát nem látod? Nem ismered a gravitációs lencsék máűködését?
2022. aug. 24. 01:22
 49/138 anonim ***** válasza:
80%

De abban a pillanatban, hogy lesétálsz a partra:

[link]

A horizont 4,65 km-re lesz és a 612,51 m-nél alacsonyabb dolgokat 93 km messzeségben kitakarja a horizont, vagyis a hegy eltűnik!

Ha nem lenne görbület, akkor gyakorlatilag mindegy lenne, hogy 135 m magasan vagy, vagy a tenger szintjén, ugyanúgy kellene látnod a hegyet. Legyél szíves linkelj egy olyan képet, ahol az aucklandi tengerpartról látszik a Great Barrier szigeti Hobson hegy!

Egyébként meg mars az ezotériába!

2022. aug. 24. 01:29
 50/138 sadam87 ***** válasza:
76%

"Ugyan is a Föld egyértelműen LAPOS, mindig is az volt, sőt a 60-as években is tanították."

🤣🤣🤣🤣🤣

Én azt hittem, hogy ezt nem lehet fokozni, aztán kiderül, hogy mégis! :D

Csak súgok, a görögök több, mint 2000 éve bizonyították, hogy a Föld gömbölyű. A legismertebb Eratosztenész bizonyítása a i.e. 3. századból, de például Arisztotelészét is érdemes megnézni.

[link]

[link]

Talán először ezekkel kezdj vitatkozni...

(Amúgy látom, érvekre nem telik...)

És ezzel a videóval mit akarsz bizonyítani?

Először is feltenném a kérdést, hogy ha az összes űrügynökség által és egyéb szervezetek által az űrből készített képeket haisítványak tekinted, akkor miért is pont ezt a random youetube videót tekinted hitelesnek???

De főleg az érdekelne, hogy minek is a bizonyítékénak tekinted ezt? Mert ezen a videón egyáltalán nem kivehető, hogy a tengerparjta látszik-e. Az meg, hogy a magasabb csúcsok látszanank, egyáltalán nem meglepő.

[link]

(És akkor még a légköri fénytörés hatásával nem számoltunk.)

De tovább megyek. A videón úgy tűnik, a szigeten elég nagyok a szintkülönbségek a különböző részek között. Egy közelebbről, hasonló irányból készült képen sokkal kisebbnek tűnnek a magasság különbségek a szigeten.

[link] ,175.3821932,3a,15.4y,28.14h,96.52t/data=!3m8!1e1!3m6!1sAF1QipNG_TqmvzTlW-CGwrppFiffz5VE1BAcePBuiFyQ!2e10!3e11!6shttps:%2F%2Flh5.googleusercontent.com%2Fp%2FAF1QipNG_TqmvzTlW-CGwrppFiffz5VE1BAcePBuiFyQ%3Dw203-h100-k-no-pi-10-ya2.9999998-ro-0-fo100!7i8704!8i4352

Kérdés: mire következtethetünk ebből?

Ajánlom figyelmedbe a fenti válaszomat. (Azt meg köszönjük, hogy ilyen szépen reklámozod a tudatlanságodat!)

"Mellesleg, miért is NEM ENGEDNEK az Antarktisz közelébe? "

Engednek az Antarktisz közelébe. Amit állítasz, nem igaz.

2022. aug. 24. 08:32
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!