Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Hogyan létezhet még a heliocen...

Hogyan létezhet még a heliocentrikus világkép, úgy hogy mindig is szem előtt van/észleljük az óriási távolság ellenére hogy a Nap mérete nagy mértékben megváltozik, és egyértelműen távolodik tőlünk, ezáltal eltűnik nekünk, és nem lemegy a horizonton?

Figyelt kérdés

Szeretnék rendes érveket tőletek, nyilván akárki tisztán képes látni hogy megdönthetetlen tényekről van szó, hisz magyarázat az mindenre is van. Engem igazából csak annyi érdekelne hogy ti mit gondoltok ezekről, tudtátok-e ezeket, illetve van-e aki mást mond (úgy is lesz, kíváncsian várom).

Egy felgyorsított/time-lapse felvételen tökéletesen kivehető, hogy a Nap már pedig sokkal közelebb van mint amit mondanak, sokkal kisebb mint amit mondanak, mindenesetre egyáltalán nem lemegy, hanem távolodik az adott helyünktől, ahonnan látjuk. Ez cáfolja a naplemente kifejezést is. Maximum naptávolodotta lehet.

Én magam készítettem, mind össze egy 20 perces Naplementét vettem fel, erre 80x gyorsítást tettem. (2 oldalra töltöttem fel a videót) |

|||

1. - [link]

2. - [link]

|||

Emellett 500x gyorsítással a lehető legkönnyebben kivehető a jelenség -

[link]

Előre is köszönöm a válaszokat.

2022. aug. 22. 23:25
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/138 anonim ***** válasza:
89%
És az hogy van, hogy Tokióban már este van (onnan eltávolodott a Nap), míg Pesten meg süti az okos fejemet? Talán a japánoknak külön napjuk van?
2022. aug. 23. 15:47
 22/138 anonim ***** válasza:
83%

Egy függőlegesen leszúrt egyenes rúd (pálca) árnyéka tökéletesen mutatja a Nap látszólagos helyzetét az égbolton. Legyél szíves olyan matematikai modellt felállítani, ami megfelel az árnyék időbeli változásának (irány és hossz) és egybevág az általad bizonyítani kívánt pályával, amit a Nap bejár.

Várjuk a mérési és a számítási eredményeket (az sem baj, ha már ezt elvégezte valaki és csak linkeled az eredményeit).

Tudod ez lenne a minimális feltétele annak, hogy a Tudomány rovatban egyáltalán figyelembe vegyük a felvetést. Amíg viszont ezt nem teszed meg, MARS AZ EZOTERIÁBA!

2022. aug. 23. 15:55
 23/138 Tevenyereggyarto ***** válasza:
78%

“Talán a japánoknak külön napjuk van?”

Persze ,hogy nekik saját Napjuk van. Szerintem miért hívják egyedül őket a “felkelő Nap országának”? Mert a felkelő Nap náluk van, nálunk meg láthatóan a “naplementekor távolodó Nap”. A sarkkörön meg a “éjjel is süt a Nap” Nap. Világos mint a Nap!

2022. aug. 23. 18:29
 24/138 TappancsMancs ***** válasza:
78%

Kérdeznék valamit. Van ez a video amit mutattál, ami vagy valódi vagy nem :)

Viszont a youtube-on lévő irdatlan mennyiségű napkelte és naplemente miért nem ilyen? Ez hogy lehet?

Valamint az egyik erkélyünk majdnem pont a napkelte felé néz és annyi napkeltét láttam már, hogy el se hinnéd - mellékesen.

2022. aug. 23. 19:42
 25/138 anonim ***** válasza:
79%

Én egyet nem értek:

ezt a kérdés egyértelmű trollkodás. Ilyen ember nem létezik, amit itt a kérdező előad. Ez még az ezotériához is hülye lenne.

Biztos, hogy látták már a moderátorok is.

MIÉRT van még mindig a tudományokban?

2022. aug. 23. 19:52
 26/138 anonim ***** válasza:
78%

Nem tudom én sem elképzelni, hogy egy magára valamit is adó mod miért nem változtatta már meg a kategóriát. Nyilván látták már, mert én (is) jelentettem. Az a legszomorúbb, hogy az ilyen kérdések özönével van tele a Tudományok téma, ráadásul rendszeresen bekerülnek a kiemelt kérdések közé.

Azt sem értem, hogy miért nem lehet a kiemelést is korlátozni, például ha az utolsó három kiemelésnél nem volt hozzászólás, akkor soha többet ne lehessen kiemelni (persze a troll belépne egy másik accal és maga alá piszkítana).

2022. aug. 23. 20:44
 27/138 A kérdező kommentje:

Őszintén, mi volt ebben a troll és miért lennék troll? Mert az érvelés és a magyarázat helyett csak ennek szajkózása ment, én úgy látom. De sajnálom akinek ilyen a mentalitása, valami nem tetszik neki, egyből egy troll. Sajnálom, de azt tudjátoky bár már kétlem, hogy ez fordítva van, minden olyan hozzászóló aki egyből szitkozódik azok hallatán ami nem tetszik neki, az erős kognitív disszonanciában szenved, és segítségre van szüksége.

Egyszerűen csak fáj az igazság.

Ugyan is a Föld egyértelműen LAPOS, mindig is az volt, sőt a 60-as években is tanították.

Görbületet kereshettek aztán, nem fogtok sikerrel járni. Semmiféle hajlás nincsen.

Egyszerű mint az 1+1. Összedől a tudományba vetett hite ezeknek a válaszadóknak, meg akik szimplán támogatják a mese gömböcske fantasy - science fiction világát. Ezért bemérgesednek.

Ugyanis, áltudomány mondhatni minden.

2022. aug. 23. 23:33
 28/138 A kérdező kommentje:
2022. aug. 23. 23:35
 29/138 A kérdező kommentje:
20: Pedig tudd meg, ez így van :)
2022. aug. 23. 23:37
 30/138 anonim ***** válasza:
87%
Azt azért elárulod nekünk, hogy kinek mi érdeke lenne az emberiséget abban a tévhitben tartani, hogy a Föld gömb alakú?
2022. aug. 23. 23:43
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!