Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Hogyan létezhet még a heliocen...

Hogyan létezhet még a heliocentrikus világkép, úgy hogy mindig is szem előtt van/észleljük az óriási távolság ellenére hogy a Nap mérete nagy mértékben megváltozik, és egyértelműen távolodik tőlünk, ezáltal eltűnik nekünk, és nem lemegy a horizonton?

Figyelt kérdés

Szeretnék rendes érveket tőletek, nyilván akárki tisztán képes látni hogy megdönthetetlen tényekről van szó, hisz magyarázat az mindenre is van. Engem igazából csak annyi érdekelne hogy ti mit gondoltok ezekről, tudtátok-e ezeket, illetve van-e aki mást mond (úgy is lesz, kíváncsian várom).

Egy felgyorsított/time-lapse felvételen tökéletesen kivehető, hogy a Nap már pedig sokkal közelebb van mint amit mondanak, sokkal kisebb mint amit mondanak, mindenesetre egyáltalán nem lemegy, hanem távolodik az adott helyünktől, ahonnan látjuk. Ez cáfolja a naplemente kifejezést is. Maximum naptávolodotta lehet.

Én magam készítettem, mind össze egy 20 perces Naplementét vettem fel, erre 80x gyorsítást tettem. (2 oldalra töltöttem fel a videót) |

|||

1. - [link]

2. - [link]

|||

Emellett 500x gyorsítással a lehető legkönnyebben kivehető a jelenség -

[link]

Előre is köszönöm a válaszokat.

2022. aug. 22. 23:25
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
 61/138 A kérdező kommentje:
55. Na gyerünk bizoníts, legalább írj 1 érvet ha annyira igazad van.
2022. aug. 24. 12:45
 62/138 A kérdező kommentje:
Fordítva, te nem írtál 1 érvet sem. Trollkodsz, ennél jobb dolgod nincs?
2022. aug. 24. 12:46
 63/138 sadam87 ***** válasza:
82%

Köszönjük, hogy újabb bizonyítékát adtad annak, hogy teljesen hülye vagy. :D

(Arét próbálok segíteni: az ókorban felismert bizonyítékok ma is remekül ellenőrizhetők.)

Látom, a valóság nem zavar meg az álláspontodban...

Én befejeztem, egy betonfallal konstruktívabb vitát lehet folytatni.

2022. aug. 24. 12:46
 64/138 anonim ***** válasza:
88%

Kérdező! Még nem válaszoltál az általad linkelt videó (93 km távoli hegy) ellentmondásaira!

Neked hogy jön ki az 500-1000 m görbület?

Találtál olyan képet, ami a tengerpartról mutatja a hegyet?

Jó lenne, ha bármi érdemlegeset is produkálnál az újabb és újabb elmerohamok helyett.

Vagy ha ez nem megy, akkor mars az ezóba!

2022. aug. 24. 12:50
 65/138 A kérdező kommentje:
Egyetlen egy érvet sem tudsz írni. Na látod, te magad sem tudod mit beszélsz.
2022. aug. 24. 12:50
 66/138 A kérdező kommentje:

Középiskolai fizika. Bizonyítsd be hogy az úgy van, menj ki a természetbe és próbáld megcáfolni.

Honnan tudod, hogy nem azok írták, akik annyira a gömbföldet akarják hogy létezzen?

Ember, az egész mi általunk ismert fizikánk egy HAMIS felépített rendszeren épül.

2022. aug. 24. 12:51
 67/138 sadam87 ***** válasza:
88%

Na, még erre:

Az 55. választ te írtad, de gondolom nem magadban beszélsz (bár ez sem lepne meg).

Valóban. Én személy szerint nem írtam ide egy érvet sem. Ellenben ha megnézed az 51. válaszomat, abban vannak kék szövegek. Ezek úgynevezett "linkek", ha rá kattintasz, egy új weboldal nyílik meg!!! 😯😯😯

Ezeken az oldalakon pedig rengeteg, már az ókor óta ismert bizonyíték fel van arra sorolva, hogy a Föld gömbölyű. Ide jegyzetelek párat (mivel tartok tőle, hogy még segítséggel sem biztos, hogy sikerül megnyitni őket...):

- A sarkcsillag pozíciója: minél északabbra mész, a sarkcsillag annál magasabban látszik. Az Egyenlítőtől délre pedig egyáltalán nem látszik. Hogy magyarázod ezt a lapos földeddel?

- A nagyon távoli dolgok nem látszanak, illetve a távoli dolgok alja nem látszik. Mutattál egy videót, amin egy 600 méteres hegy látszik 93 km-ről. A Himalája magasabb, mint 8000 méteres. Szóval akkor biztos tudsz olyan képet mutatni, amin a Himalája látszik mondjuk 1200 km-ről. (A lapos Földön nagyjából ugyanakkorának látszanak, mint a 28. válaszodban linkelt videón levő hegy.)

- Holdfogyatkozáskor a Holon a Föld árnyéka mindig körív alakú. Mindeg, hogy milyen irányban látszik a Hold. Ezt hogyan magyarázod a lapos földeddel?

- A Nap állásából kiszámolható a Föld kerülete is, ezt Eratoszthenész el is végezte elég nagy pontossággal. Nagyon érdekelne, ezt hogyan magyarázod? (Természetesen ügyelve a szögek pontosságára, illetv figyelve arra a tényre, hogy - a kérdésben megfogalmazott állításoddal szemben - a Nap látszólagos átmérője (minimális változásoktól eltekintve) mindig és mindenhonnan ugyanakkora).

Ami még roppantul érdekeln:

- Hogyan magyarázod, hogy amikor Kelet-Ázsiában nappal van, akkor Amerika nyugati részén éjszaka?

- Hogyan magyarázod, hogy a déli féltekéről más csillagképek látszanak, mint az északiról?

- Hogyan magyarázod, hogy az Egyenlítőtől távolodva nyáron egyre hosszabbak a nappalok, télen meg egyr rövidebbek? Hogyan magyarázod azt, hogy az északi sarkkörön túl vannak olyan időszakok, amikor napokig nem megy le a nap, és olyanok, amikor napokig éjszaka van.

2022. aug. 24. 13:02
 68/138 A kérdező kommentje:

Nincs olyan ember, akinek ekkora türelme lenne.

Ezek mind-mind csontig lerágott kérdések, amikkel itt próbálsz valamit bizonygatni.

Már az első válaszaimnál küldtem egy 3 órás videót amiben 200 bizonyíték van.

Miért kell YouTube-on meg Wikipedia, MTA és az ehhez hasonló oldalon keresned? Itt nyilvánvaló hogy hazudni és cenzúrázni fognak (mint az "újságírók" az óriás hírportáloknál) mert nem akarják, hogy rátaláljanak az igazra.

2022. aug. 24. 13:48
 69/138 sadam87 ***** válasza:
71%

Ne videókkal takarózz, hanem valld be, hogy nem tudsz érvelni! 🤣🤣🤣 De tudod mit, azzal is beérem, ha megmutatod, hol reagálnak a videóban ezekre a kérdésekre.

Mint mondtam: inkább megyek, vitatkozok egy betonfallal, azzal konstruktívabb a vita...

(Amúgy még annyit, hogy még csak nem is az első válaszodban linkelted, ennyit nem tudsz pontosan leírni.)

2022. aug. 24. 14:28
 70/138 Tevenyereggyarto ***** válasza:
34%
Ez miért van még mindig a Tudományokban? Az ilyen laposföldes-elektrontagadó-kvantumzolikákat miért nem lehet egyből átpakolni az ezóba? Ha már végleg kirakni nem lehet őket mert visszajönnek…
2022. aug. 24. 14:44
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!