Hogyan létezhet még a heliocentrikus világkép, úgy hogy mindig is szem előtt van/észleljük az óriási távolság ellenére hogy a Nap mérete nagy mértékben megváltozik, és egyértelműen távolodik tőlünk, ezáltal eltűnik nekünk, és nem lemegy a horizonton?
Szeretnék rendes érveket tőletek, nyilván akárki tisztán képes látni hogy megdönthetetlen tényekről van szó, hisz magyarázat az mindenre is van. Engem igazából csak annyi érdekelne hogy ti mit gondoltok ezekről, tudtátok-e ezeket, illetve van-e aki mást mond (úgy is lesz, kíváncsian várom).
Egy felgyorsított/time-lapse felvételen tökéletesen kivehető, hogy a Nap már pedig sokkal közelebb van mint amit mondanak, sokkal kisebb mint amit mondanak, mindenesetre egyáltalán nem lemegy, hanem távolodik az adott helyünktől, ahonnan látjuk. Ez cáfolja a naplemente kifejezést is. Maximum naptávolodotta lehet.
Én magam készítettem, mind össze egy 20 perces Naplementét vettem fel, erre 80x gyorsítást tettem. (2 oldalra töltöttem fel a videót) |
|||
1. - [link]
2. - [link]
|||
Emellett 500x gyorsítással a lehető legkönnyebben kivehető a jelenség -
Előre is köszönöm a válaszokat.
A jútyúkkal az a gond, hogy ott pénzért bármit. Van ott ingyen térenergia-kinyerő készülék és vízautó is.
Életnagyságban.
Ez miért ne lenne igaz, ez a videó? Meg még a több ezer ilyen?
Szerintem amit beállítanak legelsőnek, az algoritmust amit feldobjon, abba lehet turpisság, de ebbe miért lenne?
Szép kis videó. Az a legszebb benne, hogy úgy látszik sem a videó készítőjének, sem neked nem tűnik fel, hogy ugyan a hegy egy félszigeten van, de a félsziget maradék része nem látszik. (Az első képről van szó. A képen a videón jelzett irányból az egész félszigetnek látszania kéne.) Szóval hogyan is lehet az, hogy a laposföldön nem látszik a félsziget???
Az igaz, hogy több látszódik a hegyből, mint amennyinek a kalkulátor szerint látszania kéne. Ennek viszont va egy pofonegyszerű magyarázata: a légköri fénytörés jelensége. Emiatt olyan dolgok is látszódhatnak, amik kicsivel a horizont alatt vannak.
Ugyanezért látszik néha a kelő/lenyugvó Nap egészen lapítottnak.
Ami viszont továbbra is megválaszolatlan kérdés a tudomány számára, hogy te miért tekintesz hitelesebbnek teljesen random, ellenőrihetelten youtube videókat, mint a sokszorosan ellenőrzött tudományos tényeket?
Már csak a délibábos szöveg hiányzott!
Ennek mi értelme van, hogy ilyeneket találsz ki, mikor sehol se látni semekkora görbületet, nem akarod elfogadni a TÉNYT, ehelyett próbálsz kamu elméleteket gyártani.
Megpróbálod megmagyarázni a lehetetlent?
De azt fogadd már el, a tényt, hogy görbület nem létezik.
Ott a videó, a tömör bizonyíték, szerinted az kamu, valamiért minden az lesz szerintetek valami kitalált indok miatt.
Ha én bebizonyítom az igazat, rázoomolok egy épületre, emberre, hegyre, vagy akármire ami nem látszódhatna a görbület miatt akkor abba is bele fogtok kötni, mint minden más ilyen videóba ami nektek nem tetszik, mert megcáfolja az egyértelmű áltudományt.
Ha én bebizonyítom akkor az
Mi a sokszorosan ellenőrzött tudományos tény? Hisz figd már fel nem látni semmi görbületet.
Nektek semmi sem elég.🤡
Kérdező. Nem kell még videofelvevő sem. (1) egyszerű távcsővel lehet látni bolygókat, azok felszínét. Pl Jupitert nagyon szépen a szemét is. A Szaturnusz gyűrűit amik máshogy állnak. Láhatod hogy ezek nem a vízben lebegnek ami a kupolával letakart lapos Föld elmélet szerint lenne. A Lapos Föld elmélet szerint ha ezek a vízben levő fénylő pontok lennének ahogy a youtube oldalatokon látszik, akkor nem változna a gyűrűk alakja. Viszont változik. Ezt egy egyszerű távcsővel léthatod. Ha viszont mozog, akkor a vízben örvényeket kellene hogy keltsen és hullámoznia kellene az állócsillagoknak is, pedig ezt nem teszik. Mert ugye a vízben a mozgás hullámokat kelt. Ez is azt bizonyítja, hogy nem egy lapos akvárium vesz körül minket
(2) A Déli féltekén ugyanazt látják az emberek. Ugyanúgy egy pont körül keringenek egész éjjel a csillagok. Márpedig a Lapos Föld modellben A déli sark nem létezik. teljesen mást kellene látni dél-amerika sarkából és ausztráliából. Márpedig nem ez történeik
Na ezekre mit tudsz mondani kedves kérdező?
Hadd súgjak: attól még, hogy századszorra is leírod csupa nagybetűvel, hogy TÉNY, hogy lapos a Föld, attól nem lesz igaz. Persze értem, hogy ezzel próbálod pótolni az érvelésre való teljes képtelenségedet.
"Ott a videó, a tömör bizonyíték, szerinted az kamu, valamiért minden az lesz szerintetek valami kitalált indok miatt."
A linkelt videó pontosan azt bizonyítja, hogy a Föld gömbölyű, hiszen a félsziget nagy része nem látszik. Én leírtam, te meg egyszerűen nem reagálsz semmit. Mondjuk nem először csinálod ezt, egyetlen válaszomra sem reagáltál érdemeben - és persze sok más válaszoló válaszára sem.
Az mondjuk szép teljesítmény, hogy fél oldalt tudtál úgy írni, hogy sem a válaszomra nem reagáltál érdemben, sem egyetlen épkézláb érvet nem tudtál írni.
A bohócfej viszont nagyon találó, mert tényleg nevetséges amit leművelsz! ¯\_(ツ)_/¯
Nem hiszem, hogy elhiszi. Túl cizellált az írása, messze az itteni színvonal fölött.
Léteznek hivatásos provokátorok is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!