Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Vegetáriánus szeretnék lenni,...

Vegetáriánus szeretnék lenni, de a szüleim nem engedik. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Már egy-két hónapja nagyon zavar a húsevés... Múltkor egy olyan oldalra kerültem fel, ami nagyon felzaklatott (állatkínzással kapcsolatos) és egyszerűen gonosznak érzem magam, amikor húst eszek. Mindig is imádtam az állatokat, és egyszerűen... nem akarok semmiféle állatot megenni.

Teljes mértékben le akarok mondani róla. Csak itthon, a szombat-vasárnapi ebédeknél kell ennem mert anya csomószor csinál húst, de nem akarok... És nem értik meg. Azt mondják, a hús fontos nekem mert fejlődő szervezetem van meg minden, és a húst nem lehet pótolni stb... Mit tegyek?

15/L

2011. máj. 15. 17:27
 81/91 anonim ***** válasza:

18 éves vega!!!!Én élek -halok egy vega pasiért!!!!Hol élsz?Hogy vagy?

Ezzel csak azt szerettem volna közölni,hogy a vega pasi egy ritka kincs!És örülök,hogy van ilyen a föld kerekén!Köszönöm!:)

2011. jún. 28. 19:02
 82/91 anonim ***** válasza:
Na ja, én is így vagyok ezzel...:D 22 éves létemre egész életemben 1 vega sráccal találkoztam összesen :O
2011. jún. 29. 14:27
 83/91 anonim ***** válasza:

Én meg még nem találkoztam személyesen vega csajjal. :(

Amúgy, ha van kedvetek, írhattok privát üzenetet :D

F/18

2011. jún. 29. 17:05
 84/91 A kérdező kommentje:

06-28 16:36 rákot, halat még sose ettem de nem is szándékozok, egyszerűen nem izgat az íze :)

köszi mindenkinek! =)

2011. júl. 3. 20:00
 85/91 anonim válasza:

én is hasonló helyzetben járok, csak 2 évvel idősebb vagyok:) szüleim hasonlóképp nem támogatnak...de ha gondolod írj emailt és akkor a későbbiekben beszélgethetünk a kezdetekről...mármint tápanyaghelyettesítés meg ilyenek...picit félek is elkezdeni, meg érdekel, hogy másoknál milyen a kezdés:)

17/l

2011. júl. 4. 12:26
 86/91 anonim ***** válasza:
Egyébként ha érdekelne titeket egy fiataloknak szóló vegetáriánus fórum, akkor írjatok privát üzenetet! F/18
2011. júl. 4. 13:11
 87/91 anonim ***** válasza:
Most már én is hozzászólok. Aki vega akar lenni, legyen az, én nem bánom. De ne mondja senki, hogy gyilkos meg dögevő mindenki más, mert nekünk, mindenevőknek ez marhára rosszul esik. Mint már felettem írták, van, aki tényleg meg bír lenni csak növényi ételen, de van, aki nem. Én sem. Próbáltam. De ettől még nem vagyok gyilkos, aki "ártatlan állatkákat öl".
2012. jan. 7. 22:16
 88/91 anonim ***** válasza:

# 87/87 tegnap 22:16

Vegaként tökéletesen egyetértek veled. Hozzátéve azt, hogy nem bárkinek. Ha valaki jó emberismerő, tudja, hogy kivel hogyan szabad beszélni. Van, akinek jót tesz ez, akár vega lesz később, akár nem. Van aki épp ezt élvezi, kihívásnak tekinti. Van, akinek például egészen más a természete, és az ilyet bántásnak, sértésnek veszi, ha nem fogalmaznak elég tapintatosan. Velük nem szabad így bánni, hiszen több rosszat teszünk mint jót! Csak megbántunk egy embert, vagy felidegesítjük, megzavarjuk, de ettől senkinek nem lesz jobb.

Sajnos sokan nem veszik figyelembe, hogy valójában mi lesz az eredménye annak, amit mondanak. Sajnos viszont ezzel nem csak a vegák vannak így. A húsevők ugyanúgy nem veszik figyelembe ezt, felőlük ugyanúgy éri bántás a vegákat. És ha valaki belül vega, az vega. Ha a környezete késztetésére húst kényszerül enni, az a szabadságának erőszakos korlátozása. (A legelszomorítóbb, ha valaki vendégségbe hív egy vegát, akiről tudja hogy vega és nem főz neki külön. Segítséget kérni nem ciki, de húst vagy a húsételekhez képest aránytalanul egyszerű ételt elé tenni igen.)

2012. jan. 8. 10:00
 89/91 anonim válasza:
17 éves vegafiú..21 éves vegyes táplálkozású lány vagyok A hús a kedvencem, de imádom a zöldségeket is, és nem szoktam veszekedni és haragtartó sem vagyok, szóval személyiség jegyekkel ne keverjük azt hogy mit eszünk, mert nem hiszem hogy nincs olyan vegetáriánus aki nem lenne arrogáns, stb.. Ismerek is egy vegetáriánust aki teljesen el van szállva magától, akkor most ki a gonosz:/ Légyszi ne általánosítsunk
2013. ápr. 3. 12:29
 90/91 anonim válasza:
MÉg a biblia szerint is meg lehet enni az állatokat, szóval ennyit a "jujj gyilkos húsevő" szövegről :D
2013. ápr. 3. 12:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!