Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Vegetáriánus szeretnék lenni,...

Vegetáriánus szeretnék lenni, de a szüleim nem engedik. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Már egy-két hónapja nagyon zavar a húsevés... Múltkor egy olyan oldalra kerültem fel, ami nagyon felzaklatott (állatkínzással kapcsolatos) és egyszerűen gonosznak érzem magam, amikor húst eszek. Mindig is imádtam az állatokat, és egyszerűen... nem akarok semmiféle állatot megenni.

Teljes mértékben le akarok mondani róla. Csak itthon, a szombat-vasárnapi ebédeknél kell ennem mert anya csomószor csinál húst, de nem akarok... És nem értik meg. Azt mondják, a hús fontos nekem mert fejlődő szervezetem van meg minden, és a húst nem lehet pótolni stb... Mit tegyek?

15/L

2011. máj. 15. 17:27
 61/91 anonim válasza:
26%
nem unjátook méég??-.-" 15 éveseen én is sokmindent akartaam többek közözz vegánaak lenni ;)) 1 hónapiig bírtaam!! napról-napra fokozatosan szoktattam le magam a húsróól maajd a hónap végére a mentő vitt el!!a buszon estem össze!! úgyhoogy szerinteem hagyjátook abba!! semmi értelme itt kisregényeket írnii meg okoskodnii :// múló hóboort(kivéve akinek nem;) )
2011. máj. 23. 19:27
 62/91 anonim ***** válasza:
57%
Úristen utolsó, inkább forgasd a nyelvtankönyvedet a kamu-sztorik írogatása helyett :S
2011. máj. 23. 19:52
 63/91 anonim válasza:
20%
egy kicsit sem érzed magad sznobnak amiért a helyesírási hibák miatt oltasz le embereket?? ;) honnan tudod,hogy kamu sztori?? talán ott voltál? majd ha feljön az emberke aki írta megint elkezdtek balhézni mert egyes emberek csak veszekedni tudnak és másokat is erre gerjesztenek!! szánalmas!! gyökér-.-"
2011. máj. 23. 20:22
 64/91 anonim ***** válasza:
Nem tűnik fel, hogy a stílusodból egyértelmű (meg a százalékodból is), hogy ugyanaz az írásképtelen kislány vagy, aki az előzőt írta? Grat.
2011. máj. 23. 21:25
 65/91 anonim válasza:
szerintem is magyarázd el a szüleidnek,hogy az szeretnél lenni :)
2011. máj. 24. 16:24
 66/91 anonim ***** válasza:
sztem 52% inkább ne égess minket,húsevőket ezt a csatát elvesztettük!ennyi.
2011. máj. 25. 18:52
 67/91 anonim ***** válasza:
Nem vesztettük el, csak mi agresszív húsevők úgy döntöttünk lesz.juk, ha egyszer a kérdező válaszra sem méltat senkit, a növény evők meg akik békések, nem mennek mint a rinocérosz XD
2011. máj. 25. 19:45
 68/91 Tyler913 ***** válasza:
100%

Nem kis turelemrol bizonysagot teve vegigolvastam a topicot.Valtozatlanul ertetlenul allok az elott a jelenseg elott,mikor emberekbol ilyen szintu utalkozast ill. agressziot valt ki olyan dolog,amely az o eletmodjukat egyaltalan nem erinti.Gondolok itt azokra a husevokre,akik kollektivan nekimentek a vegaknak (persze nem mindenki,tisztelet a kivetelnek).Miert zavarja oket,hogy van,aki egyszeruen nem akar hust enni?

Rengetegen irtak,hogy a husra szukseg van,anelkul nem lehet fejlodni,stb.Ez valoban igaz lenne,ha vadon elnenk.Elegendo novenyi taplalek hian en is inkabb fognam a dardat,es ledofnem a szarvast,hogy a csaladom ehessen.

De eszre kene venni,hogy eljutottunk a civilizalodas olyan fokara,amikor allatok leolese nelkul is biztosithatjuk a szervezetunk szamara szukseges OSSZES tapanyagot.Sokan irtak,hogy a vega eletmod hianybetegsegeket okoz,visszamarad a gyerek,elvisz a mento,stb.Igen,ha valaki hulyen csinalja.Vegetarianuskent is lehet baromi egeszsegtelenul taplalkozni.Ez nem arrol szol,hogy repan meg csokin elek,es kesz.Pontosan tudom,melyik hozzavalo mit tartalmaz,es hogy korulbelul mennyit kell bevinnem ahhoz,hogy egeszseges legyek es fejlodjek (kondizok amugy,ennyit arrol,hogy a vegak gyengek).Husevokent is siman osszehozhat az ember franko kis hianybetegsegeket,az emberek nagyresze meg az amugy picivel az amugy meglehetosen alacsonyra belott RDA erteket sem viszi be vitaminbol.Ismertem olyat,aki azt hitte,napi egy almaval le van tudva a vitaminigenye (es egyetemi tanar az illeto!)

Szoval bendzsan etkezni es ezzel hianybetegsegeket okozni magunknak vegakent es husevokent is lehet.

Ja,meg valami: az etrendemhez hozzatartoznak a taplalekkiegeszitok (vas,kreatin,tejsavo,kazein,multivitamin,kalcium stb.)

Valamelyik eszleny erre irta,hogy o "nem akar gyogyszert" szedni.Nanebasszamar!

Neki uzenem,hogy ez nem gyogyszer,hanem koncentralt tapanyag.Gyogyszert majd Te fogsz szedni par ev mulva a cukorbetegsegedre,szivelegtelensegedre,meg minden masra.

Masik ellenerv volt a vegasag ellen az etrend allitolagos dragasaga.Nos en atlagosan 20-40%-al kevesebbet koltok kajara,miota vega lettem,ugy,hogy mindenfele "extra" dolgot is meg tudok venni,mint pl. olivabogyo,kekafonya,stb.

A szenhidrat- es feherjebevitel alapjat kepezo rizs,zab es huvelyesek a husfelek toredekebe kerulnek.Amit meg a huson megsporolok,abbol siman tudok friss zoldseget es gyumolcsot venni,es meg marad is boven.Szoval nem dragabb a vega kaja,de viszont olcsobb:)

De hogy vegul a kerdezohoz is szoljak:igaza van azoknak,akik figyelmeztettek,hogy a vegasagot komolyan kell gondolni.Nem csak arrol van szo,hogy nem eszel hust,hanem jol kell tudnod,mire van szuksege a szervezetednek,es azt hogyan tudod hus nelkul bevinni.Viszont az Internet koraban mar jatszva megszerezheted a szukseges infot.A szuleid meg nem tukmalhatjak Rad a hust.Lehet,hogy kiakadnak,de elobb-utobb elfogadjak majd a "hobortodat".Csak arra figyelj,hogy fogadd el,hogy ok hust esznek,es ne akard megteriteni oket.Sok sikert az uj eletmodhoz!

2011. máj. 31. 06:24
 69/91 anonim ***** válasza:
100%
Köszönöm, végre egy normális vega!!! Istenem, miért vagytok kevesen? Én is ezt magyaráztam, h lehet húsevőként és vegaként is marha egészségtelenül, v épp nagyon egészségesen étkezni. Sok húsevőt ismerek akik egészségtelenül étkeznek, de nem a hús miatt lesznek cukorbetegek, ez azért erős túlzás. És igen, a lényeg: aki nincs felkészülve a vegaságra az nagyon elronthatja. Továbbá nem gondolom h az jó lenne h tegnap ettem húst ma már nem, szerintem ha már vki ezt akarja minden áron, tartsa be a fokozatosság elvét. ÉS: el kell fogadni, h nem mindenkinek a szervezete bírja a húst és ennek ellentetje nem mindenkinek bírja a hús hiányt. Én pl hús nélkül nem tudok jól lakni (ez lehet hal is v rák...stb) és ha nem eszem húst pár napig valamiért, komoly gondok vannak az emésztésemmel, mert akkor nyilván növényt eszem helyette, viszont a mi családunknak van vmi parája a növényekkel, mert nagy mennyiségben nem tudjuk őket emészteni (csak a zöldségeket, passz h miért), viszont hússal prímán megy a dolog. Továbbá én pl imádom a szója fasírtot is, anyukám sokat csinált régen főzelékhez, és úgy általában minden félét eszem kivéve rizst és egyes zöldségeket, nevezetesen tököket. Szóval igen, lényeg az egyensúly, de nem tudom h ezt egy 15 éves meg tudja-e teremteni, mert lehet h nem drágábbak az alapanyagok, de ha a szülei nem támogatják, akkor nehezen fog hozzájutni mindenhez. Pl.: honnan vesz szóját, gombát...stb. Szüksége van a szülei támogatására.
2011. máj. 31. 14:18
 70/91 anonim válasza:
Sokéve nem eszek húst, és hát most készülök országos versenyre. Remélem nem kell benyomnom előtte egy hamburgert, hogy nyerjek:)
2011. jún. 3. 01:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!