Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Vegetáriánus szeretnék lenni,...

Vegetáriánus szeretnék lenni, de a szüleim nem engedik. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Már egy-két hónapja nagyon zavar a húsevés... Múltkor egy olyan oldalra kerültem fel, ami nagyon felzaklatott (állatkínzással kapcsolatos) és egyszerűen gonosznak érzem magam, amikor húst eszek. Mindig is imádtam az állatokat, és egyszerűen... nem akarok semmiféle állatot megenni.

Teljes mértékben le akarok mondani róla. Csak itthon, a szombat-vasárnapi ebédeknél kell ennem mert anya csomószor csinál húst, de nem akarok... És nem értik meg. Azt mondják, a hús fontos nekem mert fejlődő szervezetem van meg minden, és a húst nem lehet pótolni stb... Mit tegyek?

15/L

2011. máj. 15. 17:27
 31/91 anonim ***** válasza:
65%
Talán mert a növényeknek nincs idegrendszerük, nem éreznek fájdalmat. Mellesleg a vegetarianizmus jóval kevesebb növényt pusztít el, mint a húsipar, hiszen az állatokat is növényekkel táplálják, és a húsiparhoz több ezerszer annyi növényre van szükség. Gyakorlatilag egy vegetáriánus mérföldekkel kevesebb növényt pusztít el, mint egy húsevő.
2011. máj. 17. 21:34
 32/91 anonim ***** válasza:
46%

Kedves orvostanhallgató! Itt egy másik orvostanhallgató véleménye a témáról:

Az ember alapvetően mindenevő tehát tipikusan az a példa, h jóból is megárt a sok. Hiába egészséges a sok rost meg a vitaminok, vannak olyan anyagok pl az aminosavak és a vas, amit sokkal könnyebb húsból felvenni. Pl mondják hogy a spenótban sok vas van, de közel sem olyan sok mint pl egy májban. Szóval hülyék a vegetariánusok mert minőségi éhezés alakulhat ki a szervezetben (tehát mennyiségileg eleget esznek de nem a megfelelő tápanyagokat viszik be a szervezetbe). Kb ennyit tudnék most így mondani...

2011. máj. 18. 14:39
 33/91 anonim ***** válasza:
70%

Helló!Itt egy vega!

17 vagyok.Fiú.Kosaras.Izmos.És nem vagyok kretén!

1.a fa nem hal meg,ha leszedem róla az almát

2.búza eleve elvan száradva mikor learatják.

3.tehát gyilkolásról csak krumpli ,répa stb. -ről beszélhetünk.de ha ennyire sajnáljátok szegény krumplit(akinek nincs idegrendszere),akkor ne egyetek krumplit.ilyen egyszerű.

4.azért mert egy szemi vegetáriánus írt az oldalra,nem jelenti azt,hogy minden vegetáriánus szemi vega.az vegetáriánusok 80% nem eszik semmilyen húst 20% semmilyen állati eredetűt.a szemi vegetáriánusok általában esznek halat és tengeri cuccokat.de ha ti is sajnáljátok a halakat ne egyétek meg őket!

5.tényleg.felmentek kedves húsevők a gyakorkérdések.hu-ra és mi célból KATTINTOTOK a vegetáriánus részre?miért érdekel titeket?

6.Én imádok vega lenni!Tök fitt vagyok,szexi,csajoknak szimpi,mert a vega pasi ritka mint a fehér holló!

7.a legjobb,hogy tartozol valahova.a vegák szeretik egymást.köztük béke van.mindig van kire számítani,mert a vegák jószívű emberek.a húsevők összevesznek és haragudnak,nincs közös pont.

8.itt senki nem szidta a húsevőket.senki.akkor TI miért szidtok minket?

17/F

2011. máj. 18. 19:29
 34/91 anonim ***** válasza:
32%

5: véletlen kérdés dobta ki

7: Ezt a marhaságot!!! Persze h nem szereti egymást minden húsevő, ha egyszer kb 10 milliárdan vunk, gondolkodjál már! :D

És azért szidjuk mert egy dolog hülyének lenni, jogod van hozzá, de terjeszteni....

2011. máj. 18. 19:33
 35/91 anonim ***** válasza:
26%
Mindig tudtam, hogy a vegetáriánusok iszonyat tudatlan ostoba szánalmas gyökerek. Először is, a nem szereted a húst ne gyárts ideológiát hozzá. Én is utálom a tökfőzeléket, mégsem állítom, hogy egészségtelen. Húsra szüksége van az embernek. A gyerekeknek meg pláne, mert ha nem esznek húst nem fejlődik rendesen az agyuk és olyan buta véglények lesznek, mint akik itt írnak. Aki pedig szereti a húst és divat vega lesz az meg már olyan szinten idióta, hogy ahhoz már nincs hozzáfűzni valóm. Ha nem szereted a húst, mondd, hogy nem szereted a húst. Attól nem leszel megvilágosodott felsőbb rendű lény csak egy idióta. Az ősembereknél sem akkor volt buli, ha hárommal több bogyót gyűjtöttek az asszonyok, hanem ha a vadászok hazavittek egy mamutot. Az ember nem növényevő. Nincsen leveles gyomrunk. Nem kérődzünk szükségünk van húsra és zöldségre is egyéb más táplálékok mellett.
2011. máj. 19. 15:30
 36/91 anonim ***** válasza:
76%
15:30 bölcsebb vagy, mint Gandhi
2011. máj. 19. 17:04
 37/91 anonim ***** válasza:
52%
De igen, a növények is éreznek ! A Cyclop projekt keretében elektródákkal ki tudták mutatni, hogy fáj nekik is :(
2011. máj. 19. 19:44
 38/91 anonim ***** válasza:
57%

17/f

1.kb.6 milliárd ember él a Földön,nem 10 milliárd.ebből kb.10 millió lehet vega.

2.tudod nem kéne ennyire önzőnek lenni.nem csak az embereké a Föld.

3.ti inkább a szemléletmódunkat szidjátok.miért mindig abból indulunk ki ,hogy NEKEM mi a jó?és a többi élőlénnyel mi lesz?

4.az ősember letudott szaladni az ABC-be vagy a Tesco-ba sajtot venni.ha ennyire pártolod az ősemberek világnézeteit...akkor inkább nem teszek megjegyzést az intelligencia szintedre.

5.jöhetsz azzal,hogy az állatvilágba is megeszi az egyik a másikat.de a csirke,pulyka,tehén,malac,bárány nem bánt senkit sem.miért bántjuk az ártatlanokat?

6.a húsevés akkor is gyilkosság.csak a legtöbb ember bérgyilkos.ha annyira kell a hús,öld le te magad.ez így igazságos.

7.2011-be vagyunk.Karóba húzás, keresztfeszítés,élve eltemetés,az emberi jogok sárba tiprása,a bőrszín alapján való megkülönböztetés,a nők elnyomása,csikló csonkítás,haláltáborok.-ezek szörnyű dolgok és roppant kegyetlenek.a húsevés ennél régebbi.500 évvel ezelőtt ugyanígy beszélgetnénk ,mondjuk a csiklócsonkításról,lehujjogtak volna.majd rájöttek lassan,hogy kínzás.egy nap majd a ti ükunokátok rátér a helyes útra.ebben biztos vagyok.

OLYAN VILÁGBA ÉLÜNK MÉG,AHOL A HÜLYÉK TÖBBEN VANNAK...MINDIG!JÉZUSNAK SE HITTEK.GANDHINAK MÁR IGEN.IDESTOVA 2000 ÉV.

és ezt nem a húsevő kotnyeleskedőknek írtam,hanem a kérdezőnek.nos,mi lesz?vega leszel?:)

2011. máj. 19. 20:34
 39/91 anonim ***** válasza:
83%

Itt nem a gyilkolásról van szó és h én sajnálom-e az állatokat mert sajnálom, de ez van.

Arról van szó h az emésztésed nem erre van beállva, nem a kizárólag növényi fehérjékre rostokra...stb. Arról van szó, h megerőszakolod a saját testedet, ami nem baj, csak ne bíztass erre másokat, főleg ha még csak 15 éves!!! Az élet rendje, a tested igényei mások. Azt csinálsz, amit csak akarsz, de azért nehogymár JÉzushoz hasonlítsd magad mert nem eszel húst LOL:

Amúgy ha eszel tejterméket támogatod a gyilkolást mert a te sajtodhoz tejet adó tehén az én tányéromon végzi steaként, bocsi :) Ja és a bőre a párom marhabőr cipőjén található :O

És a tojást adó csirke is az én pörköltömben landol...stb.:O Szóval hacsak nem vagy teljesen vega, akkor minek is az egész, ha meg az vagy akkor meg tök egészségtelen.

2011. máj. 19. 20:44
 40/91 anonim ***** válasza:
12%

17/f

sajnálod!ha látod,hogy vernek egy gyereket az utcán,akkor elmész mellette....DE! azért sajnálod?ez tuti így működik?

én úgy döntöttem,hogy nem álltatom magam.semmilyen formába nem jó.én is sajnálom őket és én összehangolom a gondolataimat,a szavaimat és a tetteimet .ezért vega vagyok!én nem dugom a homokba a fejemet!ha mást nem legalább annyit el tudom mondani magamról,hogy én nem vagyok ártatlan állatok kínzói és mocskos gyilkosok,akiknek az elméje,a szíve és a szeme annyira elvakult,hogy nem érzékeli a kegyetlenség dögszagát!

2011. máj. 19. 21:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!