Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Vegetáriánus szeretnék lenni,...

Vegetáriánus szeretnék lenni, de a szüleim nem engedik. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Már egy-két hónapja nagyon zavar a húsevés... Múltkor egy olyan oldalra kerültem fel, ami nagyon felzaklatott (állatkínzással kapcsolatos) és egyszerűen gonosznak érzem magam, amikor húst eszek. Mindig is imádtam az állatokat, és egyszerűen... nem akarok semmiféle állatot megenni.

Teljes mértékben le akarok mondani róla. Csak itthon, a szombat-vasárnapi ebédeknél kell ennem mert anya csomószor csinál húst, de nem akarok... És nem értik meg. Azt mondják, a hús fontos nekem mert fejlődő szervezetem van meg minden, és a húst nem lehet pótolni stb... Mit tegyek?

15/L

2011. máj. 15. 17:27
 71/91 anonim válasza:
49%
Igaza van az elsőnek, ilyen erővel a növényeket is lehetne sajnálni, de a hús kell a szervezetnek! Akkor egyél hetente egyszer húst.
2011. jún. 11. 20:21
 72/91 A kérdező kommentje:

Bocsi, hogy csak most írok...

Húú, rengetegen írtatok. Amit köszönök. (Bár a fele a tipikus "egyél húst, fejlődő szervezet vagy, a vegák hülyék, egyél húst vagy meghalsz"). Néhányra szeretnék válaszolni:

- "Amilyen állatot te megeszel azt az állatot fájdalom nélkül ölik meg! Nem érzi hogy megölik. Nem szenved!!!!!" RÖHÖGNÖM KELL. Most láttam egy videót, ami rejtett kamerákon át bemutatja, mi folyik ott, ahol az állatokat megölik... LEVÁGJÁK A FEJÜKET, ÜTIK ŐKET BOTTAL, ÉS RÁLÉPNEK A KISMALACOK FEJÉRE. Jaj, de nem szenvednek! Nem érzik hogy fáj! PERSZE. Ezt mondják azok, akik BECSUKJÁK A SZEMÜKET...-- "Először azzal fog kezdődni hogy egyre többet leszel beteg, utána pedig meghalhatsz." Akkor inkább meghalok, de én nem fogom ártatlan állatok halálát elősegíteni.

- "Nagyon fínom a hús, ha neked nem tetszik, akkor sajna anyukád nem tud jól sütni, főzni." De, nagyon is ízlik, viszont szerintem nem olvastad el, amit írtam. Az állatok miatt nem szeretnék enni.

-"De ha nem eszel húst legalább halat egyél" Utálom a halat :S

-"nem akarlak győzködni,hogy miért jó ennek lenni,szerintem itt megtalálod a választ.csak olvasd el újra hogy a húsevők milyen hangnembe ,stílusba írtak nekünk.ez mindent elárul. sok sikert!!!!:)én szurkolok neked!" Egyetértek. Köszi :)

- "Amúgy még fejlődő szervezet vagy." De ha nem érdekel? Nem bírok így élni.

- "az élő szervezet,mindig tudja ,hogy mi kell neki.te ezt jól érzed,hogy ahogy több ezer ember hál'istennek.én csak javasolni tudom!" köszönöm

- "Engem nem az zavar ha vki vega, az zavar ha elkezd rinyálni h szegény malacka, stb. erre a halat meg a rákot két pofára zabálja, mintha az nem állat lenne...hanem mi?" A halat utálom, rákot pedig még sose ettem és nem is szeretnék.

- "például ha valaki azt hiszi h azzal h ő nem eszik húst, azzal állatokat ment, az ku&va nagyot téved" Tudom, hogy ezzel nem mentek meg egy állatot sem. De egyszerűen gyűlölöm a gondolatot, hogy egy állatot MIATTAM öltek meg.

- "a legjobb,hogy tartozol valahova.a vegák szeretik egymást.köztük béke van.mindig van kire számítani,mert a vegák jószívű emberek.a húsevők összevesznek és haragudnak,nincs közös pont." Ezt jó olvasni :)

- "nem unjátook méég??-.-" 15 éveseen én is sokmindent akartaam többek közözz vegánaak lenni ;)) 1 hónapiig bírtaam!! napról-napra fokozatosan szoktattam le magam a húsróól maajd a hónap végére a mentő vitt el!!a buszon estem össze!!" te normálisan is tudsz írni? :| és persze, ezt senki nem veszi be... pff. ment a pirospacsi!

Köszi mindenkinek. Egyelőre nem engedik a szüleim, hogy ne egyek. Múltkor próbáltam ott hagyni a húst az asztalon, de apum úgy rámordított hogy egyem meg, hogy tökre megijedtem és inkább lenyeltem... De azóta tartottam nekik kiselőadást és egyre jobban adják be a derekukat. Szurkoljatok!!!

2011. jún. 26. 19:33
 73/91 anonim ***** válasza:

Én szorítok neked :)

Egyébként én korábban lettem vega, mint te és ez alatt a 9 év alatt csak javult az egészségem, nem hogy romlott volna :)

2011. jún. 27. 00:50
 74/91 anonim ***** válasza:
Szurkolok! F/18/vega
2011. jún. 27. 07:18
 75/91 anonim ***** válasza:
45%

22 éves orvostanhallgató: MOST NAGYON BOLDOG!köszönöm hogy vega lettél!ÉLJENEK A VEGÁK!TÉNYLEG SZERETJÜK EGYMÁST,TÉNYLEG BOLDOGABBAK VAGYUNK ÉS MI TÉNYLEG NEM VAGYUNK GYILKOSOK!:)

nagyon intelligens ,értelmes lény vagy,aki ki is áll magáért.remélem hogy találsz majd magad mellé egy hasonló rendes partnert!sok sikert az élethez!

2011. jún. 27. 11:34
 76/91 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek =) Az utóbbi 5 napban csak egyszer volt hús ebédre (ezen kívül borsófőzelék, palacsinta, babfőzelék, tejberizs), és amikor előtte lévő nap anya kérdezte, hogy 2 féle húsból milyet kérünk, mondtam, hogy legyen rántott, aztán meg gyorsan megbeszéltem a barátnőmmel hogy másnap menjünk el 11-től 5-ig városba sétálgatni, beszélgetni, úgyhogy megléptem mielőtt kész lett, és a városban ebédeltem (a barátnőm a Mekibe akart menni, úgyhogy vettem ott sült krumplit) :D Bár tudom, ezt örökre nem csinálhatom, de azért jó hogy már 5 napja nem ettem egyáltalán semmi húst (csak sajtot de nem vegán akarok lenni, szóval az nem számít...) Köszi mindenkinek, nagyon aranyosak vagytok! :)
2011. jún. 27. 15:15
 77/91 anonim ***** válasza:

Szia!

A gyorséttermek többségében kapható sültkrumpli nem vegetáriánus, ugyanis állati zsírt is használnak fel a sütéshez.

A sajt sok esetben szintén nem, ugyanis gyakran állati eredetű oltóenzimeket használnak fel. Ezeket lemészárolt szoptatós korú(általában alig pár napos) borjúk gyomrából vonják ki, tehát vágóhídi termékek. Az is előfordulhat, hogy disznó gyomrából vonják ki, de az nem olyan hatékony. (Emellett a tejelő tehenek borjait amúgy is meg kell ölni, ugyanis sok helyen a tejtermelés növelése érdekében a hormonok és egyéb kezelések mellett meg is termékenyítik a teheneket.)

2011. jún. 27. 17:58
 78/91 anonim ***** válasza:
kösz az infót,aranyos vagy!:)
2011. jún. 27. 19:11
 79/91 anonim ***** válasza:
Egyébként ha segítségre van szükséged, nyugodtan írj privátot! Tudok recepteket adni, meg ilyesmi! F/18
2011. jún. 27. 19:16
 80/91 anonim ***** válasza:
Ha ezt szeretnéd, hajrá! De akkor tényleg ne egyél rákot sem! :D
2011. jún. 28. 16:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!