Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Vegetáriánus szeretnék lenni,...

Vegetáriánus szeretnék lenni, de a szüleim nem engedik. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Már egy-két hónapja nagyon zavar a húsevés... Múltkor egy olyan oldalra kerültem fel, ami nagyon felzaklatott (állatkínzással kapcsolatos) és egyszerűen gonosznak érzem magam, amikor húst eszek. Mindig is imádtam az állatokat, és egyszerűen... nem akarok semmiféle állatot megenni.

Teljes mértékben le akarok mondani róla. Csak itthon, a szombat-vasárnapi ebédeknél kell ennem mert anya csomószor csinál húst, de nem akarok... És nem értik meg. Azt mondják, a hús fontos nekem mert fejlődő szervezetem van meg minden, és a húst nem lehet pótolni stb... Mit tegyek?

15/L

2011. máj. 15. 17:27
 21/91 anonim ***** válasza:
2011. máj. 17. 16:58
 22/91 anonim ***** válasza:
64%

Istenem mennyi idióta van itt!én tényleg komolyan csak azt nem értem,hogyha valaki ennyire erőszakosan "ragadozó" akkor mi a fenét keress a vegetáriánus topic-nál?miiiiit????mit?miit?erre adjatok választ.

15 vagy ,nem 4 éves.te döntesz az életed felől.az egészségre nem káros,engem vegánnak neveltek és nem vagyok fogyatékos,balettozom és egyetemre készülök.

nem akarlak győzködni,hogy miért jó ennek lenni,szerintem itt megtalálod a választ.csak olvasd el újra hogy a húsevők milyen hangnembe ,stílusba írtak nekünk.ez mindent elárul.

sok sikert!!!!:)én szurkolok neked!

2011. máj. 17. 18:08
 23/91 anonim ***** válasza:
36%
Szerintem meg kérdezz meg 10 orvost...9 azt fogja mondani h felejtsd el! Amúgy még fejlődő szervezet vagy.
2011. máj. 17. 18:22
 24/91 anonim ***** válasza:
81%

orvostudomány...vannak kutatások,amelyek bizonyítják,hogy a vegetáriánusok az átlag alatt- 20% fogékonyabbak a betegségekre,a rákot 40% csökkenti,és természetesen az elhízás esélyeit is csökkenti ez az étrend.

kérdezz meg néhány orvost(gondolom háziorvosra gondolsz),akiknek a béka segge alatt van a valódi tudománya.(orvos tanhallgató vagyok, tudom).A legtöbb dokinak eleve az érdeke,hogy minél több gyógyszert írjon fel neked,és utána kapja a cash-t a gyártól.

én ajánlom neked az vegetáriánus életmódra való átszokást,mert sajnos tisztába vagyok azzal,hogy milyen az a hús,ami a boltokba kerül,utána az emberek tányérjára.

az élő szervezet is termel mérgeket.az emberi test is,főleg a stresszes helyzetekbe->az emberi test megfelelő életmóddal képes kitisztítani ezeket a mérgeket.

az állati szervezet is termel mérgeket.Állatokon a vágóhíd előtti úton és a vágóhídon kínszenvedések,állandó kétségbeesés és félelem keríti hatalomba.a szervezete elkezd mérgeket termelni.csak háttérinfóként jelölném meg,hogy néhány 100 éve az indiánok kínok között ültek meg néhány állatot és annak a vérét ,illetve húsát méregként hasznosították.Sőt,asszem 3 éve mérgezett tonhalkonzerv került Németországba,azért mert a tonhalakat élve! fűrészelték szét és annyi méreganyagot termelt a szervezetük,hogy több száz ember került a kórházba.a vágóhídi hús később,hosszútávon lesz súlyosan mérgező,főleg a rengeteg színezék és módosító szerek miatt,ami a 2-3 hetes bolti húsra rákerül.

ösztönök.az élő szervezet,mindig tudja ,hogy mi kell neki.te ezt jól érzed,hogy ahogy több ezer ember hál'istennek.én csak javasolni tudom!

22/F

2011. máj. 17. 19:37
 25/91 anonim ***** válasza:
85%
Persze de ez egyoldalú amit írsz: a vegák nem azért egészségesek mert nem esznek húst hanem mert egy csomó zöldséget, gyümölcsöt esznek. Sok ember nem szereti a zöldségeket, gyümölcsöket. Vagyis a statisztikád pont annyira csaló mint az összes statisztika. Amúgy ehetsz pl háztáji csirkét is, amire megint nem igaz amit írtál, tehát itt nem hússal van gond, vagyis ferdítés az egész
2011. máj. 17. 19:40
 26/91 anonim ***** válasza:
52%

már megint és újra szeretném megkérdezni,hogy mi a jófrancos fenét keresnek itt húsevő emberek?komolyan?

ha annyira hülye dolog lenne a vegetáriánusúság,akkor miért foglalkoztok vele?

egyáltalán miért zavar titeket?

2011. máj. 17. 19:43
 27/91 anonim ***** válasza:
Engem nem az zavar ha vki vega, az zavar ha elkezd rinyálni h szegény malacka, stb. erre a halat meg a rákot két pofára zabálja, mintha az nem állat lenne...hanem mi?
2011. máj. 17. 19:45
 28/91 anonim ***** válasza:
42%
A Legtöbb hal több kín között hal meg mint egy disznó. A hal lehet hogy órákon keresztül fulladozik mire meghal. A malac pedi nem.(nem mondom el mit csinálnak a disznókkal hogy gyorsan meghaljanak mert még valaki megsértődik. Amúgy meg mindenki tudja). Egyébként meg mindenki úgy teszi tönkre az életét ahogy akarja. Ja és egy házaspárt azért csuktak be börtönbe,mert a nő vegetáriánus volt és az egy éves gyereküknek a nő nem tudott megfelelő tápanyagot nyújtani a szoptatással a gyereknek mert az ő szervezetében sem voltak. És a gyerek meghalt. Szóval ha akarsz gyereket akkor szerintem ne legyél vega. (tudom itt majd jönnek a mindenféle kifogások hogy: de az kivételes eset volt, meg hogy az anya biztosan nem elég zöldséget evett, meg biztosan a teje volt rossz stb., stb., stb. én csak a kérdésre írtam egy választ).
2011. máj. 17. 19:58
 29/91 anonim ***** válasza:
26%
például ha valaki azt hiszi h azzal h ő nem eszik húst, azzal állatokat ment, az ku&va nagyot téved.azt az állatot úgy is levágják, vagy valaki megeszi, vagy megrohad és kidobják a francba.az első opció jobbnak tűnik.másrészt 15 évesen tényleg nem kéne ilyen hülyeségeket csinálni, mert még fejlődéshez fontos a hús.
2011. máj. 17. 19:58
 30/91 anonim ***** válasza:
62%
ja és h mit keresnek itt normál húsevő emberek? ha valaki feltesz egy kérdést, ahol egyéni vélemények számítanak, akk érdemes mindkét szemszögből megnézni a dolgot. am azt sosem értettem h a vegák (az állatsajnáló részük) a növényeket miért nem sajnálják?
2011. máj. 17. 20:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!