Vegetáriánus szeretnék lenni, de a szüleim nem engedik. Mit tegyek?
Már egy-két hónapja nagyon zavar a húsevés... Múltkor egy olyan oldalra kerültem fel, ami nagyon felzaklatott (állatkínzással kapcsolatos) és egyszerűen gonosznak érzem magam, amikor húst eszek. Mindig is imádtam az állatokat, és egyszerűen... nem akarok semmiféle állatot megenni.
Teljes mértékben le akarok mondani róla. Csak itthon, a szombat-vasárnapi ebédeknél kell ennem mert anya csomószor csinál húst, de nem akarok... És nem értik meg. Azt mondják, a hús fontos nekem mert fejlődő szervezetem van meg minden, és a húst nem lehet pótolni stb... Mit tegyek?
15/L
"Egy afrikai utazó némely afrikai kannibál törzset abban az időben látogatott meg, amikor még emberhúst ettek. A kannibálok kijelentették előtte, hogy azért szeretik jobban az emberhúst, mint az állati húst, mert az állatok piszkosak, a négerek viszont naponta háromszor mosakodnak.
- Óh mily borzalmas! - kiáltott fel az afrikai utazó amikor az ételre pillantott, amelyet a kannibálok fogyasztottak.
- Dehogy! Pompás íze van sóval - felelte a törzsfőnök.
- Óh, mily borzalmas! - mondják a vegetáriánusok, ha bárány - vagy disznóhúst pillantanak meg civilizált emberek asztalán.
- Dehogy! - Pompás íze van sóval - felelik a civilizáltak.
De van-e köztük és a vadak közt különbség? ... Nem egyformán érzéketlenek-e ama lények szenvedéseivel szemben, amelyeknek testét elfogyasztják?"
Szia! Ez az a dolog, amit a szüleid nem tilthatnak meg! Ha meg akarod őket nyugtatni, menj el egy táplálkozási tanácsadóhoz, vagy vegyél nekik könyveket a témában. Ha tejet fogyasztasz, de más állati terméket nem akkor nem lehet bajod csecsemőkorodtól fogva sem! Tej nélkül is lehet élni, de a B12 vitamin miatt érdemes fogyasztani! F/18
Egyébként főzz nekik néha vegetáriánus ételeket, hátha ezzel valamennyire szimpatikusabbá válik számukra a dolog!
Próbáld ki ezt a receptet: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!