Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Miért gondolkoznak így még...

Miért gondolkoznak így még mindig a húsevők?

Figyelt kérdés

Én megértem a húsfogyasztók általános érveit(pl.: én nagyon szeretem, nem tudnék nélküle élni - szükséges az egészséges élethez, a gyermekek fejlődéséhez - én nem hízok el tőle és erő kell a munkámhoz, stb.), és most nem is ezekbe szeretnék belekötni.

Azt nem veszi figyelembe senki, hogy valójában milyen rosszat tesz a világgal. A húsevő állatok többsége ritka, nem él csoportokban és sosem szaporodik el túlságosan. Ha mégis, az éhhalál úgyis megritkítja. Az ember ellenben úgy szaporodik, mint a patkányok, ráadásul itt a nagy jólétben, annyi hús fogy, mint még soha! Irdatlan mennyiségben ontják a vágóhidak a húst, miközben a legelőkön sokszor csak elvétve látni állatot. A sertés- marha- és csirketelepek tárgyként kezelik a jószágokat. A beteg állatok ürüléke szennyezi a környezetet azáltal hogy a földekre és az ivóvízbe kerül betegségekkel és nehézfémekkel szennyezve azt. Emellett a legnagyobb szén-dioxid kibocsájtással és vízfogyasztással járó iparág. Az állatok etetéséhez felfoghatatlan mennyiségű takarmányra lenne szükség, ami kimeríti a hasznos földeket és elveszi a táplálékot az elől a 40000 gyermektől, aki óránként éhenhal. Ha másféle táplálkozásra állna át az emberiség, akkor bőséggel ellátható lenne a teljes népesség, és az energiafelhasználás is sokat csökkenne.

2011. márc. 19. 20:03
 71/96 anonim ***** válasza:
31%

Miért kell betámadni a húsevőket?

Miért?

Miért kell szemétládáknak nevezni őket? Miért kell egészségtelennek tartani a húsevést? Ezzel lesüllyedtek a mindenféle áltudományokat hirdetők szintjére.

És egyáltalán, tudsz-e bizonyítékot a mérgező trágyára? És arra, hogy a hús egészségtelen? Gyerünk, linkeld!

De ne a PETÁtól legyen az, rendes tudományos leírást szeretnék.

2011. márc. 27. 21:23
 72/96 A kérdező kommentje:

Egy idézet Schopenhauertől:

"Minden igazság három lépésen esik át. Első: kinevetik. Második: heves ellenállást tanúsítanak vele szemben. Harmadik: az igazság magától értetődő."

2011. márc. 27. 21:35
 73/96 anonim ***** válasza:
58%

még mindig én vagyok.

engem a biológia győzött meg, meg az evolúció...

nézzük csak meg a gyönyörű remélhetőleg szabályos fogsorunkat. hát nem egy kérődző növényevő fogazatával azonos az tutifix. mindenevő, így soroltuk be 6.-ban bioszon.

vagy mondjuk az emésztésünk...

részemről itt a pont arra hogy növényevők vagyunk vagy sem.

mindenki egyen azt amit szeretne, a vegák maradjanak vegák, de azért figyeljenek rá hogy elég fehérjéhez jussanak.

a húsevők meg legyenek húsevők, mi meg arra figyeljünk hogy elég vitamint vegyünk fel növényekkel.

részemről arany középút... hús+saláta

2011. márc. 27. 21:39
 74/96 A kérdező kommentje:
Mindenesetre még mindig nem vette észre senki, hogy a vitának nem az egészségességről kéne szólnia, hanem a jelenlegi körülmények mellett a felfogás okairól...
2011. márc. 27. 22:03
 75/96 anonim ***** válasza:
46%

tegnap 21:39!

Hát persze, hogy nem kérődző növényevő fogazatunk van, mivel az ember szervezete nem a fűevésre (cellulóz lebontására) specializálódott, hanem a könnyebben emészthető növényi részek (lágy levelek, gyümölcsök, magok, gyökerek, gumók)fogyasztására. Erre a gumós zápfogunk tökéletesen megfelel (ellenben a ragadozásra alkalmatlan, ezért van szükség "pótszerekre", mint pl. a puska, kés, fűrész, áram, különböző csapdák, gépek, stb...).

2011. márc. 28. 07:55
 76/96 anonim ***** válasza:
70%

Te utolsó! Te most mekkora nagy baromságot mondtál! Gumós zápfoga kifejezetten a mindenevőknek van.

Annyira bírom mikor úgy osztjátok az észt, hogy közben azt se tudod miről beszélsz...

Ha hallgattál volna.....

A kérdésre pedig:

Lehet, hogy ezek a körülmények nem a legmegfelelőbbek, de húst enni kell!

Te hogyan oldanád meg, a problémát, úgy hogy közben egészséges is maradj? Mert az egészség a világon a legfontosabb dolog. Hiába jössz azzal, h a kérdésed nem erre vonatkozik. Mert ez bizony fontos része a kérdésnek.

2011. márc. 28. 08:58
 77/96 anonim ***** válasza:
38%

Ágika86!

Baromság annak, aki kényelmesen egy kalap alá veszi a disznót az emberrel, és képtelen észrevenni a két faj fogazata, ill.emésztése közötti különbségeket.Pusztán az is elegendő lehetne, ha magad vennéd szemügyre kicsit alaposabban ezt a két "állatot", és nem azt skandálnád, amit a gondolkodni lusta tömegek szoktak.

2011. márc. 28. 09:30
 78/96 anonim ***** válasza:
58%

Hagyjuk már abba könyörgök!!!!

Ide gyűltek most össze a világ legbunkóbb, legagresszívabb, az életben legelnyomottabb vegái! Nem kötelessége a többségnek magyarázkodni!

Ők a kisebbség, ezért van komplexusuk... kis szánalmasak. Nem tudnak mást, mint egy képernyő elől ugatni. Vagy inkább bégetni.

Egyenek csak füvet, de én nem vagyok hajlandó az igazamat bizonygatni olyanoknak, akik ennyire primitívek.

2011. márc. 28. 15:47
 79/96 anonim ***** válasza:
55%

Előző!

Nézz már egyszer végig a saját soraidon, hátha leesik, hogy kinek van itt közülünk a legagresszívebb, és a legbunkóbb stílusa!

2011. márc. 28. 20:14
 80/96 anonim ***** válasza:
44%

még a csimpánzok is esznek húst.. nekik is arra van fogazatuk, hogy a növények mellett azt is elfogyasszák.

mellesleg tényleg szánalmasak vagytok már vegák

2011. márc. 28. 20:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!