Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Miért gondolkoznak így még...

Miért gondolkoznak így még mindig a húsevők?

Figyelt kérdés

Én megértem a húsfogyasztók általános érveit(pl.: én nagyon szeretem, nem tudnék nélküle élni - szükséges az egészséges élethez, a gyermekek fejlődéséhez - én nem hízok el tőle és erő kell a munkámhoz, stb.), és most nem is ezekbe szeretnék belekötni.

Azt nem veszi figyelembe senki, hogy valójában milyen rosszat tesz a világgal. A húsevő állatok többsége ritka, nem él csoportokban és sosem szaporodik el túlságosan. Ha mégis, az éhhalál úgyis megritkítja. Az ember ellenben úgy szaporodik, mint a patkányok, ráadásul itt a nagy jólétben, annyi hús fogy, mint még soha! Irdatlan mennyiségben ontják a vágóhidak a húst, miközben a legelőkön sokszor csak elvétve látni állatot. A sertés- marha- és csirketelepek tárgyként kezelik a jószágokat. A beteg állatok ürüléke szennyezi a környezetet azáltal hogy a földekre és az ivóvízbe kerül betegségekkel és nehézfémekkel szennyezve azt. Emellett a legnagyobb szén-dioxid kibocsájtással és vízfogyasztással járó iparág. Az állatok etetéséhez felfoghatatlan mennyiségű takarmányra lenne szükség, ami kimeríti a hasznos földeket és elveszi a táplálékot az elől a 40000 gyermektől, aki óránként éhenhal. Ha másféle táplálkozásra állna át az emberiség, akkor bőséggel ellátható lenne a teljes népesség, és az energiafelhasználás is sokat csökkenne.

2011. márc. 19. 20:03
 31/96 anonim ***** válasza:
80%

Valóban termeli a szervezet a B12-t, de ezt nem tudja hasznosítani... Ezért kell hússal bevinni a szervezetedbe.

Nagyon jónak és hasznosnak találom a házipatikás linket:)

"Különösen érdekes az is, hogy a szervezetünkben, egészen pontosan a vastagbélben élő baktériumok ezt a vitamint is képesek előállítani, de mivel a vastagbélből már nem szívódik fel tápanyag, sajnos ezt a mennyiséget nem tudjuk hasznosítani."

2011. márc. 19. 21:40
 32/96 anonim ***** válasza:
89%
Már megbocsáss, de az egészségem fontosabb, mint a gazdaság. Ha nem leszünk egészségesek, nem fogunk tudni dolgozni, és bazira nem lesz gazdaság, elhiheted nekem.
2011. márc. 19. 21:51
 33/96 A kérdező kommentje:

Már most sem vagytok egészségesek, és sokan már tényleg nem tudnak dolgozni. Pedig még a húsevő kultúra megy...

És ha visszaolvasnál, nem azt mondtam, hogy szokj le a húsról, mert az csúnya dolog! Csak gondolkozz már egy kicsit el azon amit mondok, ne azonnal az ellenérveken törd a fejed!

2011. márc. 19. 21:55
 34/96 anonim ***** válasza:
57%

Ja, és nem fogok génmódosított szóját enni, még a te kedvedért sem...

Tudtad, hogy a szójában női nemi hormon van, ami férfiaknál érdekes dolgokat okozhat?

És azt tudtad, hogy a fiatal sportolók haláláért is az "egészséges" szója lehet a felelős (22 éves focista fut a meccsen, összeesik, és mire odaér a bíró, meghal - rémlik?).

És mit tudsz arra mondani, hogy a természet az emésztőrendszerünket és a fogazatunkat mindenevőnek teremtette? Ne gyere azzal, hogy ezt direkt úgy találták, ki, hogy főleg növényeket együnk, mert ez nem igaz.

2011. márc. 19. 21:57
 35/96 anonim válasza:
80%

Kedves kérdező, de te is megérthetnéd, hogy aki nem egészséges, az nem a hús miatt nem egészséges.

Tehát ezt az egészség vs. hús dolgot kár ragozni.

2011. márc. 19. 22:02
 36/96 anonim ***** válasza:
83%

Arányos mennyiségű SZÓJA — nem mellékesen – 4-5-ször annyi női nemi hormont (vagy azzal azonos hatású alkaloidot) tartalmaz, mint egy db antibébi tabletta. Ez férfiakra nézve még veszélyesebb, mint a nőkre!

[link]

Nézd meg, a másik topikban milyen fog.gátló ellenesek az emberek, mert hogy mennyi hormon van benne!

2011. márc. 19. 22:03
 37/96 A kérdező kommentje:
A szója nem tartalmaz semmilyen emberi hormont, és a fiatal sportolók nem a szójától, hanem a drogoktól szteroidoktól estek össze, hülyeség lenne ez bármilyen ételre fogni... Egyébként mikor mondtam azt, hogy szóját kéne enned? (Ezt a szójás dolgot szintén valami demagóg taníthatta be neked.)
2011. márc. 19. 22:04
 38/96 A kérdező kommentje:
@FeketeRigó: szerintem is kár ragozni, hiszen az egészség ebben a kérdésben sajnos huszadrangú... Viszont azokra a dolgokra, amiket felhoznak, kénytelen vagyok válaszolni.
2011. márc. 19. 22:06
 39/96 anonim ***** válasza:
45%

"És mit tudsz arra mondani, hogy a természet az emésztőrendszerünket és a fogazatunkat mindenevőnek teremtette?"

Azt, hogy ha késsel nem vagdosnád össze, húsklopfolóval nem dolgoznád meg, és nem sütnéd-főznéd agyon, a büdös életben nem ennél belőle, de még így is romlásnak indul a beleidben, hiszen a beleid háromszor olyan hosszúak, a savaid pedig kétszer olyan gyengék, mint amilyen a hús emésztéséhez szükségeltetnek.

2011. márc. 19. 22:51
 40/96 anonim ***** válasza:
29%

22:51 olyan kva érdekes hogy én nyersen is megyeszem a húst és semmi bajom nincs vele :D

mellesleg kvára nem érdekel a gazdasági háttere az egésznek.. amíg a tescoban a csirkeferhát kiloja olcsóbb mint a paradicsomé addig ne dumáljon nekem itt senki gazdaságosságról. az emberek azt veszik ami olcsóbb(és emellett laktató), és ha a hús az, akkor nekem az kerül az asztalomra. (most a rizst meg egyéb köretkajákat ne vegyünk figyelembe mert nem vagyok hajlandó megenni)

2011. márc. 19. 23:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!