Miért gondolkoznak így még mindig a húsevők?
Én megértem a húsfogyasztók általános érveit(pl.: én nagyon szeretem, nem tudnék nélküle élni - szükséges az egészséges élethez, a gyermekek fejlődéséhez - én nem hízok el tőle és erő kell a munkámhoz, stb.), és most nem is ezekbe szeretnék belekötni.
Azt nem veszi figyelembe senki, hogy valójában milyen rosszat tesz a világgal. A húsevő állatok többsége ritka, nem él csoportokban és sosem szaporodik el túlságosan. Ha mégis, az éhhalál úgyis megritkítja. Az ember ellenben úgy szaporodik, mint a patkányok, ráadásul itt a nagy jólétben, annyi hús fogy, mint még soha! Irdatlan mennyiségben ontják a vágóhidak a húst, miközben a legelőkön sokszor csak elvétve látni állatot. A sertés- marha- és csirketelepek tárgyként kezelik a jószágokat. A beteg állatok ürüléke szennyezi a környezetet azáltal hogy a földekre és az ivóvízbe kerül betegségekkel és nehézfémekkel szennyezve azt. Emellett a legnagyobb szén-dioxid kibocsájtással és vízfogyasztással járó iparág. Az állatok etetéséhez felfoghatatlan mennyiségű takarmányra lenne szükség, ami kimeríti a hasznos földeket és elveszi a táplálékot az elől a 40000 gyermektől, aki óránként éhenhal. Ha másféle táplálkozásra állna át az emberiség, akkor bőséggel ellátható lenne a teljes népesség, és az energiafelhasználás is sokat csökkenne.
Valóban termeli a szervezet a B12-t, de ezt nem tudja hasznosítani... Ezért kell hússal bevinni a szervezetedbe.
Nagyon jónak és hasznosnak találom a házipatikás linket:)
"Különösen érdekes az is, hogy a szervezetünkben, egészen pontosan a vastagbélben élő baktériumok ezt a vitamint is képesek előállítani, de mivel a vastagbélből már nem szívódik fel tápanyag, sajnos ezt a mennyiséget nem tudjuk hasznosítani."
Már most sem vagytok egészségesek, és sokan már tényleg nem tudnak dolgozni. Pedig még a húsevő kultúra megy...
És ha visszaolvasnál, nem azt mondtam, hogy szokj le a húsról, mert az csúnya dolog! Csak gondolkozz már egy kicsit el azon amit mondok, ne azonnal az ellenérveken törd a fejed!
Ja, és nem fogok génmódosított szóját enni, még a te kedvedért sem...
Tudtad, hogy a szójában női nemi hormon van, ami férfiaknál érdekes dolgokat okozhat?
És azt tudtad, hogy a fiatal sportolók haláláért is az "egészséges" szója lehet a felelős (22 éves focista fut a meccsen, összeesik, és mire odaér a bíró, meghal - rémlik?).
És mit tudsz arra mondani, hogy a természet az emésztőrendszerünket és a fogazatunkat mindenevőnek teremtette? Ne gyere azzal, hogy ezt direkt úgy találták, ki, hogy főleg növényeket együnk, mert ez nem igaz.
Kedves kérdező, de te is megérthetnéd, hogy aki nem egészséges, az nem a hús miatt nem egészséges.
Tehát ezt az egészség vs. hús dolgot kár ragozni.
Arányos mennyiségű SZÓJA — nem mellékesen – 4-5-ször annyi női nemi hormont (vagy azzal azonos hatású alkaloidot) tartalmaz, mint egy db antibébi tabletta. Ez férfiakra nézve még veszélyesebb, mint a nőkre!
Nézd meg, a másik topikban milyen fog.gátló ellenesek az emberek, mert hogy mennyi hormon van benne!
"És mit tudsz arra mondani, hogy a természet az emésztőrendszerünket és a fogazatunkat mindenevőnek teremtette?"
Azt, hogy ha késsel nem vagdosnád össze, húsklopfolóval nem dolgoznád meg, és nem sütnéd-főznéd agyon, a büdös életben nem ennél belőle, de még így is romlásnak indul a beleidben, hiszen a beleid háromszor olyan hosszúak, a savaid pedig kétszer olyan gyengék, mint amilyen a hús emésztéséhez szükségeltetnek.
22:51 olyan kva érdekes hogy én nyersen is megyeszem a húst és semmi bajom nincs vele :D
mellesleg kvára nem érdekel a gazdasági háttere az egésznek.. amíg a tescoban a csirkeferhát kiloja olcsóbb mint a paradicsomé addig ne dumáljon nekem itt senki gazdaságosságról. az emberek azt veszik ami olcsóbb(és emellett laktató), és ha a hús az, akkor nekem az kerül az asztalomra. (most a rizst meg egyéb köretkajákat ne vegyünk figyelembe mert nem vagyok hajlandó megenni)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!