Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Miért gondolkoznak így még...

Miért gondolkoznak így még mindig a húsevők?

Figyelt kérdés

Én megértem a húsfogyasztók általános érveit(pl.: én nagyon szeretem, nem tudnék nélküle élni - szükséges az egészséges élethez, a gyermekek fejlődéséhez - én nem hízok el tőle és erő kell a munkámhoz, stb.), és most nem is ezekbe szeretnék belekötni.

Azt nem veszi figyelembe senki, hogy valójában milyen rosszat tesz a világgal. A húsevő állatok többsége ritka, nem él csoportokban és sosem szaporodik el túlságosan. Ha mégis, az éhhalál úgyis megritkítja. Az ember ellenben úgy szaporodik, mint a patkányok, ráadásul itt a nagy jólétben, annyi hús fogy, mint még soha! Irdatlan mennyiségben ontják a vágóhidak a húst, miközben a legelőkön sokszor csak elvétve látni állatot. A sertés- marha- és csirketelepek tárgyként kezelik a jószágokat. A beteg állatok ürüléke szennyezi a környezetet azáltal hogy a földekre és az ivóvízbe kerül betegségekkel és nehézfémekkel szennyezve azt. Emellett a legnagyobb szén-dioxid kibocsájtással és vízfogyasztással járó iparág. Az állatok etetéséhez felfoghatatlan mennyiségű takarmányra lenne szükség, ami kimeríti a hasznos földeket és elveszi a táplálékot az elől a 40000 gyermektől, aki óránként éhenhal. Ha másféle táplálkozásra állna át az emberiség, akkor bőséggel ellátható lenne a teljes népesség, és az energiafelhasználás is sokat csökkenne.

2011. márc. 19. 20:03
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 91/96 A kérdező kommentje:
10: Egyébként nem csak egyik napról a másikra lehet megtenni dolgokat.
2011. ápr. 12. 17:31
 92/96 A kérdező kommentje:
2011. ápr. 12. 17:36
 93/96 A kérdező kommentje:

5:

1x2 = 2

2x2 = 4

50000000000000000x2 = 100000000000000000

2011. ápr. 12. 17:43
 94/96 andris1987 válasza:

Szép dolog ennyire utána járni ennek a témának, ezek szerint tényleg a szívedre veszed ezt az ügyet :)

Napokig cáfolhatnánk egymást, ki ilyen-olyan hivatkozást idézve, h "márpedig így vaaaan mert xy leírta", nem sok értelme lenne. Az ötletedet nem tartom kivitelezhetőnek, elképzelni sem tudom h minek kellene történnie ahhoz, h az emberiség totál vegává fejlődjön. Az az indoklás, hogy így+úgy szennyezzük vele a környezetünket, nekem nem elegendő, hisz ennyi erővel mindenbe bele lehetne kötni. A legtöbb ember arra sem képes h lépcsőzzön, gyalogoljon, biciklizzen...pedig ezek javítanak az egészségen, és semmibe sem kerül. Vagy h lekapcsolja a villanyt ha nincs épp a szobában...Nem látnak tovább a közvetlen környezetüknél, nincsenek tisztában a globalizáció hatásaival, fogalmuk sincs a környezettudatosságról...jobb esetben kidobja a kukába a szemetét, és akkor meg van oldva minden. De az, h mondjuk tudatosan, a szemétre lokalizálva vásárolna, neadj isten még szelektálna is, sajnos nincs benne a köztudatban.

Túltárgyaltuk részemről.

2011. ápr. 13. 10:43
 95/96 anonim ***** válasza:
0%

Azt aki a cipődet, ruhádat csinálta, a harmadik világban fél marék rizsért. Arra kényszerítenéd hogy ne egyen húst?

Ami számára az életet jelenti?

2011. máj. 16. 02:03
 96/96 anonim válasza:
Ha a környezet ennyire fontos, akkor állj ki a körforgásból önként.....
2023. ápr. 12. 21:47
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!