Húsevők, mik az érveitek a vegetarianizmus ellen?
Arról nem tudtok meggyőzni, hogy egyek húst, mert nem csak erkölcsi alapon döntöttem így, hanem alapból képtelen vagyok megenni.
Inkább arra lennék kíváncsi, hogy milyen megfontolásból döntettetek úgy, hogy nem lesztek vegetáriánusok.
"milyen megfontolásból döntettetek úgy, hogy nem lesztek vegetáriánusok."
ilyen döntési helyzetbe nem kerülünk, mégis honnan vetted ezt?
a természettel nem érdemes szembemenni, ha te ezt nem érted, akkor sajnálom.
a vegetarianizmus olyan mint a cölibátus: természetes szükségleteket akar felülírni gondolatokkal, eszmékkel.
mindegy, a treehugger az treehugger marad.
Tekintettel arra, hogy hazánkban kb. 1 a 100-hoz a vegetáriánusok aránya a húsevőkhöz képest, nem hinném, hogy a húsevők gondolkodtak volna többet (vagy egyáltalán) azon, hogy vegetáriánusok legyenek-e, vagy sem. Magad írod, hogy nem döntöttél, hanem alapból nem szereted a húst. Na látod.
(több, mint 20 éve vagyok vegetáriánus, szintén nem döntés eredményeképpen)
Nem olvastam a válaszokat. Csak maga a kérdés ihletett válaszadásra, vagyis a meghökkenésem. Tudod, az ember általában eszik húst, ezt tartja normálisnak, és ebből fakadóan előbb "nemvegetáriánus", mint vegetáriánus. Nem ők döntöttek úgy, hogy nemvegák lesznek, eleve ezt szokták meg. Aki akar, később vegetáriánus lesz, bár ezt te magad is tudod.
A kérdésre a válasz: ha húsevőként neveltek, kicsi korod óta ettél húst, hogyan oldod meg, hogy vegetarianizmusról térj át húsevésre?! Már eleve a kérdés is paradox, vagyis az első kommented...
egy vegetáriánus nő
12:27: minden étkezés döntési helyzet. :S Szóval az igenis döntés eredménye, hogy húst eszel. (Ha nem döntenél úgy, hogy eszel, nem ennél, ez szimpla logika.) Ha csak azért eszel, mert eléd rakják és abszolút nem érdekel, hogy mi az - bár ekkor is döntési helyzetről van szó - a kérdés nem neked szól.
Egyébként hogy érted azt hogy a természettel szembemenni? Egyrészt csaknem minden mindenevő állatnál megtalálható a vegetarianizmusra való hajlam(még a rovaroknál és a halaknál is!), másrészt pedig sok, az biológiával, antropológiával, társadalomtudománnyal foglalkozó ember gondolta úgy, hogy az ember természeténél fogva növényevő, vagy azzá kell válnia. (Darwin, Platón, stb.)
Azt pedig mondd a cölibátusban élő embereknek, hogy a természettel mennek szembe!
12:40: Szerintem nem értetted meg a kérdést. Nem azokra az emberekre vagyok kíváncsi, akik szarnak a világba(tudatlanok), hanem azok, akik gondolkodnak azon, hogy honnan ered az étel, amit esznek, utána néznek a dolgoknak, és mégis észérvek alapján a húsevés mellett döntöttek.
Az, hogy valaki képes csak megszokásból enni, az a nevelés hibája.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!